4 March 2012 om 04:44 in de rubriek Direct Wonen Verhuur | Marktrapporten | Zwolle | Nieuwsberichten

- Persbericht -

Meer huurwoningen Zwolle in februari;
aanbod met 200 procent gestegen

Den Haag, 6 maart 2012 - In februari is het aanbod van particuliere huurwoningen in Zwolle met 200,0 procent gestegen. Dit blijkt uit onderzoek van Direct Wonen, marktleider op het gebied van particuliere woninghuur. De huurprijzen van aangeboden woningen in Zwolle zijn gestegen met 22,2 procent en de prijs per vierkante meter is afgenomen met 6,6 procent.

In tegenstelling tot het gemiddelde huurwoningaanbod van Nederland, is het aantal aangeboden huurwoningen in Zwolle afgelopen maand toegenomen. Het aanbod van huurwoningen is gestegen met 200,0 procent ten opzichte van januari; dit is één van de sterkste toenames van Nederland. Nationaal gezien is het aantal aangeboden huurwoningen met 14,2 procent afgenomen.

Grafiek: procentueel verschil van huurwoningaanbod februari t.o.v. januari per categorie aangeboden huurwoningen en in totaal.
Grafiek: procentueel verschil van huurwoningaanbod februari t.o.v. januari per categorie aangeboden huurwoningen en in totaal.
*In januari en/of februari geen aangeboden huurwoningen binnen categorieën 900-999 euro en 1000+ euro.

Gemiddelde huurprijs met 22,2 procent gestegen
De gemiddelde huurprijzen van aangeboden huurwoningen zijn in februari gestegen met 136 euro ten opzichte van januari, wat gelijk staat aan 22,2 procent. In februari bedroeg de gemiddelde huurprijs 747 euro per maand. In heel Nederland is de huurprijs gemiddeld gedaald met 0,6 procent tot 794 euro. In Zwolle liggen de prijzen 46 euro lager dan dit nationaal gemiddelde.

Prijs per vierkante meter met 6,6 procent gedaald
In januari bedroeg de prijs per vierkante meter voor een aangeboden huurwoning in Zwolle gemiddeld 9,91 euro. Deze is gedaald, met 6,6 procent, tot 9,26 euro per vierkante meter in februari. De prijs die per vierkante meter voor een huurwoning werd gevraagd in heel Nederland bedroeg afgelopen maand gemiddeld 9,28 euro. Huurders waren in Zwolle dus 0,02 euro per vierkante meter goedkoper uit; een verschil van 0,2 procent.

De gemiddelde oppervlakte van aangeboden huurwoningen in Zwolle is toegenomen met 30,8 procent tot 80,67 vierkante meter in februari. De gemiddelde oppervlakte lag 4,87 vierkante meter onder het nationaal gemiddelde van 85,54 vierkante meter, een verschil van 5,7 procent.

Lees het gehele marktrapport:

Direct Wonen - Marktrapport februari 2012.docx.pdf (1,25 MB)

Einde persbericht


Noot voor de redactie, niet voor publicatie:

Voor meer informatie over dit persbericht of interviewmogelijkheden, kunt u contact opnemen met:

Leonie Versteeg
Tel.: 070 - 711 53 06
E-mail: nieuws@directwonen.nl
Website: www.directwonen.nl


Over Direct Wonen

Direct Wonen is marktleider in de particuliere woninghuur met een marktaandeel van meer dan 21 procent. Wij brengen vraag en aanbod van huurwoningen bij elkaar en trachten de ultieme marktplaats te zijn voor onze klanten.

Direct Wonen is geen huiseigenaar, geen beheerder en geen branchevereniging. We zijn een onafhankelijke verhuurmakelaar. We richten ons puur en alleen op het tot stand brengen van een professionele en klantgerichte bemiddeling tussen woningzoekenden en verhuurders van woningen. Dat doen we met veel plezier, vertrouwen én succes. Sinds de oprichting in 1990 hebben wij al meer dan 120.000 woningzoekenden en verhuurders bij elkaar gebracht.

Woning huren
Ruim een half miljoen mensen die op zoek zijn naar een huurwoning, bezoeken maandelijks onze website: www.directwonen.nl. Hierdoor krijgt elke woning de aandacht die het verdient.

Iedere dag worden er honderden huurwoningen aangeboden op onze website. Permanent zijn er per direct ruim 2.500 huurwoningen te huur. Ingeschreven woningzoekenden kunnen deze woningen onbeperkt bezichtigen op tijden dat het hen uitkomt, dus ook ’s avonds en in het weekend. Daarbij is uiteraard één van onze verhuurmakelaars aanwezig, die een antwoord heeft op elke vraag.

Grootste database van Nederland
Als marktleider op het gebied van huurwoningen en huurbemiddeling heeft Direct Wonen de grootste database met jaarlijks ruim 295.000 huurwoningzoekenden, bijna 50.000 particuliere verhuurders en meer dan 172.000 woningen. Op basis van deze gegevens doet Direct Wonen op maand- en jaarbasis onderzoek naar de ontwikkelingen binnen de particuliere woninghuurmarkt.

Direct Wonen is onderdeel van Qmulus NV. Naast Direct Wonen maken Kamernet.nl en Just Housing onderdeel uit van de woondivisie van Qmulus NV. Voor meer informatie en advies over het huren of verhuren van een huurwoning, kunt u ons bereiken op 088 – 55 88 100 of www.directwonen.nl.

Comments [0]    Share/Save/Bookmark


Comments are closed.
Wilt u op de hoogte gehouden worden van het actuele nieuws? Registreer dan op onze nieuwsdienst of gebruik hiervoor onze RSS feed.
© Directwonen.nl, blog.directwonen.nl is een onderdeel van Direct Wonen