9 April 2012 om 07:29 in de rubriek Direct Wonen Verhuur | Marktrapporten | Breda | Nieuwsberichten

- Persbericht -

Huren in Breda duurder;
huurprijzen in maart met 144 euro gestegen

Den Haag, 10 april 2012 - In maart zijn de huurprijzen van aangeboden particuliere woningen in Breda met 144 euro gestegen in vergelijking met februari. Dit blijkt uit onderzoek van Direct Wonen, marktleider op het gebied van particuliere woninghuur. Het aantal aangeboden huurwoningen is afgenomen met 15,8 procent en de prijs per vierkante meter is gedaald met 7,0 procent.

In maart bedroeg de gemiddelde huurprijs in Breda 871 euro per maand. Van februari tot maart is deze toegenomen met 144 euro, ofwel 19,8 procent. Dit is één van de sterkst stijgende huurprijzen binnen de belangrijkste verhuursteden. In heel Nederland bedroeg de gemiddelde huurprijs van aangeboden huurwoningen 826 euro.

Grafiek: gemiddelde huurprijs per categorie aangeboden huurwoningen en in totaal.
Grafiek: gemiddelde huurprijs per categorie aangeboden huurwoningen en in totaal.
*In januari, februari of maart geen aangeboden huurwoningen binnen de categorie 900 tot 1000 euro.

Aanbod huurwoningen met 15,8 procent afgenomen
In Breda is in maart het aantal aangeboden huurwoningen afgenomen met 15,8 procent ten opzichte van februari. Binnen de categorie aangeboden huurwoningen van 700 tot 900 euro is het aanbod gelijk gebleven. In heel Nederland is dit met 11,9 procent toegenomen.

Prijs per vierkante meter met 7,0 procent gedaald
In februari bedroeg de prijs per vierkante meter voor een aangeboden huurwoning in Breda gemiddeld 11,47 euro. Deze is gedaald, met 7,0 procent, tot 10,67 euro per vierkante meter in maart. De prijs per vierkante meter voor een huurwoning bedroeg in maart in Nederland gemiddeld 9,60 euro. Huurders waren in Breda dus 1,07 euro duurder uit; een verschil van 11,1 procent.

In Breda is de gemiddelde oppervlakte van aangeboden huurwoningen in maart met 28,8 procent toegenomen in vergelijking met de maand daarvoor. In maart was de gemiddelde oppervlakte 81,63 vierkante meter. De oppervlakte van huurwoningen in Breda lag 4,47 vierkante meter onder het nationaal gemiddelde (86,10 vierkante meter); een verschil van 5,2 procent.

Lees het gehele marktrapport:

Direct Wonen - marktcijfers maart 2012.pdf (1,24 MB)

Einde persbericht


Noot voor de redactie, niet voor publicatie:

Voor meer informatie over dit persbericht of interviewmogelijkheden, kunt u contact opnemen met:

Leonie Versteeg
Tel.: 070 - 711 53 06
E-mail: nieuws@directwonen.nl
Website: www.directwonen.nl


Over Direct Wonen

Direct Wonen is marktleider in de particuliere woninghuur met een marktaandeel van meer dan 21 procent. Wij brengen vraag en aanbod van huurwoningen bij elkaar en trachten de ultieme marktplaats te zijn voor onze klanten.

Direct Wonen is geen huiseigenaar, geen beheerder en geen branchevereniging. We zijn een onafhankelijke verhuurmakelaar. We richten ons puur en alleen op het tot stand brengen van een professionele en klantgerichte bemiddeling tussen woningzoekenden en verhuurders van woningen. Dat doen we met veel plezier, vertrouwen én succes. Sinds de oprichting in 1990 hebben wij al meer dan 120.000 woningzoekenden en verhuurders bij elkaar gebracht.

Woning huren
Ruim een half miljoen mensen die op zoek zijn naar een huurwoning, bezoeken maandelijks onze website: www.directwonen.nl. Hierdoor krijgt elke woning de aandacht die het verdient. Iedere dag worden er honderden huurwoningen aangeboden op onze website. Permanent zijn er per direct ruim 2.500 huurwoningen te huur. Ingeschreven woningzoekenden kunnen deze woningen onbeperkt bezichtigen op tijden dat het hen uitkomt, dus ook ’s avonds en in het weekend. Daarbij is uiteraard één van onze verhuurmakelaars aanwezig, die een antwoord heeft op elke vraag.

Grootste database van Nederland
Als marktleider op het gebied van huurwoningen en huurbemiddeling heeft Direct Wonen de grootste database met jaarlijks ruim 295.000 huurwoningzoekenden, bijna 50.000 particuliere verhuurders en meer dan 172.000 woningen. Op basis van deze gegevens doet Direct Wonen op maand- en jaarbasis onderzoek naar de ontwikkelingen binnen de particuliere woninghuurmarkt.

Direct Wonen is onderdeel van Qmulus NV. Naast Direct Wonen maken Kamernet.nl en Just Housing onderdeel uit van de woondivisie van Qmulus NV. Voor meer informatie en advies over het verhuren of huren van een huurwoning, kunt u ons bereiken op 088 – 55 88 100 of www.directwonen.nl.

Comments [0]    Share/Save/Bookmark


Comments are closed.
Wilt u op de hoogte gehouden worden van het actuele nieuws? Registreer dan op onze nieuwsdienst of gebruik hiervoor onze RSS feed.
© Directwonen.nl, blog.directwonen.nl is een onderdeel van Direct Wonen