9 April 2012 om 07:42 in de rubriek Direct Wonen Verhuur | Marktrapporten | Den Bosch | Nieuwsberichten

- Persbericht -

Meer huurwoningen Den Bosch;
aanbod in maart met 112,5 procent gestegen

Den Haag, 10 april 2012 - In maart is het aanbod van particuliere huurwoningen in Den Bosch met 112,5 procent gestegen. Dit blijkt uit onderzoek van Direct Wonen, marktleider op het gebied van particuliere woninghuur. De huurprijzen van aangeboden woningen in Den Bosch zijn gedaald met 4,9 procent en de prijs per vierkante meter is afgenomen met 7,9 procent.

Net als het gemiddeld huurwoningaanbod van Nederland is het aantal aangeboden huurwoningen in Den Bosch afgelopen maand toegenomen. Het aanbod van huurwoningen is gestegen met 112,5 procent ten opzichte van februari. Dit is één van de sterkste stijgingen binnen de belangrijkste verhuursteden. De toename is groter dan de totale stijging van 11,9 procent in heel Nederland.

Grafiek: procentueel verschil van huurwoningaanbod maart t.o.v. februari per categorie aangeboden huurwoningen en in totaal.
Grafiek: procentueel verschil van huurwoningaanbod maart t.o.v. februari per categorie aangeboden huurwoningen en in totaal.
*In januari, februari of maart geen aangeboden huurwoningen binnen de categorie 900 tot 1000 euro.

Gemiddelde huurprijs met 40 euro gedaald
De gemiddelde huurprijzen van aangeboden huurwoningen zijn in maart gedaald met 40 euro ten opzichte van februari, wat gelijk staat aan 4,9 procent. Daarentegen nam de gemiddelde huurprijs binnen de categorie aangeboden huurwoningen vanaf 1000 euro sterk toe met 50,2 procent tot 1.833 euro. In maart bedroeg de gemiddelde huurprijs 776 euro per maand. In heel Nederland is de huurprijs gemiddeld gestegen met 4,1 procent tot 826 euro. In Den Bosch liggen de prijzen 50 euro lager dan dit nationaal gemiddelde.

Prijs per vierkante meter met 7,9 procent gedaald
In februari bedroeg de prijs per vierkante meter voor een aangeboden huurwoning in Den Bosch gemiddeld 11,59 euro. Deze is gedaald, met 7,9 procent, tot 10,68 euro per vierkante meter in maart. De prijs die per vierkante meter voor een huurwoning werd gevraagd in heel Nederland bedroeg afgelopen maand gemiddeld 9,60 euro. Huurders waren in Den Bosch dus 1,08 euro per vierkante meter duurder uit; een verschil van 11,3 procent.

De gemiddelde oppervlakte van aangeboden huurwoningen in Den Bosch is toegenomen met 3,2 procent tot 72,63 vierkante meter in maart. De gemiddelde oppervlakte lag 13,47 vierkante meter onder het nationaal gemiddelde van 86,10 vierkante meter, een verschil van 15,6 procent.

Lees het gehele marktrapport:

Direct Wonen - marktcijfers maart 2012.pdf (1,24 MB)

Einde persbericht


Noot voor de redactie, niet voor publicatie:

Voor meer informatie over dit persbericht of interviewmogelijkheden, kunt u contact opnemen met:

Leonie Versteeg
Tel.: 070 - 711 53 06
E-mail: nieuws@directwonen.nl
Website: www.directwonen.nl


Over Direct Wonen

Direct Wonen is marktleider in de particuliere woninghuur met een marktaandeel van meer dan 21 procent. Wij brengen vraag en aanbod van huurwoningen bij elkaar en trachten de ultieme marktplaats te zijn voor onze klanten.

Direct Wonen is geen huiseigenaar, geen beheerder en geen branchevereniging. We zijn een onafhankelijke verhuurmakelaar. We richten ons puur en alleen op het tot stand brengen van een professionele en klantgerichte bemiddeling tussen woningzoekenden en verhuurders van woningen. Dat doen we met veel plezier, vertrouwen én succes. Sinds de oprichting in 1990 hebben wij al meer dan 120.000 woningzoekenden en verhuurders bij elkaar gebracht.

Woning huren
Ruim een half miljoen mensen die op zoek zijn naar een huurwoning, bezoeken maandelijks onze website: www.directwonen.nl. Hierdoor krijgt elke woning de aandacht die het verdient. Iedere dag worden er honderden huurwoningen aangeboden op onze website. Permanent zijn er per direct ruim 2.500 huurwoningen te huur. Ingeschreven woningzoekenden kunnen deze woningen onbeperkt bezichtigen op tijden dat het hen uitkomt, dus ook ’s avonds en in het weekend. Daarbij is uiteraard één van onze verhuurmakelaars aanwezig, die een antwoord heeft op elke vraag.

Grootste database van Nederland
Als marktleider op het gebied van huurwoningen en huurbemiddeling heeft Direct Wonen de grootste database met jaarlijks ruim 295.000 huurwoningzoekenden, bijna 50.000 particuliere verhuurders en meer dan 172.000 woningen. Op basis van deze gegevens doet Direct Wonen op maand- en jaarbasis onderzoek naar de ontwikkelingen binnen de particuliere woninghuurmarkt.

Direct Wonen is onderdeel van Qmulus NV. Naast Direct Wonen maken Kamernet.nl en Just Housing onderdeel uit van de woondivisie van Qmulus NV. Voor meer informatie en advies over het verhuren of huren van een huurwoning, kunt u ons bereiken op 088 – 55 88 100 of www.directwonen.nl.

Comments [0]    Share/Save/Bookmark


Comments are closed.
Wilt u op de hoogte gehouden worden van het actuele nieuws? Registreer dan op onze nieuwsdienst of gebruik hiervoor onze RSS feed.
© Directwonen.nl, blog.directwonen.nl is een onderdeel van Direct Wonen