13 June 2012 om 09:03 in de rubriek Direct Wonen Verhuur | Marktrapporten | Maastricht | Nieuwsberichten

- Persbericht -

Huren in Maastricht duurder;
huurprijzen in mei met 17 euro gestegen

Den Haag, 14 juni 2012 - In mei zijn de huurprijzen van aangeboden particuliere woningen in Maastricht met 17 euro gestegen in vergelijking met april. Dit blijkt uit onderzoek van Direct Wonen, marktleider op het gebied van particuliere woninghuur. Het aantal aangeboden huurwoningen is toegenomen met 20,0 procent en de prijs per vierkante meter is gedaald met 15,2 procent.

In mei bedroeg de gemiddelde huurprijs in Maastricht 589 euro per maand. Dit is de laagste gemiddelde huurprijs in Nederland, hoewel het in vergelijking met april is toegenomen, namelijk met 17 euro, ofwel 3,0 procent. In heel Nederland bedroeg de gemiddelde huurprijs van aangeboden huurwoningen 825 euro.

Grafiek: gemiddelde huurprijs per categorie aangeboden huurwoningen en in totaal.
Grafiek: gemiddelde huurprijs per categorie aangeboden huurwoningen en in totaal.
*In januari, april of mei geen aangeboden huurwoningen binnen de categorie 900 tot 1000 euro.

Aanbod huurwoningen met 20,0 procent toegenomen
In Maastricht is in mei het aantal aangeboden huurwoningen toegenomen met 20,0 procent ten opzichte van april. In heel Nederland is dit met 3,3 procent toegenomen.

Prijs per vierkante meter met 15,2 procent gedaald
In april bedroeg de prijs per vierkante meter voor een aangeboden huurwoning in Maastricht gemiddeld 11,23 euro. Deze is gedaald, met 15,2 procent, tot 9,52 euro per vierkante meter in mei. De prijs per vierkante meter voor een huurwoning bedroeg in mei in Nederland gemiddeld 9,12 euro. Huurders waren in Maastricht dus 0,40 euro duurder uit; een verschil van 4,4 procent.

In Maastricht is de gemiddelde oppervlakte van aangeboden huurwoningen in mei met 21,6 procent toegenomen in vergelijking met de maand daarvoor. In mei was de gemiddelde oppervlakte 61,88 vierkante meter. De oppervlakte van huurwoningen in Maastricht lag 28,58 vierkante meter onder het nationaal gemiddelde (90,46 vierkante meter); een verschil van 31,6 procent.

Lees het gehele marktrapport:

Direct Wonen - marktrapport mei 2012.pdf (969,54 KB)

Einde persbericht


Noot voor de redactie, niet voor publicatie:

Voor meer informatie over dit persbericht of interviewmogelijkheden, kunt u contact opnemen met:

Leonie Versteeg
Tel.: 070 - 711 53 06
E-mail: nieuws@directwonen.nl
Website: www.directwonen.nl


Over marktonderzoek door Direct Wonen

De cijfers uit deze marktrapportage worden iedere maand gepubliceerd. Daarmee tracht Direct Wonen inzicht te verschaffen in nationale en plaatselijke ontwikkelingen binnen de particuliere woninghuur, met nadruk op de huurprijs en het aanbod van huurwoningen. De genoemde huurprijzen zijn inclusief gas, water en licht.

De cijfers uit dit marktrapport zijn afkomstig uit de database van Direct Wonen, dat in Nederland ruim 270.000 huurders, 50.000 particuliere verhuurders en meer dan 172.000 huurwoningen telt. Hiermee zijn de cijfers statistisch gezien valide en betrouwbaar.

Over Direct Wonen
Direct Wonen is marktleider in de particuliere woninghuur met een marktaandeel van meer dan 21 procent. Wij brengen vraag en aanbod van huurwoningen bij elkaar en trachten de ultieme marktplaats te zijn voor onze klanten.

Direct Wonen is geen huiseigenaar, geen beheerder en geen branchevereniging. We zijn een onafhankelijke verhuurmakelaar, welke primair bemiddelt voor de woningzoeker. We richten ons puur en alleen op het tot stand brengen van een professionele en klantgerichte bemiddeling tussen woningzoekenden en verhuurders van huurwoningen. Dat doen we met veel plezier, vertrouwen én succes. Sinds de oprichting in 1990 hebben wij al meer dan 120.000 woningzoekenden en verhuurders bij elkaar gebracht.

Woning huren
Ruim een half miljoen mensen die op zoek zijn naar een huurwoning, bezoeken maandelijks onze website: www.directwonen.nl. Hierdoor krijgt elke woning de aandacht die het verdient. Iedere dag worden er honderden huurwoningen middels een advertentie aangeboden op onze website. Permanent zijn er per direct ruim 2.500 huurwoningen te huur. Ingeschreven woningzoekenden kunnen deze woningen onbeperkt bezichtigen op tijden dat het hen uitkomt, dus ook ’s avonds en in het weekend. Daarbij is uiteraard één van onze verhuurmakelaars aanwezig, die een antwoord heeft op elke vraag.

Werken bij
Direct Wonen is onderdeel van Qmulus NV. Naast Direct Wonen maken Kamernet.nl en Just Housing onderdeel uit van de woondivisie van Qmulus NV. Voor meer informatie en advies over de huurwoningmarkt kunt u ons bereiken op 088 – 55 88 100 of www.directwonen.nl.
Comments [0]    Share/Save/Bookmark


Comments are closed.
Wilt u op de hoogte gehouden worden van het actuele nieuws? Registreer dan op onze nieuwsdienst of gebruik hiervoor onze RSS feed.
© Directwonen.nl, blog.directwonen.nl is een onderdeel van Direct Wonen