13 June 2012 om 09:32 in de rubriek Direct Wonen Verhuur | Marktrapporten | Rotterdam | Nieuwsberichten

- Persbericht -

Meer huurwoningen Rotterdam;
aanbod in mei met bijna 15 procent gestegen

Den Haag, 14 juni 2012 - In mei is het aanbod van particuliere huurwoningen in Rotterdam met 14,8 procent gestegen. Dit blijkt uit onderzoek van Direct Wonen, marktleider op het gebied van particuliere woninghuur. De huurprijzen van aangeboden woningen in Rotterdam zijn gedaald met 0,9 procent en de prijs per vierkante meter is afgenomen met 4,6 procent.

Net als het gemiddeld huurwoningaanbod van Nederland is het aantal aangeboden huurwoningen in Rotterdam afgelopen maand toegenomen. Het aanbod van huurwoningen is gestegen met 14,8 procent ten opzichte van april. De toename is groter dan de totale stijging van 3,3 procent in heel Nederland.

Gemiddelde huurprijs met 7 euro gedaald
De gemiddelde huurprijzen van aangeboden huurwoningen zijn in mei gedaald met 7 euro ten opzichte van april, wat gelijk staat aan 0,9 procent. In mei bedroeg de gemiddelde huurprijs 754 euro per maand. In heel Nederland is de huurprijs gemiddeld 825 euro. In Rotterdam liggen de prijzen 71 euro lager dan dit nationaal gemiddelde.

Grafiek: procentueel verschil van huurwoningaanbod mei t.o.v. april per categorie aangeboden huurwoningen en in totaal.
Grafiek: procentueel verschil van huurwoningaanbod mei t.o.v. april per categorie aangeboden huurwoningen en in totaal.

Prijs per vierkante meter met 4,6 procent gedaald
In april bedroeg de prijs per vierkante meter voor een aangeboden huurwoning in Rotterdam gemiddeld 10,19 euro. Deze is gedaald, met 4,6 procent, tot 9,72 euro per vierkante meter in mei. De prijs die per vierkante meter voor een huurwoning werd gevraagd in heel Nederland bedroeg afgelopen maand gemiddeld 9,12 euro. Huurders waren in Rotterdam dus 0,60 euro per vierkante meter duurder uit; een verschil van 6,6 procent.

De gemiddelde oppervlakte van aangeboden huurwoningen in Rotterdam is toegenomen met 3,9 procent tot 77,61 vierkante meter in mei. De gemiddelde oppervlakte lag 12,85 vierkante meter onder het nationaal gemiddelde van 90,46 vierkante meter, een verschil van 14,2 procent.

Lees het gehele marktrapport:

Direct Wonen - marktrapport mei 2012.pdf (969,54 KB)

Einde persbericht


Noot voor de redactie, niet voor publicatie:

Voor meer informatie over dit persbericht of interviewmogelijkheden, kunt u contact opnemen met:

Leonie Versteeg
Tel.: 070 - 711 53 06
E-mail: nieuws@directwonen.nl
Website: www.directwonen.nl


Over marktonderzoek door Direct Wonen

De cijfers uit deze marktrapportage worden iedere maand gepubliceerd. Daarmee tracht Direct Wonen inzicht te verschaffen in nationale en plaatselijke ontwikkelingen binnen de particuliere woninghuur, met nadruk op de huurprijs en het aanbod van huurwoningen. De genoemde huurprijzen zijn inclusief gas, water en licht.

De cijfers uit dit marktrapport zijn afkomstig uit de database van Direct Wonen, dat in Nederland ruim 270.000 huurders, 50.000 particuliere verhuurders en meer dan 172.000 huurwoningen telt. Hiermee zijn de cijfers statistisch gezien valide en betrouwbaar.

Over Direct Wonen
Direct Wonen is marktleider in de particuliere woninghuur met een marktaandeel van meer dan 21 procent. Wij brengen vraag en aanbod van huurwoningen bij elkaar en trachten de ultieme marktplaats te zijn voor onze klanten.

Direct Wonen is geen huiseigenaar, geen beheerder en geen branchevereniging. We zijn een onafhankelijke verhuurmakelaar, welke primair bemiddelt voor de woningzoeker. We richten ons puur en alleen op het tot stand brengen van een professionele en klantgerichte bemiddeling tussen woningzoekenden en verhuurders van huurwoningen. Dat doen we met veel plezier, vertrouwen én succes. Sinds de oprichting in 1990 hebben wij al meer dan 120.000 woningzoekenden en verhuurders bij elkaar gebracht.

Woning huren
Ruim een half miljoen mensen die op zoek zijn naar een huurwoning, bezoeken maandelijks onze website: www.directwonen.nl. Hierdoor krijgt elke woning de aandacht die het verdient. Iedere dag worden er honderden huurwoningen middels een advertentie aangeboden op onze website. Permanent zijn er per direct ruim 2.500 huurwoningen te huur. Ingeschreven woningzoekenden kunnen deze woningen onbeperkt bezichtigen op tijden dat het hen uitkomt, dus ook ’s avonds en in het weekend. Daarbij is uiteraard één van onze verhuurmakelaars aanwezig, die een antwoord heeft op elke vraag.

Werken bij
Direct Wonen is onderdeel van Qmulus NV. Naast Direct Wonen maken Kamernet.nl en Just Housing onderdeel uit van de woondivisie van Qmulus NV. Voor meer informatie en advies over de huurwoningmarkt kunt u ons bereiken op 088 – 55 88 100 of www.directwonen.nl.
Comments [0]    Share/Save/Bookmark


Comments are closed.
Wilt u op de hoogte gehouden worden van het actuele nieuws? Registreer dan op onze nieuwsdienst of gebruik hiervoor onze RSS feed.
© Directwonen.nl, blog.directwonen.nl is een onderdeel van Direct Wonen