14 June 2012 om 07:54 in de rubriek Direct Wonen Verhuur | Marktrapport Nederland | Marktrapporten | Nieuwsberichten

- Persbericht -

Meer huurwoningen in mei;
aanbod met 3,3 procent gestegen

Den Haag, 14 juni 2012 - In mei is het aanbod van particuliere huurwoningen in Nederland met 3,3 procent gestegen. Dit blijkt uit onderzoek van Direct Wonen, marktleider op het gebied van particuliere woninghuur. De huurprijzen van aangeboden woningen zijn gestegen met 0,5 procent en de prijs per vierkante meter is afgenomen met 7,9 procent.

In Nederland is het aantal aangeboden huurwoningen afgelopen maand toegenomen. Het aanbod van huurwoningen is gestegen met 3,3 procent ten opzichte van april. De toename is hoofdzakelijk veroorzaakt door het toegenomen aanbod binnen de categorie huurwoningen van 900 tot 1000 euro. Dit is namelijk toegenomen met 27,4 procent.

Grafiek: procentueel verschil van huurwoningaanbod mei t.o.v. april per categorie aangeboden huurwoningen en in totaal.
Grafiek: procentueel verschil van huurwoningaanbod mei t.o.v. april per categorie aangeboden huurwoningen en in totaal.

Gemiddelde huurprijs met 0,5 procent gestegen
De gemiddelde huurprijzen van aangeboden huurwoningen zijn in mei gestegen met 5 euro ten opzichte van april, wat gelijk staat aan 0,5 procent. In mei bedroeg de gemiddelde huurprijs 825 euro per maand.

Prijs per vierkante meter met 7,9 procent gedaald
In april bedroeg de prijs per vierkante meter voor een aangeboden huurwoning in Nederland gemiddeld 9,90 euro. Deze is gedaald, met 7,9 procent, tot 9,12 euro per vierkante meter in mei. De gemiddelde oppervlakte van aangeboden huurwoningen is toegenomen met 9,2 procent tot 90,46 vierkante meter in mei.

Hoogste huurprijs in Leiden
De gemiddelde huurprijs lag in de maand mei het hoogst in Leiden, daar bedroeg deze namelijk 990 euro per maand; 165 euro meer dan het nationaal gemiddelde. Leiden behoort ook tot één van de grootste stijgers qua huurprijs in mei.

In Breda zijn de huurprijzen het sterkst gestegen met 43,2 procent tot 836 euro, 11 euro boven nationaal gemiddelde. De laagste huurprijs, 236 euro onder het nationaal gemiddelde, was in Maastricht. In mei lag de gemiddelde huurprijs daar op 589 euro.

Verhuismaand
‘De maand mei is traditioneel een verhuismaand. Doordat mensen gaan verhuizen komt er dus meer aanbod van huurwoningen op de markt’, licht Commercieel Directeur Frederik Sinke toe. ‘De huurprijzen per maand blijven nagenoeg gelijk, maar aan de lagere prijs per vierkante meter is te zien dat mensen meer oppervlakte voor dezelfde huurprijs krijgen. De kwaliteit is in mei dus omhoog gegaan.’

Lees het gehele marktrapport:

Direct Wonen - marktrapport mei 2012.pdf (969,54 KB)

Einde persbericht


Noot voor de redactie, niet voor publicatie:

Voor meer informatie over dit persbericht of interviewmogelijkheden, kunt u contact opnemen met:

Leonie Versteeg
Website: www.directwonen.nl


Over marktonderzoek door Direct Wonen

De cijfers uit deze marktrapportage worden iedere maand gepubliceerd. Daarmee tracht Direct Wonen inzicht te verschaffen in nationale en plaatselijke ontwikkelingen binnen de particuliere woninghuur, met nadruk op de huurprijs en het aanbod van huurwoningen. De genoemde huurprijzen zijn inclusief gas, water en licht.

De cijfers uit dit marktrapport zijn afkomstig uit de database van Direct Wonen, dat in Nederland ruim 270.000 huurders, 50.000 particuliere verhuurders en meer dan 172.000 huurwoningen telt. Hiermee zijn de cijfers statistisch gezien valide en betrouwbaar.

Over Direct Wonen
Direct Wonen is marktleider in de particuliere woninghuur met een marktaandeel van meer dan 21 procent. Wij brengen vraag en aanbod van huurwoningen bij elkaar en trachten de ultieme marktplaats te zijn voor onze klanten.

Direct Wonen is geen huiseigenaar, geen beheerder en geen branchevereniging. We zijn een onafhankelijke verhuurmakelaar, welke primair bemiddelt voor de woningzoeker. We richten ons puur en alleen op het tot stand brengen van een professionele en klantgerichte bemiddeling tussen woningzoekenden en verhuurders van huurwoningen. Dat doen we met veel plezier, vertrouwen én succes. Sinds de oprichting in 1990 hebben wij al meer dan 120.000 woningzoekenden en verhuurders bij elkaar gebracht.

Woning huren
Ruim een half miljoen mensen die op zoek zijn naar een huurwoning, bezoeken maandelijks onze website: www.directwonen.nl. Hierdoor krijgt elke woning de aandacht die het verdient. Iedere dag worden er honderden huurwoningen middels een advertentie aangeboden op onze website. Permanent zijn er per direct ruim 2.500 huurwoningen te huur. Ingeschreven woningzoekenden kunnen deze woningen onbeperkt bezichtigen op tijden dat het hen uitkomt, dus ook ’s avonds en in het weekend. Daarbij is uiteraard één van onze verhuurmakelaars aanwezig, die een antwoord heeft op elke vraag.

Werken bij
Direct Wonen is onderdeel van Qmulus NV. Naast Direct Wonen maken Kamernet.nl en Just Housing onderdeel uit van de woondivisie van Qmulus NV.
Comments [0]    Share/Save/Bookmark


Comments are closed.
Wilt u op de hoogte gehouden worden van het actuele nieuws? Registreer dan op onze nieuwsdienst of gebruik hiervoor onze RSS feed.
© Directwonen.nl, blog.directwonen.nl is een onderdeel van Direct Wonen