11 July 2012 om 08:59 in de rubriek Direct Wonen Verhuur | Nieuwsberichten | Opinie

- Persbericht -

Verhuurders hebben liever vrouwelijke huurder

Den Haag, 11 juli 2012 - Ruim 1 op de 4 verhuurders geeft voorkeur aan een vrouwelijke huurder, zo blijkt uit onderzoek van Direct Wonen, marktleider op het gebied van particuliere woninghuur. Verantwoordelijkheidsgevoel en het hygiënisch goed onderhouden van de woning zijn daarvoor de meest genoemde redenen.

Van de verhuurders wil 28,6 procent liever een vrouw als huurder. Ze hebben deze voorkeur omdat ze vinden dat vrouwelijke huurders meer verantwoordelijkheid nemen dan mannen (33,3 procent), en omdat ze beter zouden zijn in het hygiënisch onderhouden van de woning (33,3 procent).

Meningen verschillen
Een vrouwelijke verhuurder legt uit: ‘Mannelijke huurders voelen zich fysiek sterk tegenover een vrouwelijk huurbaas. Hierdoor maken ze een zooitje van de woning en betalen ze niet op tijd.’

Toch is niet iedere verhuurder het ermee eens. ‘De vrouwelijk huurders die tot nog toe in mijn woning hebben gewoond, hebben deze veel meer vervuild opgeleverd dan de heren’, aldus een ondervraagde verhuurder.

Verhuurders die liever een man als huurder hebben (9,5 procent), geven daar vooral een voorkeur aan omdat mannen rustigere huurders zouden zijn, en zij zich beter aan de regels houden.

Geen voorkeur
Uit het onderzoek blijkt verder dat de meeste verhuurders (61,9 procent) geen voorkeur hebben voor een mannelijke of vrouwelijke huurder. Ze willen niet discrimineren, maar vinden ook dat het niet afhankelijk van de sekse is of iemand de huur betaalt en de woning in goede staat achterlaat.

Verhuurders hebben liever vrouwelijke huurder
Aantal ondervraagde verhuurders: 626

Einde persbericht


Noot voor de redactie, niet voor publicatie:

Voor meer informatie over dit persbericht of interviewmogelijkheden, kunt u contact opnemen met:

Leonie Versteeg
Website: www.directwonen.nl


Over Direct Wonen

Direct Wonen is marktleider in de particuliere woninghuur met een marktaandeel van meer dan 21 procent. Wij brengen vraag en aanbod van huurwoningen bij elkaar en trachten de ultieme marktplaats te zijn voor onze klanten.

Direct Wonen is geen huiseigenaar, geen beheerder en geen branchevereniging. We zijn een onafhankelijke verhuurmakelaar, welke primair bemiddelt voor de woningzoeker. We richten ons puur en alleen op het tot stand brengen van een professionele en klantgerichte bemiddeling tussen woningzoekenden en verhuurders van huurwoningen. Dat doen we met veel plezier, vertrouwen én succes. Sinds de oprichting in 1990 hebben wij al meer dan 120.000 woningzoekenden en verhuurders bij elkaar gebracht.

Woning huren
Ruim een half miljoen mensen die op zoek zijn naar een huurwoning, bezoeken maandelijks onze website: www.directwonen.nl. Hierdoor krijgt elke woning de aandacht die het verdient. Iedere dag worden er honderden huurwoningen middels een advertentie aangeboden op onze website. Permanent zijn er per direct ruim 2.500 huurwoningen te huur. Ingeschreven woningzoekenden kunnen deze woningen onbeperkt bezichtigen op tijden dat het hen uitkomt, dus ook ’s avonds en in het weekend. Daarbij is uiteraard één van onze verhuurmakelaars aanwezig, die een antwoord heeft op elke vraag.

Grootste database van Nederland
Als marktleider op het gebied van huurbemiddeling heeft Direct Wonen de grootste database met jaarlijks bijna 265.000 huurwoningzoekenden, bijna 50.000 particuliere verhuurders adverteren op de website en vertegenwoordigen meer dan 178.000 huurwoningen. Op basis van deze gegevens doet Direct Wonen op maand- en jaarbasis onderzoek naar de ontwikkelingen binnen de particuliere woninghuurmarkt.

Direct Wonen is onderdeel van Qmulus NV. Naast Direct Wonen maken Kamernet.nl en Just Housing onderdeel uit van de woondivisie van Qmulus NV.

Comments [1]    Share/Save/Bookmark


Saturday, July 14, 2012 3:37:26 PM UTC
Er zal natuurlijk altijd een percentage zijn in vergelijking met mannen en vrouwen wie hygiënischer is. Dat komt natuurlijk uit ervaringen! Maar ik vind het ook belangrijk dat in zulke gevallen het contact met elkaar ook een rol speelt. Je neemt niet zomaar een huurder en je kent de persoon niet, dus leer je huurder of verhuurder beter kennen voordat er überhaupt een oordeel kan worden gemaakt. Niet iedereen is hetzelfde en vind het daarom niet redelijk om mannen en vrouwen in een hokje te plaatsen puur op basis van ervaringen. Daarnaast kan ik het wel begrijpen dat het frustrerend is als zoiets constant gebeurd!

Als de huurder en verhuurder in een gesprek van een paar uur elkaar beter leren kennen en duidelijke afspraken maken, dan worden wij niet zo onpersoonlijk afgeschreven.
Silvan
Comments are closed.
Wilt u op de hoogte gehouden worden van het actuele nieuws? Registreer dan op onze nieuwsdienst of gebruik hiervoor onze RSS feed.
© Directwonen.nl, blog.directwonen.nl is een onderdeel van Direct Wonen