16 July 2012 om 01:53 in de rubriek Direct Wonen Verhuur | Marktrapporten | Leiden | Nieuwsberichten

- Persbericht -

Huren in Leiden goedkoper;
huurprijzen in juni met 146 euro gedaald

Den Haag, 17 juli 2012 - In juni 2012 zijn de huurprijzen van aangeboden particuliere woningen in Leiden met 146 euro gedaald in vergelijking met mei 2012. Dit blijkt uit onderzoek van Direct Wonen, marktleider op het gebied van particuliere woninghuur. Het aantal aangeboden huurwoningen is toegenomen met 57,9 procent en de prijs per vierkante meter is gedaald met 26,5 procent.

In juni 2012 bedroeg de gemiddelde huurprijs in Leiden 844 euro per maand. Van mei tot juni is deze afgenomen met 146 euro, ofwel 14,7 procent. Binnen de categorieën is de gemiddelde huurprijs het sterkst gedaald van aangeboden huurwoningen vanaf 1000 euro, namelijk met 27,5 procent, tot 1.208 euro per maand.

Grafiek: gemiddelde huurprijs per categorie aangeboden huurwoningen en in totaal.
Grafiek: gemiddelde huurprijs per categorie aangeboden huurwoningen en in totaal.
*In februari geen aanboden huurwoningen binnen de categorie 0 tot 700 euro en in april geen aangeboden huurwoningen binnen de categorie 900 tot 1000 euro.

In heel Nederland bedroeg de gemiddelde huurprijs van aangeboden particuliere huurwoningen 810 euro. De huurprijs in Leiden is dus 34 euro hoger dan dit gemiddelde, wat gelijk staat aan 4,2 procent.

Aanbod woningen sterk toegenomen
In Leiden is in juni het aantal aangeboden huurwoningen toegenomen met 57,9 procent ten opzichte van mei. In heel Nederland is dit met 16,5 procent toegenomen.

Deze sterke toename in Leiden is veroorzaakt doordat er in juni ieder jaar veel verhuizingen gepland staan en er veel studenten op zoek gaan naar een eigen woonruimte. Daar bovenop heeft Direct Wonen zich de afgelopen tijd erg ingespannen om nieuw aanbod van huurwoningen binnen te krijgen, waardoor er meer te verhuren woningen worden aangeboden.

Prijs per vierkante meter met 26,5 procent gedaald
In mei bedroeg de prijs per vierkante meter voor een aangeboden huurwoning in Leiden gemiddeld 16,40 euro. Deze is gedaald, met 26,5 procent, tot 12,06 euro per vierkante meter in juni. Dit is één van de sterkste dalingen binnen de belangrijkste huursteden. De prijs per vierkante meter voor een huurwoning bedroeg in juni in Nederland gemiddeld 9,38 euro. Huurders waren in Leiden dus 2,68 euro duurder uit; een verschil van 28,5 procent.

In Leiden is de gemiddelde oppervlakte van aangeboden huurwoningen in juni met 10,4 procent afgenomen in vergelijking met de maand daarvoor. In juni was de gemiddelde oppervlakte 70,00 vierkante meter. De oppervlakte van huurwoningen in Leiden lag 16,33 vierkante meter onder het nationaal gemiddelde (86,33 vierkante meter).

Lees het gehele marktrapport:

Direct Wonen - marktrapport juni 2012.pdf (1,13 MB)

Einde persbericht


Noot voor de redactie, niet voor publicatie:

Voor meer informatie over dit persbericht of interviewmogelijkheden, kunt u contact opnemen met:

Leonie Versteeg
Website: www.directwonen.nl


Over marktonderzoek door Direct Wonen

De cijfers uit deze marktrapportage worden iedere maand gepubliceerd. Daarmee tracht Direct Wonen inzicht te verschaffen in nationale en plaatselijke ontwikkelingen binnen de particuliere woninghuur, met nadruk op de huurprijs en het aanbod van huurwoningen. De genoemde huurprijzen zijn inclusief gas, water en licht.

De cijfers uit dit marktrapport zijn afkomstig uit de database van Direct Wonen, dat in Nederland bijna 265.000 huurders, 50.000 particuliere verhuurders en meer dan 175.000 huurwoningen telt. Hiermee zijn de cijfers statistisch gezien valide en betrouwbaar.

Over Direct Wonen
Direct Wonen is marktleider in de particuliere woninghuur met een marktaandeel van meer dan 21 procent. Wij brengen vraag en aanbod van huurwoningen bij elkaar en trachten de ultieme marktplaats te zijn voor onze klanten.

Direct Wonen is geen huiseigenaar, geen beheerder en geen branchevereniging. We zijn een onafhankelijke verhuurmakelaar, welke primair bemiddelt voor de woningzoeker. We richten ons puur en alleen op het tot stand brengen van een professionele en klantgerichte bemiddeling tussen woningzoekenden en verhuurders van huurwoningen. Dat doen we met veel plezier, vertrouwen én succes. Sinds de oprichting in 1990 hebben wij al meer dan 120.000 woningzoekenden en verhuurders bij elkaar gebracht.

Woning huren
Ruim een half miljoen mensen die op zoek zijn naar een huurwoning, bezoeken maandelijks onze website: www.directwonen.nl. Hierdoor krijgt elke woning de aandacht die het verdient. Iedere dag worden er honderden huurwoningen middels een advertentie aangeboden op onze website. Permanent zijn er per direct ruim 2.500 huurwoningen te huur. Ingeschreven woningzoekenden kunnen deze woningen onbeperkt bezichtigen op tijden dat het hen uitkomt, dus ook ’s avonds en in het weekend. Daarbij is uiteraard één van onze verhuurmakelaars aanwezig, die een antwoord heeft op elke vraag.

Werken bij
Direct Wonen is onderdeel van Qmulus NV. Naast Direct Wonen maken Kamernet.nl en Just Housing onderdeel uit van de woondivisie van Qmulus NV.
Comments [0]    Share/Save/Bookmark


Comments are closed.
Wilt u op de hoogte gehouden worden van het actuele nieuws? Registreer dan op onze nieuwsdienst of gebruik hiervoor onze RSS feed.
© Directwonen.nl, blog.directwonen.nl is een onderdeel van Direct Wonen