16 July 2012 om 01:34 in de rubriek Direct Wonen Verhuur | Marktrapporten | Eindhoven | Nieuwsberichten

- Persbericht -

Meer huurwoningen Eindhoven;
aanbod in juni met 36,4 procent gestegen

Den Haag, 11 juli 2012 - In juni 2012 is het aanbod van particuliere huurwoningen in Eindhoven met 36,4 procent gestegen. Dit blijkt uit onderzoek van Direct Wonen, marktleider op het gebied van particuliere woninghuur. De huurprijzen van aangeboden woningen in Eindhoven zijn gedaald met 2,8 procent en de prijs per vierkante meter is toegenomen met 17,5 procent.

Net als het gemiddeld particulier huurwoningaanbod van Nederland is het aantal aangeboden huurwoningen in Eindhoven afgelopen maand toegenomen. Het aanbod van huurwoningen is in juni 2012 gestegen met 36,4 procent ten opzichte van mei 2012. De toename is groter dan de gemiddelde stijging van 16,5 procent in heel Nederland.

Deze sterke toename in Eindhoven is veroorzaakt doordat er in juni ieder jaar veel verhuizingen gepland staan en er veel studenten op zoek gaan naar een eigen woonruimte. Daar bovenop heeft Direct Wonen zich de afgelopen tijd erg ingespannen om nieuw aanbod van huurwoningen binnen te krijgen, waardoor er meer te verhuren woningen worden aangeboden.

Grafiek: procentueel verschil van huurwoningaanbod juni t.o.v. mei per categorie aangeboden huurwoningen en in totaal.
Grafiek: procentueel verschil van huurwoningaanbod juni t.o.v. mei per categorie aangeboden huurwoningen en in totaal.

Gemiddelde huurprijs met 20 euro gedaald
De gemiddelde huurprijzen van aangeboden huurwoningen zijn in juni gedaald met 20 euro ten opzichte van mei, wat gelijk staat aan 2,8 procent. In juni bedroeg de gemiddelde huurprijs 707 euro per maand. Binnen de categorieën aangeboden huurwoningen zijn verschillen te zien. Zo zijn de huurprijzen van aangeboden huurwoningen tot 700 euro gestegen, met 15,1 procent, tot 517 euro per maand. Aangeboden huurwoningen vanaf 1000 euro zijn in huurprijs gedaald, met 5,4 procent, tot 1.114 euro per maand. In heel Nederland is de huurprijs gemiddeld 810 euro. In Eindhoven liggen de prijzen 103 euro lager dan dit nationaal gemiddelde.

Prijs per vierkante meter met 17,5 procent gestegen
In mei bedroeg de prijs per vierkante meter voor een aangeboden huurwoning in Eindhoven gemiddeld 9,19 euro. Deze is gestegen, met 17,5 procent, tot 10,80 euro per vierkante meter in juni. De prijs die per vierkante meter voor een huurwoning werd gevraagd in heel Nederland bedroeg afgelopen maand gemiddeld 9,38 euro. Huurders waren in Eindhoven dus 1,42 euro per vierkante meter duurder uit; een verschil van 15,1 procent.

De gemiddelde oppervlakte van aangeboden huurwoningen in Eindhoven is afgenomen met 17,2 procent tot 65,47 vierkante meter in juni. De gemiddelde oppervlakte lag 20,86 vierkante meter onder het nationaal gemiddelde van 86,33 vierkante meter.

Lees het gehele marktrapport:

Direct Wonen - marktrapport juni 2012.pdf (1,13 MB)

Einde persbericht


Noot voor de redactie, niet voor publicatie:

Voor meer informatie over dit persbericht of interviewmogelijkheden, kunt u contact opnemen met:

Leonie Versteeg
Website: www.directwonen.nl


Over marktonderzoek door Direct Wonen

De cijfers uit deze marktrapportage worden iedere maand gepubliceerd. Daarmee tracht Direct Wonen inzicht te verschaffen in nationale en plaatselijke ontwikkelingen binnen de particuliere woninghuur, met nadruk op de huurprijs en het aanbod van huurwoningen. De genoemde huurprijzen zijn inclusief gas, water en licht.

De cijfers uit dit marktrapport zijn afkomstig uit de database van Direct Wonen, dat in Nederland bijna 265.000 huurders, 50.000 particuliere verhuurders en meer dan 175.000 huurwoningen telt. Hiermee zijn de cijfers statistisch gezien valide en betrouwbaar.

Over Direct Wonen
Direct Wonen is marktleider in de particuliere woninghuur met een marktaandeel van meer dan 21 procent. Wij brengen vraag en aanbod van huurwoningen bij elkaar en trachten de ultieme marktplaats te zijn voor onze klanten.

Direct Wonen is geen huiseigenaar, geen beheerder en geen branchevereniging. We zijn een onafhankelijke verhuurmakelaar, welke primair bemiddelt voor de woningzoeker. We richten ons puur en alleen op het tot stand brengen van een professionele en klantgerichte bemiddeling tussen woningzoekenden en verhuurders van huurwoningen. Dat doen we met veel plezier, vertrouwen én succes. Sinds de oprichting in 1990 hebben wij al meer dan 120.000 woningzoekenden en verhuurders bij elkaar gebracht.

Woning huren
Ruim een half miljoen mensen die op zoek zijn naar een huurwoning, bezoeken maandelijks onze website: www.directwonen.nl. Hierdoor krijgt elke woning de aandacht die het verdient. Iedere dag worden er honderden huurwoningen middels een advertentie aangeboden op onze website. Permanent zijn er per direct ruim 2.500 huurwoningen te huur. Ingeschreven woningzoekenden kunnen deze woningen onbeperkt bezichtigen op tijden dat het hen uitkomt, dus ook ’s avonds en in het weekend. Daarbij is uiteraard één van onze verhuurmakelaars aanwezig, die een antwoord heeft op elke vraag.

Werken bij
Direct Wonen is onderdeel van Qmulus NV. Naast Direct Wonen maken Kamernet.nl en Just Housing onderdeel uit van de woondivisie van Qmulus NV.
Comments [0]    Share/Save/Bookmark


Comments are closed.
Wilt u op de hoogte gehouden worden van het actuele nieuws? Registreer dan op onze nieuwsdienst of gebruik hiervoor onze RSS feed.
© Directwonen.nl, blog.directwonen.nl is een onderdeel van Direct Wonen