16 July 2012 om 01:30 in de rubriek Direct Wonen Verhuur | Marktrapporten | Groningen | Nieuwsberichten

- Persbericht -

Meer huurwoningen Groningen;
aanbod in juni met ruim 26 procent gestegen

Den Haag, 17 juli 2012 - In juni 2012 is het aanbod van particuliere huurwoningen in Groningen met 26,7 procent gestegen. Dit blijkt uit onderzoek van Direct Wonen, marktleider op het gebied van particuliere woninghuur. De huurprijzen van aangeboden woningen in Groningen zijn gedaald met 2,9 procent en de prijs per vierkante meter is toegenomen met 17,5 procent.

Net als het gemiddeld particulier huurwoningaanbod van Nederland is het aantal aangeboden huurwoningen in Groningen afgelopen maand toegenomen. Het aanbod van huurwoningen is in juni 2012 gestegen met 26,7 procent ten opzichte van mei 2012. De toename is groter dan de gemiddelde stijging van 16,5 procent in heel Nederland.

Grafiek: gemiddelde huurprijs per categorie aangeboden huurwoningen en in totaal.
Grafiek: gemiddelde huurprijs per categorie aangeboden huurwoningen en in totaal.
*In februari, maart en april waren er niet iedere maand aangeboden huurwoningen binnen de categorieën 700 tot 900 euro, 900 tot 1000 euro en 1000+ euro.

Deze sterke toename in Groningen is veroorzaakt doordat er in juni ieder jaar veel verhuizingen gepland staan en er veel studenten op zoek gaan naar een eigen woonruimte. Daar bovenop heeft Direct Wonen zich de afgelopen tijd erg ingespannen om nieuw aanbod van huurwoningen binnen te krijgen, waardoor er meer te verhuren woningen worden aangeboden.

Huurprijs 190 euro onder nationaal gemiddelde
De gemiddelde huurprijzen van aangeboden huurwoningen zijn in juni gedaald met 19 euro ten opzichte van mei, wat gelijk staat aan 2,9 procent. In juni bedroeg de gemiddelde huurprijs 620 euro per maand. In heel Nederland is de huurprijs gemiddeld 810 euro. In Groningen liggen de prijzen 190 euro lager dan dit nationaal gemiddelde.

Prijs per vierkante meter met 32,4 procent gestegen
In mei bedroeg de prijs per vierkante meter voor een aangeboden huurwoning in Groningen gemiddeld 9,54 euro. Deze is gestegen, met 32,4 procent, tot 12,63 euro per vierkante meter in juni. De prijs die per vierkante meter voor een huurwoning werd gevraagd in heel Nederland bedroeg afgelopen maand gemiddeld 9,38 euro. Huurders waren in Groningen dus 3,25 euro per vierkante meter duurder uit. Dit is een verschil van 34,6 procent.

De gemiddelde oppervlakte van aangeboden huurwoningen in Groningen is afgenomen met 26,7 procent tot 49,11 vierkante meter in juni. De gemiddelde oppervlakte lag 37,22 vierkante meter onder het nationaal gemiddelde van 86,33 vierkante meter, een verschil van 43,1 procent.

Lees het gehele marktrapport:

Direct Wonen - marktrapport juni 2012.pdf (1,13 MB)

Einde persbericht


Noot voor de redactie, niet voor publicatie:

Voor meer informatie over dit persbericht of interviewmogelijkheden, kunt u contact opnemen met:

Leonie Versteeg
Website: www.directwonen.nl


Over marktonderzoek door Direct Wonen

De cijfers uit deze marktrapportage worden iedere maand gepubliceerd. Daarmee tracht Direct Wonen inzicht te verschaffen in nationale en plaatselijke ontwikkelingen binnen de particuliere woninghuur, met nadruk op de huurprijs en het aanbod van huurwoningen. De genoemde huurprijzen zijn inclusief gas, water en licht.

De cijfers uit dit marktrapport zijn afkomstig uit de database van Direct Wonen, dat in Nederland bijna 265.000 huurders, 50.000 particuliere verhuurders en meer dan 175.000 huurwoningen telt. Hiermee zijn de cijfers statistisch gezien valide en betrouwbaar.

Over Direct Wonen
Direct Wonen is marktleider in de particuliere woninghuur met een marktaandeel van meer dan 21 procent. Wij brengen vraag en aanbod van huurwoningen bij elkaar en trachten de ultieme marktplaats te zijn voor onze klanten.

Direct Wonen is geen huiseigenaar, geen beheerder en geen branchevereniging. We zijn een onafhankelijke verhuurmakelaar, welke primair bemiddelt voor de woningzoeker. We richten ons puur en alleen op het tot stand brengen van een professionele en klantgerichte bemiddeling tussen woningzoekenden en verhuurders van huurwoningen. Dat doen we met veel plezier, vertrouwen én succes. Sinds de oprichting in 1990 hebben wij al meer dan 120.000 woningzoekenden en verhuurders bij elkaar gebracht.

Woning huren
Ruim een half miljoen mensen die op zoek zijn naar een huurwoning, bezoeken maandelijks onze website: www.directwonen.nl. Hierdoor krijgt elke woning de aandacht die het verdient. Iedere dag worden er honderden huurwoningen middels een advertentie aangeboden op onze website. Permanent zijn er per direct ruim 2.500 huurwoningen te huur. Ingeschreven woningzoekenden kunnen deze woningen onbeperkt bezichtigen op tijden dat het hen uitkomt, dus ook ’s avonds en in het weekend. Daarbij is uiteraard één van onze verhuurmakelaars aanwezig, die een antwoord heeft op elke vraag.

Werken bij
Direct Wonen is onderdeel van Qmulus NV. Naast Direct Wonen maken Kamernet.nl en Just Housing onderdeel uit van de woondivisie van Qmulus NV.
Comments [0]    Share/Save/Bookmark


Comments are closed.
Wilt u op de hoogte gehouden worden van het actuele nieuws? Registreer dan op onze nieuwsdienst of gebruik hiervoor onze RSS feed.
© Directwonen.nl, blog.directwonen.nl is een onderdeel van Direct Wonen