16 July 2012 om 12:56 in de rubriek Direct Wonen Verhuur | Marktrapporten | Maastricht | Nieuwsberichten

- Persbericht -

Meer huurwoningen Maastricht;
aanbod in juni met 91,7 procent gestegen

Den Haag, 17 juli 2012 - In juni 2012 is het aanbod van particuliere huurwoningen in Maastricht met 91,7 procent gestegen. Dit blijkt uit onderzoek van Direct Wonen, marktleider op het gebied van particuliere woninghuur. De huurprijzen van aangeboden woningen in Maastricht zijn gestegen met 0,4 procent en de prijs per vierkante meter is toegenomen met 9,9 procent.

Net als het gemiddeld particulier huurwoningaanbod van Nederland is het aantal aangeboden huurwoningen in Maastricht afgelopen maand toegenomen. Het aanbod van huurwoningen is in juni 2012 gestegen met 91,7 procent ten opzichte van mei 2012. Dit is één van de sterkste stijgingen binnen de belangrijkste huursteden in Nederland. De toename is groter dan de gemiddelde stijging van 16,5 procent in heel Nederland.

Deze sterke toename in Maastricht is veroorzaakt doordat er in juni ieder jaar veel verhuizingen gepland staan en er veel studenten op zoek gaan naar een eigen woonruimte. Daar bovenop heeft Direct Wonen zich de afgelopen tijd erg ingespannen om nieuw aanbod van huurwoningen binnen te krijgen, waardoor er meer te verhuren woningen worden aangeboden.

Grafiek: procentueel verschil van huurwoningaanbod juni t.o.v. mei per categorie aangeboden huurwoningen en in totaal.
Grafiek: procentueel verschil van huurwoningaanbod juni t.o.v. mei per categorie aangeboden huurwoningen en in totaal.
*In maart en mei geen aanboden huurwoningen binnen de categorie 900 tot 1000 euro.

Gemiddelde huurprijs licht gestegen
De gemiddelde huurprijzen van aangeboden huurwoningen zijn in juni gestegen met 2 euro ten opzichte van mei, wat gelijk staat aan 0,4 procent. In juni bedroeg de gemiddelde huurprijs 591 euro per maand.

Binnen de categorieën zijn grote verschillen te zien. De huurprijs van aangeboden huurwoningen van 700 tot 900 euro is gedaald tot 825 euro (-4,1 procent), terwijl de huurprijs tot 1.392 euro (+21,0 procent) is gestegen van aangeboden huurwoningen vanaf 1000 euro. In heel Nederland is de huurprijs gemiddeld 810 euro. In Maastricht liggen de prijzen 219 euro lager dan dit nationaal gemiddelde.

Prijs per vierkante meter met 9,9 procent toegenomen
In mei bedroeg de prijs per vierkante meter voor een aangeboden huurwoning in Maastricht gemiddeld 9,52 euro. Deze is gestegen, met 9,9 procent, tot 10,46 euro per vierkante meter in juni. De prijs die per vierkante meter voor een huurwoning werd gevraagd in heel Nederland bedroeg afgelopen maand gemiddeld 9,38 euro. Huurders waren in Maastricht dus 1,08 euro per vierkante meter duurder uit; een verschil van 11,5 procent.

De gemiddelde oppervlakte van aangeboden huurwoningen in Maastricht is afgenomen met 8,6 procent tot 56,54 vierkante meter in juni. De gemiddelde oppervlakte lag 29,79 vierkante meter onder het nationaal gemiddelde van 86,33 vierkante meter, een verschil van 34,5 procent.

Lees het gehele marktrapport:

Direct Wonen - marktrapport juni 2012.pdf (1,13 MB)

Einde persbericht


Noot voor de redactie, niet voor publicatie:

Voor meer informatie over dit persbericht of interviewmogelijkheden, kunt u contact opnemen met:

Leonie Versteeg
Website: www.directwonen.nl


Over marktonderzoek door Direct Wonen

De cijfers uit deze marktrapportage worden iedere maand gepubliceerd. Daarmee tracht Direct Wonen inzicht te verschaffen in nationale en plaatselijke ontwikkelingen binnen de particuliere woninghuur, met nadruk op de huurprijs en het aanbod van huurwoningen. De genoemde huurprijzen zijn inclusief gas, water en licht.

De cijfers uit dit marktrapport zijn afkomstig uit de database van Direct Wonen, dat in Nederland bijna 265.000 huurders, 50.000 particuliere verhuurders en meer dan 175.000 huurwoningen telt. Hiermee zijn de cijfers statistisch gezien valide en betrouwbaar.

Over Direct Wonen
Direct Wonen is marktleider in de particuliere woninghuur met een marktaandeel van meer dan 21 procent. Wij brengen vraag en aanbod van huurwoningen bij elkaar en trachten de ultieme marktplaats te zijn voor onze klanten.

Direct Wonen is geen huiseigenaar, geen beheerder en geen branchevereniging. We zijn een onafhankelijke verhuurmakelaar, welke primair bemiddelt voor de woningzoeker. We richten ons puur en alleen op het tot stand brengen van een professionele en klantgerichte bemiddeling tussen woningzoekenden en verhuurders van huurwoningen. Dat doen we met veel plezier, vertrouwen én succes. Sinds de oprichting in 1990 hebben wij al meer dan 120.000 woningzoekenden en verhuurders bij elkaar gebracht.

Woning huren
Ruim een half miljoen mensen die op zoek zijn naar een huurwoning, bezoeken maandelijks onze website: www.directwonen.nl. Hierdoor krijgt elke woning de aandacht die het verdient. Iedere dag worden er honderden huurwoningen middels een advertentie aangeboden op onze website. Permanent zijn er per direct ruim 2.500 huurwoningen te huur. Ingeschreven woningzoekenden kunnen deze woningen onbeperkt bezichtigen op tijden dat het hen uitkomt, dus ook ’s avonds en in het weekend. Daarbij is uiteraard één van onze verhuurmakelaars aanwezig, die een antwoord heeft op elke vraag.

Werken bij
Direct Wonen is onderdeel van Qmulus NV. Naast Direct Wonen maken Kamernet.nl en Just Housing onderdeel uit van de woondivisie van Qmulus NV.
Comments [0]    Share/Save/Bookmark


Comments are closed.
Wilt u op de hoogte gehouden worden van het actuele nieuws? Registreer dan op onze nieuwsdienst of gebruik hiervoor onze RSS feed.
© Directwonen.nl, blog.directwonen.nl is een onderdeel van Direct Wonen