17 July 2012 om 02:43 in de rubriek Direct Wonen Verhuur | Marktrapporten | Den Haag | Nieuwsberichten

- Persbericht -

Huren in Den Haag duurder;
huurprijzen in juni met bijna 60 euro gestegen

Den Haag, 17 juli 2012 - In juni 2012 zijn de huurprijzen van aangeboden particuliere woningen in Den Haag met 59 euro gestegen in vergelijking met mei 2012. Dit blijkt uit onderzoek van Direct Wonen, marktleider op het gebied van particuliere woninghuur. Het aantal aangeboden huurwoningen is toegenomen met 3,4 procent en de prijs per vierkante meter is gestegen met 20,7 procent.

In juni 2012 bedroeg de gemiddelde huurprijs in Den Haag 856 euro per maand. Van mei tot juni is deze toegenomen met 59 euro, ofwel 7,3 procent. Dit is één van de sterkste stijgingen van huurprijzen in de belangrijkste huursteden. De stijging is hoofdzakelijk veroorzaakt door de gestegen gemiddelde huurprijs van aangeboden huurwoningen vanaf 1000 euro. Deze is na een daling in mei weer toegenomen, met 23,1 procent, tot 1.494 euro per maand. In heel Nederland bedroeg de gemiddelde huurprijs van aangeboden particuliere huurwoningen 810 euro.

Aanbod huurwoningen met 3,4 procent toegenomen
In Den Haag is in juni het aantal aangeboden huurwoningen toegenomen met 3,4 procent ten opzichte van mei. In heel Nederland is dit met 16,5 procent toegenomen.

Grafiek : gemiddelde huurprijs per categorie aangeboden huurwoningen en in totaal.
Grafiek: gemiddelde huurprijs per categorie aangeboden huurwoningen en in totaal.

Prijs per vierkante meter met 20,7 procent gestegen
In mei bedroeg de prijs per vierkante meter voor een aangeboden huurwoning in Den Haag gemiddeld 9,08 euro. Deze is gestegen, met 20,7 procent, tot 10,96 euro per vierkante meter in juni. Binnen de categorieën is de gemiddelde vierkante meter prijs van aangeboden huurwoningen van 900 tot 1000 euro sterk gestegen met 94,6 procent, van 8,04 euro per vierkante meter in mei tot 15,65 euro in juni.
De prijs per vierkante meter voor een huurwoning bedroeg in juni in Nederland gemiddeld 9,38 euro. Huurders waren in Den Haag dus 1,58 euro duurder uit. Dit is een verschil van 16,8 procent.

In Den Haag is de gemiddelde oppervlakte van aangeboden huurwoningen in juni met 11,1 procent afgenomen in vergelijking met de maand daarvoor. In juni was de gemiddelde oppervlakte 78,08 vierkante meter. De oppervlakte van huurwoningen in Den Haag lag 8,25 vierkante meter onder het nationaal gemiddelde (86,33 vierkante meter).

Lees het gehele marktrapport:

Direct Wonen - marktrapport juni 2012.pdf (1,13 MB)

Einde persbericht


Noot voor de redactie, niet voor publicatie:

Voor meer informatie over dit persbericht of interviewmogelijkheden, kunt u contact opnemen met:

Leonie Versteeg
Website: www.directwonen.nl


Over marktonderzoek door Direct Wonen

De cijfers uit deze marktrapportage worden iedere maand gepubliceerd. Daarmee tracht Direct Wonen inzicht te verschaffen in nationale en plaatselijke ontwikkelingen binnen de particuliere woninghuur, met nadruk op de huurprijs en het aanbod van huurwoningen. De genoemde huurprijzen zijn inclusief gas, water en licht.

De cijfers uit dit marktrapport zijn afkomstig uit de database van Direct Wonen, dat in Nederland bijna 265.000 huurders, 50.000 particuliere verhuurders en meer dan 175.000 huurwoningen telt. Hiermee zijn de cijfers statistisch gezien valide en betrouwbaar.

Over Direct Wonen
Direct Wonen is marktleider in de particuliere woninghuur met een marktaandeel van meer dan 21 procent. Wij brengen vraag en aanbod van huurwoningen bij elkaar en trachten de ultieme marktplaats te zijn voor onze klanten.

Direct Wonen is geen huiseigenaar, geen beheerder en geen branchevereniging. We zijn een onafhankelijke verhuurmakelaar, welke primair bemiddelt voor de woningzoeker. We richten ons puur en alleen op het tot stand brengen van een professionele en klantgerichte bemiddeling tussen woningzoekenden en verhuurders van huurwoningen. Dat doen we met veel plezier, vertrouwen én succes. Sinds de oprichting in 1990 hebben wij al meer dan 120.000 woningzoekenden en verhuurders bij elkaar gebracht.

Woning huren
Ruim een half miljoen mensen die op zoek zijn naar een huurwoning, bezoeken maandelijks onze website: www.directwonen.nl. Hierdoor krijgt elke woning de aandacht die het verdient. Iedere dag worden er honderden huurwoningen middels een advertentie aangeboden op onze website. Permanent zijn er per direct ruim 2.500 huurwoningen te huur. Ingeschreven woningzoekenden kunnen deze woningen onbeperkt bezichtigen op tijden dat het hen uitkomt, dus ook ’s avonds en in het weekend. Daarbij is uiteraard één van onze verhuurmakelaars aanwezig, die een antwoord heeft op elke vraag.

Werken bij
Direct Wonen is onderdeel van Qmulus NV. Naast Direct Wonen maken Kamernet.nl en Just Housing onderdeel uit van de woondivisie van Qmulus NV.
Comments [0]    Share/Save/Bookmark


Comments are closed.
Wilt u op de hoogte gehouden worden van het actuele nieuws? Registreer dan op onze nieuwsdienst of gebruik hiervoor onze RSS feed.
© Directwonen.nl, blog.directwonen.nl is een onderdeel van Direct Wonen