27 March 2012 om 09:01 in de rubriek Direct Wonen Verhuur | Nieuwsberichten

- Persbericht -

Huurmarkt zeer bewust van energieverbruik;
vooral besparing op warmte en licht

Den Haag, 27 maart 2012 – Energiebewust leven is een veel besproken thema. Reden voor Direct Wonen, marktleider op het gebied van particuliere woninghuur, om onderzoek te doen naar de manieren waarop verhuurders en woningzoekenden besparen op dagelijks gebruikte energievreters. Hieruit blijkt dat bijna iedereen energiezuinig leeft; er wordt vooral bespaard op verbruik van verwarming en verlichting.

Uit onderzoek van Direct Wonen onder 611 verhuurders en huurders blijkt dat bijna iedereen erop let of hij of zij energiezuinig leeft. Slechts 2,1 procent van de huurders en 0,0 procent van de verhuurders let hier niet op.

Besparen op warmte en licht
Zowel woningzoekenden als verhuurders besparen het meest op energie door de lichten uit te doen zodra ze een ruimte verlaten (beide groepen 24,0 procent) en door te besparen op verwarming van de woning: ze zetten overdag de verwarming lager en laten warmte niet ‘ontsnappen’ (23,6 procent van de woningzoekers en 25,4 procent van de verhuurders).

Hoewel men 33 procent kan besparen op de energierekening door te wassen op 30 graden, doet slechts 11,3 procent van de verhuurders en 11,7 procent van de woningzoekers dit. Een veelvoorkomend argument is dat ze het onhygiënisch vinden om vuile kleding op 30 graden te wassen.

Geen besparing op energierekening?
Bijna alle ondervraagden letten erop dat ze energiezuinig leven. Toch meent een deel hiervan dat ze niet op hun energierekening besparen. Zo reageert één van de ondervraagden: ‘Zolang de energiemaatschappijen de vaste lasten en belastingen blijven verhogen terwijl consumenten minder energie verbruiken, wordt het te betalen bedrag voor de consument niet lager, en wordt de consument er dus niet beter op!’.

Huurmarkt zeer bewust van energieverbruik

*Ondervraagden konden meer dan 1 antwoord selecteren, waardoor het totale percentage hoger dan 100 is.

Huurmarkt zeer bewust van energieverbruik

*Ondervraagden konden meer dan 1 antwoord selecteren, waardoor het totale percentage hoger dan 100 is.

Einde persbericht


Noot voor de redactie, niet voor publicatie:

Voor meer informatie over dit persbericht of interviewmogelijkheden, kunt u contact opnemen met:

Leonie Versteeg
Tel.: 070 - 711 53 06
E-mail: nieuws@directwonen.nl
Website: www.directwonen.nl


Over Direct Wonen

Direct Wonen is marktleider in de particuliere woninghuur met een marktaandeel van meer dan 21 procent. Wij brengen vraag en aanbod van huurwoningen bij elkaar en trachten de ultieme marktplaats te zijn voor onze klanten.

Direct Wonen is geen huiseigenaar, geen beheerder en geen branchevereniging. We zijn een onafhankelijke verhuurmakelaar, welke primair bemiddelt voor de woningzoeker. We richten ons puur en alleen op het tot stand brengen van een professionele en klantgerichte bemiddeling tussen woningzoekenden en verhuurders van huurwoningen. Dat doen we met veel plezier, vertrouwen én succes. Sinds de oprichting in 1990 hebben wij al meer dan 120.000 woningzoekenden en verhuurders bij elkaar gebracht.

Woning huren
Ruim een half miljoen mensen die op zoek zijn naar een huurwoning, bezoeken maandelijks onze website: www.directwonen.nl. Hierdoor krijgt elke woning de aandacht die het verdient. Iedere dag worden er honderden huurwoningen middels een advertentie aangeboden op onze website. Permanent zijn er per direct ruim 2.500 huurwoningen te huur. Ingeschreven woningzoekenden kunnen deze woningen onbeperkt bezichtigen op tijden dat het hen uitkomt, dus ook ’s avonds en in het weekend. Daarbij is uiteraard één van onze verhuurmakelaars aanwezig, die een antwoord heeft op elke vraag.

Grootste database van Nederland
Als marktleider op het gebied van huurbemiddeling heeft Direct Wonen de grootste database met jaarlijks ruim 290.000 huurwoningzoekenden, bijna 50.000 particuliere verhuurders adverteren op de website en vertegenwoordigen meer dan 172.000 huurwoningen. Op basis van deze gegevens doet Direct Wonen op maand- en jaarbasis onderzoek naar de ontwikkelingen binnen de particuliere woninghuurmarkt.

Direct Wonen is onderdeel van Qmulus NV. Naast Direct Wonen maken Kamernet.nl en Just Housing onderdeel uit van de woondivisie van Qmulus NV. Voor meer informatie en advies over de huurwoningmarkt kunt u ons bereiken op 088 – 55 88 100 of www.directwonen.nl.

Comments [0]    Share/Save/Bookmark


Comments are closed.
Wilt u op de hoogte gehouden worden van het actuele nieuws? Registreer dan op onze nieuwsdienst of gebruik hiervoor onze RSS feed.
© Directwonen.nl, blog.directwonen.nl is een onderdeel van Direct Wonen