25 April 2012 om 02:18 in de rubriek Direct Wonen Verhuur | Nieuwsberichten

- Persbericht -

Nederlanders verhuizen liefst in lente

Nederlanders verhuizen liefst in lente

Den Haag, 25 april 2012 – De lente is in volle gang en het aantal mensen dat op zoek gaat naar een huurwoning stijgt. Uit onderzoek van Direct wonen, marktleider op het gebied van particuliere woninghuur, blijkt dan ook dat ruim de helft van de woningzoekenden de lente het beste seizoen vindt om te verhuizen.

Van de woningzoekenden vindt 55,3 procent de lente het beste seizoen om te verhuizen. De meest genoemde reden (29,0 procent) is dat het weer er dan het meest geschikt voor is. Ook vindt een groot deel van de zoekenden (19,4 procent) de lente het beste seizoen omdat ze de verhuizing dan tegelijk met hun ‘zomer’vakantie kunnen plannen.

Slechts 7,9 procent vindt de lente het beste verhuisseizoen omdat de verhuizing dan afgerond is voordat de vakantie begint. Een ondervraagde ziet het zo: “In de lente ben ik op een nieuwe plek beland en in de zomer kan ik alles mooi maken, zodat ik knus de herfst en winter in kan gaan.”

Geen favoriet verhuisseizoen
De zomer en herfst worden beide door ruim één op de tien respondenten gezien als het beste seizoen om te verhuizen. Slechts 2,6 procent vindt de winter het meest geschikt. Eén op de vijf woningzoekenden (21,1 procent) heeft geen voorkeur voor een verhuisseizoen.

Nederlanders verhuizen liefst in lente
Aantal ondervraagde woningzoekenden: 645.

Einde persbericht

Comments [0]    Share/Save/Bookmark


19 April 2012 om 12:12 in de rubriek Direct Wonen Verhuur | Nieuwsberichten

Goed voorbereid een passende woning vinden?
Direct Wonen biedt u 3 tips!

Goed voorbereid een passende woning vinden

De lente is weer in Nederland en dat is voor veel mensen de juiste tijd om te verhuizen. Maar voordat het zover is, moet u woningen bezichtigen en belangrijke keuzes maken. Direct Wonen biedt u 3 tips, zodat u zo veel mogelijk keuze heeft, goed voorbereid bent en een passende woning vindt.


 1. Vergroot uw keuzemogelijkheden
 2. Het aanbod huurwoningen kan beperkt zijn, althans als de locatie voor u topprioriteit heeft. En dan bedoelen wij niet zozeer de stad, maar de wijk of straat waar u wenst te wonen. Denk eens na over de beperking die u uzelf heeft opgelegd. Fiets eens door de stad van uw keuze, misschien zijn er wel meer leuke wijken geschikt, waar u nu nog niet over nagedacht heeft. Hoe breder uw zoekgebied, hoe meer mogelijkheden u heeft. Soms is 500 meter verder fietsen al voldoende om uw keuze te vergroten.

 3. Sluit de hoogte van de huurprijs aan op uw inkomen
 4. Een huurwoning vinden is niet eenvoudig, zeker niet in de prijsklasse tot 600 euro per maand. Bedenk dat verhuurders over het algemeen een inkomen eisen van drie keer de maandelijkse huurprijs. U kunt eventueel het inkomen van uw partner bij uw eigen inkomen optellen. Klopt de huurprijs die u heeft opgegeven in uw zoekopdracht met deze uitgangspunten?

 5. Houd rekening met een eenmalig grotere uitgave
 6. Binnenkort heeft u de huurwoning gevonden die aan uw woonwensen voldoet. Houd er rekening mee dat u eenmalig een grotere uitgave moet doen. U betaalt namelijk:

  aan de verhuurder
  de eerste maand huur. De huur dient u altijd vooraf te voldoen.
  een borgsom van (normaliter) één maand huur. Deze krijgt u terug als u de woning weer in goede staat verlaat.

  aan de bemiddelaar
  bij een succesvolle bemiddeling betaalt u een bemiddelingsvergoeding, die gelijk is aan één maand huur exclusief BTW. Daarnaast betaalt u soms contractkosten.

Wilt u weten welke werkzaamheden wij allemaal voor u uitvoeren? Lees dan verder.
Comments [0]    Share/Save/Bookmark


19 April 2012 om 12:06 in de rubriek Direct Wonen Verhuur | Nieuwsberichten

Heldere afspraken: 4 tips voor het opstellen van een huurovereenkomst

Heldere afspraken: 4 tips voor het opstellen van een huurovereenkomst

Uit onderzoek van Direct Wonen blijkt dat huurders en verhuurders geregeld onenigheid met elkaar hebben. Onenigheid als gevolg van onduidelijke afspraken kan natuurlijk voorkomen worden. Daarom biedt Direct Wonen 4 tips voor het opstellen van een huurovereenkomst, waarin alle afspraken voor beide partijen helder zijn vastgelegd. En denk eraan: alles wat u afspreekt, zet u zwart op wit in de huurovereenkomst.


 1. Leg duidelijk vast voor welke diensten er huur wordt betaald
 2. Het is belangrijk dat de huurder weet wat wel en niet is inbegrepen in de huurprijs. Zodoende staat hij niet voor onverwachte uitgaven. De huurprijs kan inclusief of exclusief servicekosten en kosten voor het verbruik van gas, water en elektra (gwe) zijn. Indien de kosten voor gwe zijn inbegrepen, is dit altijd een voorschot op basis van het geschatte verbruik van gwe. Het verschil tussen het geschatte en daadwerkelijke verbruik moet de huurder dan aan het eind van een afgesproken periode bijbetalen of terugkrijgen. Onder servicekosten kunnen kosten van verschillende soorten diensten of gebruik ervan vallen, zoals verscheidene heffingen van de gemeente, onderhoud en schoonmaak van de gemeenschappelijke ruimte, diensten van de huismeester en het faciliteren van internet.

 3. Stel vast hoelang de huurovereenkomst duurt
 4. Over het algemeen wordt een minimale huurperiode afgesproken. De huurder kan in die periode de woning niet verlaten. De huurder kan na deze periode de woning verlaten met in achtneming van de opzegtermijn welke gelijk staat aan de betaalperiode. Een overeenkomst met een maximale huurperiode kan alleen worden afgesloten in specifieke situaties, bijvoorbeeld als de verhuurder in het buitenland verblijft of als de woning wordt verhuurd via de Leegstandswet. Houd er rekening mee dat de verhuurder met een huurovereenkomst - waarin de huurprijs is bepaald - van langer dan 12 maanden, toch na minimaal 12 maanden de huurprijs mag verhogen. In de huurovereenkomst van Direct Wonen is standaard de maximaal toegestane jaarlijkse huurverhoging op basis van het inflatiepercentage opgenomen.

 5. Noteer gebreken bij intrek woning
 6. Op het moment dat de huurder de woning betrekt, doet hij er goed aan om bij voorkeur samen met de verhuurder door de woning te lopen en alle gebreken te noteren. Maak eventueel foto’s, zodat het zeker is dat er geen meningsverschil kan ontstaan over de precieze gebreken. Zo voorkomt de huurder dat hij opdraait voor gebreken die al in de woning zaten, en de verhuurder dat hij opdraait voor gebreken die de huurder heeft veroorzaakt.

 7. Spreek af wie aansprakelijk is voor defecten
 8. Als er dan toch een raam kapot gaat, de wasbak vol met krassen zit of het keukenkastje van schimmel uit elkaar valt, is het belangrijk dat de huurder en verhuurder in de huurovereenkomst hebben staan wie aansprakelijk is voor elk soort defect en de bijbehorende kosten. Wat door de huurder moet worden gerepareerd, is onder andere terug te vinden op huurgeschil.nl

Direct Wonen stelt de huurovereenkomst op, zodat deze niet alleen helder is voor beide partijen, maar ook juridisch in orde is. Voor meer informatie over het (ver)huren van een woning kunt u terecht op onze FAQ voor huurders en verhuurders.
Comments [0]    Share/Save/Bookmark


19 April 2012 om 11:55 in de rubriek Direct Wonen Verhuur | Nieuwsberichten

- Persbericht -

Huurder en verhuurder hebben geregeld onenigheid;
aansprakelijkheid defecten en huurbetaling grootste veroorzakers

Den Haag, 19 april 2012 – De relatie tussen huurder en verhuurder kan perfect zijn, maar in de praktijk ligt deze vaak wat ingewikkelder. Dit blijkt ook uit onderzoek van Direct Wonen, marktleider op het gebied van particuliere woninghuur. Ruim 50 procent van de huurders en 65 procent van de verhuurders heeft geregeld onenigheid met de andere partij. Er is vooral discussie over het betalen van de huur en wie aansprakelijk is voor defecten in de woning.

Van de ondervraagden die een huurwoning zoekt via Direct Wonen heeft 50,9 procent geregeld onenigheid met zijn of haar huidige verhuurder. Meer dan de helft (59,3 procent) daarvan heeft onenigheid over de aansprakelijkheid van defecten en de bijbehorende kosten. Ook zijn er discussies gaande over huurbetaling en huisgenoten (beide 14,8 procent), en over kosten van gas, water en elektra (7,4 procent).

Huurder en verhuurder hebben geregeld onenigheid
Aantal ondervraagde huurders: 657.

Slechte isolatie, een oude cv-ketel en schimmel
Meerdere ondervraagde huurders hebben daarnaast last van achterstallig onderhoud, zoals slechte isolatie, een oude cv-ketel en schimmel. “De verhuurder zei dat hij hier iets aan ging doen, maar we zijn ondertussen al twee jaar verder en er is nog niks gebeurd”, aldus één van de ondervraagde woningzoekenden.

Achterstand huurbetaling
Uit het onderzoek blijkt dat 65,7 procent van de verhuurders geregeld onenigheid heeft met huurders. Volgens deze groep gaat de onenigheid het meest over huurbetaling (60,9 procent). Zo zijn er verschillende verhuurders die geregeld achter de huurder aan moeten omdat diegene de huur niet heeft betaald. Problemen rondom aansprakelijkheid van defecten en bijbehorende kosten komen ook geregeld voor (26,1 procent). Dit is echter volgens één van de verhuurders te voorkomen door bij iedere nieuwe huurder een inspectierapport op te maken.

Huurder en verhuurder hebben geregeld onenigheid
Aantal ondervraagde verhuurders: 635.

Zowel huurders als verhuurders hebben nagenoeg geen onenigheid over de kosten van schoonmaak en kosten van internet en televisie. Hoewel huurders geregeld onenigheid hebben over huisgenoten, is hier volgens verhuurders geen onenigheid over.

"Wij adviseren altijd zoveel mogelijk afspraken in de huurovereenkomst vast te leggen, zodat er later geen discussie kan ontstaan over wie waar verantwoordelijk voor is", aldus Gwendolyn Meyer, manager binnendienst.

Einde persbericht

Comments [0]    Share/Save/Bookmark


12 April 2012 om 07:20 in de rubriek Direct Wonen Verhuur | Nieuwsberichten

Huurovereenkomsten digitaal ondertekenen

Onlangs introduceerden wij de mogelijkheid om documenten digitaal te ondertekenen ter voorbereiding van het huren van een huurwoning. Vanaf heden kunt u ook het concept van de huurovereenkomst digitaal goedkeuren en de definitieve versie, nadat alles is geverifieerd, ondertekenen.

Het digitaal ondertekenen van de huurovereenkomst biedt u meerdere voordelen. Ten eerste vindt er geen vertraging meer plaats in het proces door het heen-en-weer sturen van de overeenkomst per post. Ten tweede kunt u 24 uur per dag de overeenkomst raadplegen en uw vragen of opmerkingen aan ons doorgeven.

De verificatie van de aangeleverde documenten hebben wij ook gedigitaliseerd en vereenvoudigd. Hierdoor kunnen onze medewerkers van het acceptatieteam niet alleen sneller, maar ook nauwkeuriger de documenten verifiëren. Bovendien zijn de openstaande punten met betrekking tot de te (ver)huren woning overzichtelijker. Dit zorgt ervoor dat de huurder het administratieve proces gemakkelijker doorloopt en zijn of haar aandacht volledig naar de nieuwe huurwoning kan gaan. Voor de verhuurder zorgt de toegenomen nauwkeurigheid voor een betrouwbaardere afhandeling.

Comments [0]    Share/Save/Bookmark


10 April 2012 om 01:28 in de rubriek Direct Wonen Verhuur | Marktrapport Nederland | Marktrapporten | Nieuwsberichten

- Persbericht -

Meer huurwoningen Nederland;
aanbod in maart met ruim 11 procent gestegen

Den Haag, 10 april 2012 - In maart is het aanbod van particuliere huurwoningen in Nederland met 11,9 procent gestegen. Dit blijkt uit onderzoek van Direct Wonen, marktleider op het gebied van particuliere woninghuur. De huurprijzen van aangeboden woningen in Nederland zijn gestegen met 4,1 procent en de prijs per vierkante meter is toegenomen met 3,4 procent. ‘De huurmarkt verandert en wordt minder transparant.’

Het aantal aangeboden huurwoningen is afgelopen maand gestegen met 11,9 procent ten opzichte van februari. Het aanbod nam het meest toe in de categorie 1000 euro en meer, namelijk met 36,6 procent. Daarentegen nam het aantal aangeboden huurwoningen van 900 tot 1000 euro af met 6,3 procent.

Grafiek: procentueel verschil van huurwoningaanbod maart t.o.v. februari per categorie aangeboden huurwoningen en in totaal.
Grafiek: procentueel verschil van huurwoningaanbod maart t.o.v. februari per categorie aangeboden huurwoningen en in totaal.

Gemiddelde huurprijs met 33 euro toegenomen
De gemiddelde huurprijzen van aangeboden huurwoningen zijn in maart gestegen met 33 euro ten opzichte van februari, wat gelijk staat aan 4,1 procent. In maart bedroeg de gemiddelde huurprijs 826 euro per maand. Binnen de categorieën huurwoningen is de deze het meest gestegen voor huurwoningen vanaf 1000 euro, namelijk met 14,8 procent, en het meest gedaald voor huurwoningen tot 700 euro (4,0 procent).

Prijs per vierkante meter met 3,4 procent gestegen
In februari bedroeg de prijs per vierkante meter voor een aangeboden huurwoning in Nederland gemiddeld 9,28 euro. Deze is gestegen, met 3,4 procent, tot 9,60 euro per vierkante meter in maart. De gemiddelde oppervlakte van aangeboden huurwoningen in Nederland is toegenomen met 0,7 procent tot 86,10 vierkante meter in maart.

Dalers en stijgers in steden
Als we kijken naar de belangrijkste verhuursteden van Nederland is het huurwoningaanbod het sterkst gestegen in Groningen, namelijk met 228,6 procent. In Haarlem (42,1 procent) en Eindhoven (29,2 procent) is dit het sterkst gedaald. De hoogste gemiddelde huurprijs van 891 euro per maand werd gevraagd in Utrecht. De gemiddelde huurprijs is het sterkst gedaald in Tilburg, namelijk met 277 euro tot de laagst gevraagde prijs binnen Nederland: 511 euro per maand.

‘Door veranderende regelgeving en onrust op de koopwoningenmarkt wordt de manier waarop verhuurders de huurprijs bepalen steeds minder doorzichtig’, aldus Commercieel Directeur Frederik Sinke. ‘De verschillen in steden en regio’s nemen hierdoor toe. Wel is te zien dat er veel meer onderhandelingsruimte ontstaat voor woningzoekenden die een duurdere woning wensen te betrekken. Dit zou kunnen duiden op meer marktwerking in dit segment.’

Lees het gehele marktrapport:

Direct Wonen - marktcijfers maart 2012.pdf (1,24 MB)

Einde persbericht

Comments [0]    Share/Save/Bookmark


9 April 2012 om 03:39 in de rubriek Direct Wonen Verhuur | Marktrapporten | Apeldoorn | Nieuwsberichten

- Persbericht -

Huren in Apeldoorn duurder;
huurprijzen in maart met 120 euro gestegen

Den Haag, 10 april 2012 - In maart zijn de huurprijzen van aangeboden particuliere woningen in Apeldoorn met 120 euro gestegen in vergelijking met februari. Dit blijkt uit onderzoek van Direct Wonen, marktleider op het gebied van particuliere woninghuur. Het aantal aangeboden huurwoningen is toegenomen met 20,0 procent en de prijs per vierkante meter is gedaald met 29,8 procent.

In maart bedroeg de gemiddelde huurprijs in Apeldoorn 831 euro per maand. Van februari tot maart is deze toegenomen met 120 euro, ofwel 16,8 procent. Dit is één van de sterkst stijgende huurprijzen binnen de belangrijkste verhuursteden. In heel Nederland bedroeg de gemiddelde huurprijs van aangeboden huurwoningen 826 euro.

Grafiek: gemiddelde huurprijs per categorie aangeboden huurwoningen en in totaal.
Grafiek: gemiddelde huurprijs per categorie aangeboden huurwoningen en in totaal.
*In januari, februari of maart geen aangeboden huurwoningen binnen de categorieën 900-999 en 1000+ euro.

Aanbod huurwoningen met 20,0 procent toegenomen
In Apeldoorn is in maart het aantal aangeboden huurwoningen toegenomen met 20,0 procent ten opzichte van februari. In heel Nederland is dit met 11,9 procent toegenomen.

Prijs per vierkante meter met 29,8 procent gedaald
In februari bedroeg de prijs per vierkante meter voor een aangeboden huurwoning in Apeldoorn gemiddeld 11,02 euro. Deze is gedaald, met 29,8 procent, tot 7,74 euro per vierkante meter in maart. Deze daling is hoofdzakelijk toe te schrijven aan de sterke afname van 63,1 procent in de categorie 0 tot 700 euro. Binnen de andere categorieën aangeboden huurwoningen is de vierkante meter prijs licht gedaald. De prijs per vierkante meter voor een huurwoning bedroeg in maart in Nederland gemiddeld 9,60 euro. Huurders waren in Apeldoorn dus 1,86 euro goedkoper uit; een verschil van 19,4 procent.

In Apeldoorn is de gemiddelde oppervlakte van aangeboden huurwoningen in maart met 66,4 procent toegenomen in vergelijking met de maand daarvoor. In maart was de gemiddelde oppervlakte 107,50 vierkante meter. De oppervlakte van huurwoningen in Apeldoorn lag 21,40 vierkante meter boven het nationaal gemiddelde (86,10 vierkante meter); een verschil van 24,9 procent.

Lees het gehele marktrapport:

Direct Wonen - marktcijfers maart 2012.pdf (1,24 MB)

Einde persbericht

Comments [0]    Share/Save/Bookmark


9 April 2012 om 08:34 in de rubriek Direct Wonen Verhuur | Marktrapporten | Zwolle | Nieuwsberichten

- Persbericht -

Huren in Zwolle duurder;
huurprijzen in maart met 43 euro gestegen

Den Haag, 10 april 2012 - In maart zijn de huurprijzen van aangeboden particuliere woningen in Zwolle met 43 euro gestegen in vergelijking met februari. Dit blijkt uit onderzoek van Direct Wonen, marktleider op het gebied van particuliere woninghuur. Het aantal aangeboden huurwoningen is toegenomen met 11,1 procent en de prijs per vierkante meter is gedaald met 1,2 procent.

In maart bedroeg de gemiddelde huurprijs in Zwolle 790 euro per maand. Van februari tot maart is deze toegenomen met 43 euro, ofwel 5,7 procent. In heel Nederland bedroeg de gemiddelde huurprijs van aangeboden huurwoningen 826 euro.

Grafiek: gemiddelde huurprijs per categorie aangeboden huurwoningen en in totaal.
Grafiek: gemiddelde huurprijs per categorie aangeboden huurwoningen en in totaal.
*In januari, februari of maart geen aangeboden huurwoningen binnen de categorie 900 tot 1000 euro en 1000 euro en meer.

Aanbod huurwoningen met 11,1 procent toegenomen
In Zwolle is in maart het aantal aangeboden huurwoningen toegenomen met 11,1 procent ten opzichte van februari. In heel Nederland is dit met 11,9 procent toegenomen.

Prijs per vierkante meter met 1,2 procent gedaald
In februari bedroeg de prijs per vierkante meter voor een aangeboden huurwoning in Zwolle gemiddeld 9,26 euro. Deze is gedaald, met 1,2 procent, tot 9,15 euro per vierkante meter in maart. De prijs per vierkante meter voor een huurwoning bedroeg in maart in Nederland gemiddeld 9,60 euro. Huurders waren in Zwolle dus 0,44 euro goedkoper uit; een verschil van 4,6 procent.

In Zwolle is de gemiddelde oppervlakte van aangeboden huurwoningen in maart met 7,0 procent toegenomen in vergelijking met de maand daarvoor. In maart was de gemiddelde oppervlakte 86,30 vierkante meter. De oppervlakte van huurwoningen in Zwolle lag 0,20 vierkante meter boven het nationaal gemiddelde (86,10 vierkante meter); een verschil van 0,2 procent.

Lees het gehele marktrapport:

Direct Wonen - marktcijfers maart 2012.pdf (1,24 MB)

Einde persbericht

Comments [0]    Share/Save/Bookmark


9 April 2012 om 08:52 in de rubriek Direct Wonen Verhuur | Marktrapporten | Utrecht | Nieuwsberichten

- Persbericht -

Minder huurwoningen Utrecht;
aanbod in maart met 12,5 procent gedaald

Den Haag, 10 april 2012 - In maart is het aanbod van particuliere huurwoningen in Utrecht met 12,5 procent gedaald. Dit blijkt uit onderzoek van Direct Wonen, marktleider op het gebied van particuliere woninghuur. De huurprijzen van aangeboden woningen in Utrecht zijn gedaald met 1,7 procent en de prijs per vierkante meter is toegenomen met 12,9 procent.

In heel Nederland is het aantal aangeboden huurwoningen gestegen met 11,9 procent. Daarentegen heerst er in Utrecht schaarste op de particuliere huurwoningenmarkt. Het aanbod van huurwoningen is gedaald met 12,5 procent ten opzichte van februari. Dit is één van de sterkste dalingen binnen de belangrijkste verhuursteden. Het aantal aangeboden huurwoningen binnen de categorieën 0 tot 700 euro, 700 tot 900 euro en 1000 euro en meer is gelijk gebleven.

Grafiek: procentueel verschil van huurwoningaanbod maart t.o.v. februari per categorie aangeboden huurwoningen en in totaal.
Grafiek: procentueel verschil van huurwoningaanbod maart t.o.v. februari per categorie aangeboden huurwoningen en in totaal.

Gemiddelde huurprijs met 15 euro gedaald
De gemiddelde huurprijzen van aangeboden huurwoningen zijn in maart gedaald met 15 euro ten opzichte van februari, wat gelijk staat aan 1,7 procent. Toch is de gemiddelde huurprijs van 891 euro per maand in maart de hoogst gemiddelde huurprijs binnen de belangrijkste verhuursteden. De daling is het sterkst te zien in de categorie aangeboden huurwoningen van 1000 euro en meer, namelijk met 34 euro, ofwel 2,2 procent. In heel Nederland is de huurprijs gemiddeld gestegen met 4,1 procent tot 826 euro. In Utrecht liggen de prijzen 64 euro hoger dan dit nationaal gemiddelde.

Prijs per vierkante meter met 12,9 procent gestegen
In februari bedroeg de prijs per vierkante meter voor een aangeboden huurwoning in Utrecht gemiddeld 12,26 euro. Deze is gestegen, met 12,9 procent, tot 13,83 euro per vierkante meter in maart. Dit is één van de hoogste vierkante meter prijzen binnen de belangrijkste verhuursteden. Binnen de categorieën aangeboden huurwoningen is de vierkante meter prijs als enige gedaald voor huurwoningen van 900 tot 1000 euro, namelijk met 31,5 procent tot 9,50 euro. De prijs die per vierkante meter voor een huurwoning werd gevraagd in heel Nederland bedroeg afgelopen maand gemiddeld 9,60 euro. Huurders waren in Utrecht dus 4,24 euro per vierkante meter duurder uit; een verschil van 44,1 procent.

De gemiddelde oppervlakte van aangeboden huurwoningen in Utrecht is afgenomen met 12,9 procent tot 64,41 vierkante meter in maart. De gemiddelde oppervlakte lag 21,69 vierkante meter onder het nationaal gemiddelde van 86,10 vierkante meter, een verschil van 25,2 procent.

Lees het gehele marktrapport:

Direct Wonen - marktcijfers maart 2012.pdf (1,24 MB)

Einde persbericht

Comments [0]    Share/Save/Bookmark


9 April 2012 om 08:00 in de rubriek Direct Wonen Verhuur | Marktrapporten | Tilburg | Nieuwsberichten

- Persbericht -

Huren in Tilburg goedkoper;
huurprijzen in maart met 239 euro gedaald

Den Haag, 10 april 2012 - In maart zijn de huurprijzen van aangeboden particuliere woningen in Tilburg met 239 euro gedaald in vergelijking met februari. Dit blijkt uit onderzoek van Direct Wonen, marktleider op het gebied van particuliere woninghuur. Het aantal aangeboden huurwoningen is toegenomen met 38,9 procent en de prijs per vierkante meter is gestegen met 14,8 procent.

In maart bedroeg de gemiddelde huurprijs in Tilburg 511 euro per maand. Van februari tot maart is deze afgenomen met 239 euro, ofwel 31,8 procent. Dit is de sterkste daling binnen de belangrijkste verhuursteden. In heel Nederland bedroeg de gemiddelde huurprijs van aangeboden huurwoningen 826 euro. De huurprijs in Tilburg is dus 315 euro lager dan dit gemiddelde, wat gelijk staat aan 38,2 procent.

Grafiek: gemiddelde huurprijs per categorie aangeboden huurwoningen en in totaal.
Grafiek: gemiddelde huurprijs per categorie aangeboden huurwoningen en in totaal.
*In januari, februari of maart geen aangeboden huurwoningen binnen de categorie 900 tot 1000 euro.

Aanbod huurwoningen met 38,9 procent toegenomen
In Tilburg is in maart het aantal aangeboden huurwoningen toegenomen met 38,9 procent ten opzichte van februari. In heel Nederland is dit met 11,9 procent toegenomen.

Prijs per vierkante meter met 14,8 procent gestegen
In februari bedroeg de prijs per vierkante meter voor een aangeboden huurwoning in Tilburg gemiddeld 9,11 euro. Deze is gestegen, met 14,8 procent, tot 10,46 euro per vierkante meter in maart. Dit is één van sterkste stijgingen binnen de belangrijkste verhuursteden. De prijs per vierkante meter voor een huurwoning bedroeg in maart in Nederland gemiddeld 9,60 euro. Huurders waren in Tilburg dus 0,86 euro duurder uit; een verschil van 8,9 procent.

In Tilburg is de gemiddelde oppervlakte van aangeboden huurwoningen in maart met 40,6 procent afgenomen in vergelijking met de maand daarvoor. In maart was de gemiddelde oppervlakte 48,88 vierkante meter. De oppervlakte van huurwoningen in Tilburg lag 37,22 vierkante meter onder het nationaal gemiddelde (86,10 vierkante meter); een verschil van 43,2 procent.

Lees het gehele marktrapport:

Direct Wonen - marktcijfers maart 2012.pdf (1,24 MB)

Einde persbericht

Comments [0]    Share/Save/Bookmark


9 April 2012 om 08:21 in de rubriek Direct Wonen Verhuur | Marktrapporten | Rotterdam | Nieuwsberichten

- Persbericht -

Meer huurwoningen Rotterdam;
aanbod in maart met 12,5 procent gestegen

Den Haag, 10 april 2012 - In maart is het aanbod van particuliere huurwoningen in Rotterdam met 12,5 procent gestegen. Dit blijkt uit onderzoek van Direct Wonen, marktleider op het gebied van particuliere woninghuur. De huurprijzen van aangeboden woningen in Rotterdam zijn gestegen met 2,1 procent en de prijs per vierkante meter is afgenomen met 7,0 procent.

Net als het gemiddeld huurwoningaanbod van Nederland is het aantal aangeboden huurwoningen in Rotterdam afgelopen maand toegenomen. Het aanbod van huurwoningen is gestegen met 12,5 procent ten opzichte van februari. De toename is groter dan de totale stijging van 11,9 procent in heel Nederland.

Grafiek: procentueel verschil van huurwoningaanbod maart t.o.v. februari per categorie aangeboden huurwoningen en in totaal.
Grafiek: procentueel verschil van huurwoningaanbod maart t.o.v. februari per categorie aangeboden huurwoningen en in totaal.

Gemiddelde huurprijs met 16 euro gestegen
De gemiddelde huurprijzen van aangeboden huurwoningen zijn in maart gestegen met 16 euro ten opzichte van februari, wat gelijk staat aan 2,1 procent. In maart bedroeg de gemiddelde huurprijs 802 euro per maand. Binnen de categorieën aangeboden huurwoningen zijn verschillende ontwikkelingen te zien. Zo is de huurprijs in de categorie 900 tot 1000 euro gedaald met 51 euro, maar in de categorie 1000 euro en meer gestegen met 84 euro. In heel Nederland is de huurprijs gemiddeld gestegen met 4,1 procent tot 826 euro. In Rotterdam liggen de prijzen 24 euro lager dan dit nationaal gemiddelde.

Prijs per vierkante meter met 7,0 procent gedaald
In februari bedroeg de prijs per vierkante meter voor een aangeboden huurwoning in Rotterdam gemiddeld 9,66 euro. Deze is gedaald, met 7,0 procent, tot 10,39 euro per vierkante meter in maart. De prijs die per vierkante meter voor een huurwoning werd gevraagd in heel Nederland bedroeg afgelopen maand gemiddeld 9,60 euro. Huurders waren in Rotterdam dus 0,06 euro per vierkante meter duurder uit; een verschil van 0,7 procent.

De gemiddelde oppervlakte van aangeboden huurwoningen in Rotterdam is toegenomen met 9,7 procent tot 83,04 vierkante meter in maart. De gemiddelde oppervlakte lag 3,06 vierkante meter onder het nationaal gemiddelde van 86,10 vierkante meter, een verschil van 3,6 procent.

Lees het gehele marktrapport:

Direct Wonen - marktcijfers maart 2012.pdf (1,24 MB)

Einde persbericht

Comments [0]    Share/Save/Bookmark


9 April 2012 om 08:37 in de rubriek Direct Wonen Verhuur | Marktrapporten | Nijmegen | Nieuwsberichten

- Persbericht -

Meer huurwoningen Nijmegen;
aanbod in maart met 100 procent gestegen

Den Haag, 10 april 2012 - In maart is het aanbod van particuliere huurwoningen in Nijmegen met 100,0 procent gestegen. Dit blijkt uit onderzoek van Direct Wonen, marktleider op het gebied van particuliere woninghuur. De huurprijzen van aangeboden woningen in Nijmegen zijn gedaald met 6,9 procent en de prijs per vierkante meter is afgenomen met 16,5 procent.

Net als het gemiddeld huurwoningaanbod van Nederland is het aantal aangeboden huurwoningen in Nijmegen afgelopen maand toegenomen. Het aanbod van huurwoningen is gestegen met 100,0 procent ten opzichte van februari. Dit is één van de sterkste stijgingen binnen de belangrijkste verhuursteden. De toename is groter dan de totale stijging van 11,9 procent in heel Nederland.

Grafiek: procentueel verschil van huurwoningaanbod maart t.o.v. februari per categorie aangeboden huurwoningen en in totaal.
Grafiek: procentueel verschil van huurwoningaanbod maart t.o.v. februari per categorie aangeboden huurwoningen en in totaal.
*In januari, februari of maart geen aangeboden huurwoningen binnen de categorie 900 tot 1000 euro.

Gemiddelde huurprijs met 64 euro gedaald
De gemiddelde huurprijzen van aangeboden huurwoningen zijn in maart gedaald met 64 euro ten opzichte van februari, wat gelijk staat aan 6,9 procent. In maart bedroeg de gemiddelde huurprijs 860 euro per maand. In heel Nederland is de huurprijs gemiddeld gestegen met 4,1 procent tot 826 euro. In Nijmegen liggen de prijzen 34 euro hoger dan dit nationaal gemiddelde.

Prijs per vierkante meter met 16,5 procent gedaald
In februari bedroeg de prijs per vierkante meter voor een aangeboden huurwoning in Nijmegen gemiddeld 11,53 euro. Deze is gedaald, met 16,5 procent, tot 9,63 euro per vierkante meter in maart. De prijs die per vierkante meter voor een huurwoning werd gevraagd in heel Nederland bedroeg afgelopen maand gemiddeld 9,60 euro. Huurders waren in Nijmegen dus 0,03 euro per vierkante meter duurder uit; een verschil van 0,4 procent.

De gemiddelde oppervlakte van aangeboden huurwoningen in Nijmegen is toegenomen met 11,4 procent tot 89,23 vierkante meter in maart. De gemiddelde oppervlakte lag 3,13 vierkante meter boven het nationaal gemiddelde van 86,10 vierkante meter, een verschil van 3,6 procent.

Lees het gehele marktrapport:

Direct Wonen - marktcijfers maart 2012.pdf (1,24 MB)

Einde persbericht

Comments [0]    Share/Save/Bookmark


9 April 2012 om 08:19 in de rubriek Direct Wonen Verhuur | Marktrapporten | Roosendaal | Nieuwsberichten

- Persbericht -

Huren in Roosendaal duurder;
huurprijzen in maart met 97 euro gestegen

Den Haag, 10 april 2012 - In maart zijn de huurprijzen van aangeboden particuliere woningen in Roosendaal met 97 euro gestegen in vergelijking met februari. Dit blijkt uit onderzoek van Direct Wonen, marktleider op het gebied van particuliere woninghuur. Het aantal aangeboden huurwoningen is toegenomen met 50,0 procent en de prijs per vierkante meter is gedaald met 8,9 procent.

In maart bedroeg de gemiddelde huurprijs in Roosendaal 836 euro per maand. Van februari tot maart is deze toegenomen met 97 euro, ofwel 13,1 procent. In heel Nederland bedroeg de gemiddelde huurprijs van aangeboden huurwoningen 826 euro.

Grafiek: gemiddelde huurprijs per categorie aangeboden huurwoningen en in totaal.
Grafiek: gemiddelde huurprijs per categorie aangeboden huurwoningen en in totaal.
*In januari, februari of maart geen aangeboden huurwoningen binnen de categorieën 0 tot 700 euro, 900 tot 1000 euro en 1000 euro en meer.

Aanbod huurwoningen met 50,0 procent toegenomen
In Roosendaal is in maart het aantal aangeboden huurwoningen toegenomen met 50,0 procent ten opzichte van februari. In heel Nederland is dit met 11,9 procent toegenomen.

Prijs per vierkante meter met 8,9 procent gedaald
In februari bedroeg de prijs per vierkante meter voor een aangeboden huurwoning in Roosendaal gemiddeld 8,79 euro. Deze is gedaald, met 8,9 procent, tot 8,01 euro per vierkante meter in maart. De prijs per vierkante meter voor een huurwoning bedroeg in maart in Nederland gemiddeld 9,60 euro. Huurders waren in Roosendaal dus 1,59 euro goedkoper uit; een verschil van 16,5 procent.

In Roosendaal is de gemiddelde oppervlakte van aangeboden huurwoningen in maart met 24,2 procent toegenomen in vergelijking met de maand daarvoor. In maart was de gemiddelde oppervlakte 104,33 vierkante meter. De oppervlakte van huurwoningen in Roosendaal lag 18,23 vierkante meter boven het nationaal gemiddelde (86,10 vierkante meter); een verschil van 21,2 procent.

Lees het gehele marktrapport:

Direct Wonen - marktcijfers maart 2012.pdf (1,24 MB)

Einde persbericht

Comments [0]    Share/Save/Bookmark


9 April 2012 om 08:13 in de rubriek Direct Wonen Verhuur | Marktrapporten | Maastricht | Nieuwsberichten

- Persbericht -

Meer huurwoningen Maastricht;
aanbod in maart met 100 procent gestegen

Den Haag, 10 april 1012 - In maart is het aanbod van particuliere huurwoningen in Maastricht met 100,0 procent gestegen. Dit blijkt uit onderzoek van Direct Wonen, marktleider op het gebied van particuliere woninghuur. De huurprijzen van aangeboden woningen in Maastricht zijn gedaald met 10,5 procent en de prijs per vierkante meter is toegenomen met 1,9 procent.

Net als het gemiddeld huurwoningaanbod van Nederland is het aantal aangeboden huurwoningen in Maastricht afgelopen maand toegenomen. Het aanbod van huurwoningen is gestegen met 100,0 procent ten opzichte van februari. Dit is één van de sterkste toenames binnen de belangrijkste verhuursteden van Nederland. De toename is groter dan de totale stijging van 11,9 procent in heel Nederland.

Grafiek: procentueel verschil van huurwoningaanbod maart t.o.v. februari per categorie aangeboden huurwoningen en in totaal.
Grafiek: procentueel verschil van huurwoningaanbod maart t.o.v. februari per categorie aangeboden huurwoningen en in totaal.
*In januari, februari of maart geen aangeboden huurwoningen binnen de categorie 900 tot 1000 euro.

Gemiddelde huurprijs met 64 euro gedaald
De gemiddelde huurprijzen van aangeboden huurwoningen zijn in maart gedaald met 64 euro ten opzichte van februari, wat gelijk staat aan 10,5 procent. Daarentegen is de gemiddelde huurprijs van aangeboden woningen van 1000 euro en meer toegenomen met 11,9 procent tot 1.175 euro. In maart bedroeg de gemiddelde huurprijs 545 euro per maand. In heel Nederland is de huurprijs gemiddeld gestegen met 4,1 procent tot 826 euro. In Maastricht liggen de prijzen 281 euro lager dan dit nationaal gemiddelde.

Prijs per vierkante meter met 12,8 procent gestegen
In februari bedroeg de prijs per vierkante meter voor een aangeboden huurwoning in Maastricht gemiddeld 12,31 euro. Deze is gestegen, met 12,8 procent, tot 13,89 euro per vierkante meter in maart. De prijs die per vierkante meter voor een huurwoning werd gevraagd in heel Nederland bedroeg afgelopen maand gemiddeld 9,60 euro. Huurders waren in Maastricht dus 4,29 euro per vierkante meter duurder uit; een verschil van 44,7 procent.

De gemiddelde oppervlakte van aangeboden huurwoningen in Maastricht is afgenomen met 9,2 procent tot 61,64 vierkante meter in maart. De gemiddelde oppervlakte lag 24,46 vierkante meter onder het nationaal gemiddelde van 86,10 vierkante meter, een verschil van 28,4 procent.

Lees het gehele marktrapport:

Direct Wonen - marktcijfers maart 2012.pdf (1,24 MB)

Einde persbericht

Comments [0]    Share/Save/Bookmark


9 April 2012 om 08:29 in de rubriek Direct Wonen Verhuur | Marktrapporten | Leiden | Nieuwsberichten

- Persbericht -

Meer huurwoningen Leiden;
aanbod in maart met bijna 80 procent gestegen

Den Haag, 10 april 2012 - In maart is het aanbod van particuliere huurwoningen in Leiden met 78,6 procent gestegen. Dit blijkt uit onderzoek van Direct Wonen, marktleider op het gebied van particuliere woninghuur. De huurprijzen van aangeboden woningen in Leiden zijn gestegen met 2,5 procent en de prijs per vierkante meter is toegenomen met 12,8 procent.

Net als het gemiddeld huurwoningaanbod van Nederland is het aantal aangeboden huurwoningen in Leiden afgelopen maand toegenomen. Het aanbod van huurwoningen is gestegen met 78,6 procent ten opzichte van februari. Dit is één van de sterkste stijgingen binnen de belangrijkste verhuursteden. De toename is groter dan de totale stijging van 11,9 procent in heel Nederland.

Grafiek: procentueel verschil van huurwoningaanbod maart t.o.v. februari per categorie aangeboden huurwoningen en in totaal.
Grafiek: procentueel verschil van huurwoningaanbod maart t.o.v. februari per categorie aangeboden huurwoningen en in totaal.
*In januari, februari of maart geen aangeboden huurwoningen binnen de categorie 0 tot 700 euro.

Gemiddelde huurprijs met 21 euro gestegen
De gemiddelde huurprijzen van aangeboden huurwoningen zijn in maart gestegen met 21 euro ten opzichte van februari, wat gelijk staat aan 2,5 procent. Deze stijging is hoofdzakelijk toe te schrijven aan de gestegen gemiddelde huurprijs binnen de categorie 1000 euro en meer, namelijk met 10,2 procent tot 1.344 euro per maand. In maart bedroeg de gemiddelde huurprijs 856 euro per maand. In heel Nederland is de huurprijs gemiddeld gestegen met 4,1 procent tot 826 euro. In Leiden liggen de prijzen 30 euro hoger dan dit nationaal gemiddelde.

Prijs per vierkante meter met 12,8 procent gestegen
In februari bedroeg de prijs per vierkante meter voor een aangeboden huurwoning in Leiden gemiddeld 12,31 euro. Deze is gestegen, met 12,8 procent, tot 13,89 euro per vierkante meter in maart. Dit is de hoogste gemiddelde vierkante meter prijs binnen de belangrijkste verhuursteden. De prijs die per vierkante meter voor een huurwoning werd gevraagd in heel Nederland bedroeg afgelopen maand gemiddeld 9,60 euro. Huurders waren in Leiden dus 4,29 euro per vierkante meter duurder uit; een verschil van 44,7 procent.

De gemiddelde oppervlakte van aangeboden huurwoningen in Leiden is afgenomen met 9,2 procent tot 61,64 vierkante meter in maart. De gemiddelde oppervlakte lag 24,46 vierkante meter onder het nationaal gemiddelde van 86,10 vierkante meter, een verschil van 28,4 procent.

Lees het gehele marktrapport:

Direct Wonen - marktcijfers maart 2012.pdf (1,24 MB)

Einde persbericht

Comments [0]    Share/Save/Bookmark


9 April 2012 om 08:05 in de rubriek Direct Wonen Verhuur | Marktrapporten | Haarlem | Nieuwsberichten

- Persbericht -

Huren in Haarlem goedkoper;
huurprijzen in maart met 190 euro gedaald

Den Haag, 10 april 2012 - In maart zijn de huurprijzen van aangeboden particuliere woningen in Haarlem met 190 euro gedaald in vergelijking met februari. Dit blijkt uit onderzoek van Direct Wonen, marktleider op het gebied van particuliere woninghuur. Het aantal aangeboden huurwoningen is afgenomen met 42,1 procent en de prijs per vierkante meter is gedaald met 0,8 procent.

In maart bedroeg de gemiddelde huurprijs in Haarlem 674 euro per maand. Van februari tot maart is deze afgenomen met 190 euro, ofwel 22,0 procent. Dit is één van de sterkste dalingen binnen de belangrijkste verhuursteden. In heel Nederland bedroeg de gemiddelde huurprijs van aangeboden huurwoningen 826 euro. De huurprijs in Haarlem is dus 152 euro lager dan dit gemiddelde, wat gelijk staat aan 18,4 procent.

Grafiek: gemiddelde huurprijs per categorie aangeboden huurwoningen en in totaal.
Grafiek: gemiddelde huurprijs per categorie aangeboden huurwoningen en in totaal.
*In januari, februari of maart geen aangeboden huurwoningen binnen de categorieën 900 tot 1000 euro en 1000 euro en meer.

Aanbod huurwoningen met 42,1 procent afgenomen
In Haarlem is in maart het aantal aangeboden huurwoningen afgenomen met 42,1 procent ten opzichte van februari. Daarentegen is het gemiddelde huurwoningaanbod binnen de categorie tot 700 euro toegenomen met 25,0 procent. In heel Nederland is dit met 11,9 procent toegenomen.

Prijs per vierkante meter met 0,8 procent gedaald
In februari bedroeg de prijs per vierkante meter voor een aangeboden huurwoning in Haarlem gemiddeld 11,83 euro. Deze is gedaald, met 0,8 procent, tot 11,73 euro per vierkante meter in maart. De prijs per vierkante meter voor een huurwoning bedroeg in maart in Nederland gemiddeld 9,60 euro. Huurders waren in Haarlem dus 2,13 euro duurder uit; een verschil van 22,2 procent.

In Haarlem is de gemiddelde oppervlakte van aangeboden huurwoningen in maart met 21,3 procent afgenomen in vergelijking met de maand daarvoor. In maart was de gemiddelde oppervlakte 57,45 vierkante meter. De oppervlakte van huurwoningen in Haarlem lag 28,65 vierkante meter onder het nationaal gemiddelde (86,10 vierkante meter); een verschil van 33,3 procent.

Lees het gehele marktrapport:

Direct Wonen - marktcijfers maart 2012.pdf (1,24 MB)

Einde persbericht

Comments [0]    Share/Save/Bookmark


9 April 2012 om 08:36 in de rubriek Direct Wonen Verhuur | Marktrapporten | Groningen | Nieuwsberichten

- Persbericht -

Meer huurwoningen Groningen;
aanbod in maart met bijna 230 procent gestegen

Den Haag, 10 april 2012 - In maart is het aanbod van particuliere huurwoningen in Groningen met 228,6 procent gestegen. Dit blijkt uit onderzoek van Direct Wonen, marktleider op het gebied van particuliere woninghuur. De huurprijzen van aangeboden woningen in Groningen zijn gestegen met 6,4 procent en de prijs per vierkante meter is toegenomen met 6,9 procent.

Net als het gemiddeld huurwoningaanbod van Nederland is het aantal aangeboden huurwoningen in Groningen afgelopen maand toegenomen. Het aanbod van huurwoningen is gestegen met 228,6 procent ten opzichte van februari. Dit is de sterkste stijging van het aantal aangeboden huurwoningen binnen de belangrijkste verhuursteden. De toename is groter dan de totale stijging van 11,9 procent in heel Nederland.

Grafiek: procentueel verschil van huurwoningaanbod maart t.o.v. februari per categorie aangeboden huurwoningen en in totaal.
Grafiek: procentueel verschil van huurwoningaanbod maart t.o.v. februari per categorie aangeboden huurwoningen en in totaal.
*In januari, februari of maart geen aangeboden huurwoningen binnen de categorieën 700 tot 900 euro, 900 tot 1000 euro en 1000 euro en meer.

Gemiddelde huurprijs met 34 euro gestegen
De gemiddelde huurprijzen van aangeboden huurwoningen zijn in maart gestegen met 34 euro ten opzichte van februari, wat gelijk staat aan 6,4 procent. In maart bedroeg de gemiddelde huurprijs 570 euro per maand. In heel Nederland is de huurprijs gemiddeld gestegen met 4,1 procent tot 826 euro. In Groningen liggen de prijzen 256 euro lager dan dit nationaal gemiddelde.

Prijs per vierkante meter met 6,9 procent gestegen
In februari bedroeg de prijs per vierkante meter voor een aangeboden huurwoning in Groningen gemiddeld 10,31 euro. Deze is gestegen, met 6,9 procent, tot 11,02 euro per vierkante meter in maart. De prijs die per vierkante meter voor een huurwoning werd gevraagd in heel Nederland bedroeg afgelopen maand gemiddeld 9,60 euro. Huurders waren in Groningen dus 1,42 euro per vierkante meter duurder uit; een verschil van 14,8 procent.

De gemiddelde oppervlakte van aangeboden huurwoningen in Groningen is afgenomen met 0,5 procent tot 51,74 vierkante meter in maart. De gemiddelde oppervlakte lag 34,36 vierkante meter onder het nationaal gemiddelde van 86,10 vierkante meter, een verschil van 39,9 procent.

Lees het gehele marktrapport:

Direct Wonen - marktcijfers maart 2012.pdf (1,24 MB)

Einde persbericht

Comments [0]    Share/Save/Bookmark


9 April 2012 om 07:55 in de rubriek Direct Wonen Verhuur | Marktrapporten | Enschede | Nieuwsberichten

- Persbericht -

Huren in Enschede duurder;
huurprijzen in maart met 76 euro gestegen

Den Haag, 10 april 2012 - In maart zijn de huurprijzen van aangeboden particuliere woningen in Enschede met 76 euro gestegen in vergelijking met februari. Dit blijkt uit onderzoek van Direct Wonen, marktleider op het gebied van particuliere woninghuur. Het aantal aangeboden huurwoningen is afgenomen met 10,5 procent en de prijs per vierkante meter is gedaald met 4,0 procent.

In maart bedroeg de gemiddelde huurprijs in Enschede 692 euro per maand. Van februari tot maart is deze toegenomen met 76 euro, ofwel 12,3 procent. In heel Nederland bedroeg de gemiddelde huurprijs van aangeboden huurwoningen 826 euro.

Grafiek: gemiddelde huurprijs per categorie aangeboden huurwoningen en in totaal.
Grafiek: gemiddelde huurprijs per categorie aangeboden huurwoningen en in totaal.
*In januari, februari of maart geen aangeboden huurwoningen binnen de categorieën 900 tot 1000 euro en 1000 euro en meer.

Aanbod huurwoningen met 10,5 procent afgenomen
In Enschede is in maart het aantal aangeboden huurwoningen afgenomen met 10,5 procent ten opzichte van februari. Daarentegen is het aanbod binnen de categorie 700 tot 900 euro toegenomen met 33,3 procent. In heel Nederland is dit met 11,9 procent toegenomen.

Prijs per vierkante meter met 4,0 procent gedaald
In februari bedroeg de prijs per vierkante meter voor een aangeboden huurwoning in Enschede gemiddeld 9,55 euro. Deze is gedaald, met 4,0 procent, tot 9,16 euro per vierkante meter in maart. De prijs per vierkante meter voor een huurwoning bedroeg in maart in Nederland gemiddeld 9,60 euro. Huurders waren in Enschede dus 0,44 euro goedkoper uit; een verschil van 4,6 procent.

In Enschede is de gemiddelde oppervlakte van aangeboden huurwoningen in maart met 17,0 procent toegenomen in vergelijking met de maand daarvoor. In maart was de gemiddelde oppervlakte 75,53 vierkante meter. De oppervlakte van huurwoningen in Enschede lag 10,57 vierkante meter onder het nationaal gemiddelde (86,10 vierkante meter); een verschil van 12,3 procent.

Lees het gehele marktrapport:

Direct Wonen - marktcijfers maart 2012.pdf (1,24 MB)

Einde persbericht

Comments [0]    Share/Save/Bookmark


9 April 2012 om 07:52 in de rubriek Direct Wonen Verhuur | Marktrapporten | Eindhoven | Nieuwsberichten

- Persbericht -

Minder huurwoningen Eindhoven;
aanbod in maart met bijna 30 procent gedaald

Den Haag, 10 april 2012 - In maart is het aanbod van particuliere huurwoningen in Eindhoven met 29,2 procent gedaald. Dit blijkt uit onderzoek van Direct Wonen, marktleider op het gebied van particuliere woninghuur. De huurprijzen van aangeboden woningen in Eindhoven zijn gestegen met 4,0 procent en de prijs per vierkante meter is afgenomen met 5,9 procent.

In heel Nederland is het aantal aangeboden huurwoningen gestegen met 11,9 procent. Daarentegen heerst er in Eindhoven schaarste op de particuliere huurwoningenmarkt. Het aanbod van huurwoningen is gedaald met 29,2 procent ten opzichte van februari. Dit is één van de sterkste dalingen binnen de belangrijkste verhuursteden.

Grafiek : procentueel verschil van huurwoningaanbod maart t.o.v. februari per categorie aangeboden huurwoningen en in totaal.
Grafiek : procentueel verschil van huurwoningaanbod maart t.o.v. februari per categorie aangeboden huurwoningen en in totaal.

Gemiddelde huurprijs met 27 euro gestegen
De gemiddelde huurprijzen van aangeboden huurwoningen zijn in maart gestegen met 27 euro ten opzichte van februari, wat gelijk staat aan 4,0 procent. Deze is hoofdzakelijk veroorzaakt door de gemiddelde huurprijs van huurwoningen van 1000 euro en meer. Die is namelijk toegenomen met 184 euro (17,8 procent) tot 1.213 euro per maand. In maart bedroeg de gemiddelde huurprijs 692 euro per maand. In heel Nederland is de huurprijs gemiddeld gestegen met 4,1 procent tot 826 euro. In Eindhoven liggen de prijzen 134 euro lager dan dit nationaal gemiddelde.

Prijs per vierkante meter met 5,9 procent gedaald
In februari bedroeg de prijs per vierkante meter voor een aangeboden huurwoning in Eindhoven gemiddeld 9,74 euro. Deze is gedaald, met 5,9 procent, tot 9,16 euro per vierkante meter in maart. De prijs die per vierkante meter voor een huurwoning werd gevraagd in heel Nederland bedroeg afgelopen maand gemiddeld 9,60 euro. Huurders waren in Eindhoven dus 0,44 euro per vierkante meter duurder uit; een verschil van 4,6 procent.

De gemiddelde oppervlakte van aangeboden huurwoningen in Eindhoven is toegenomen met 10,6 procent tot 75,53 vierkante meter in maart. De gemiddelde oppervlakte lag 10,57 vierkante meter onder het nationaal gemiddelde van 86,10 vierkante meter, een verschil van 12,3 procent.

Lees het gehele marktrapport:

Direct Wonen - marktcijfers maart 2012.pdf (1,24 MB)

Einde persbericht

Comments [0]    Share/Save/Bookmark


9 April 2012 om 07:26 in de rubriek Direct Wonen Verhuur | Marktrapporten | Den Haag | Nieuwsberichten

- Persbericht -

Huren in Den Haag duurder;
huurprijzen in maart met 50 euro gestegen

Den Haag, 10 april 2012 - In maart zijn de huurprijzen van aangeboden particuliere woningen in Den Haag met 50 euro gestegen in vergelijking met februari. Dit blijkt uit onderzoek van Direct Wonen, marktleider op het gebied van particuliere woninghuur. Het aantal aangeboden huurwoningen is afgenomen met 23,0 procent en de prijs per vierkante meter is gestegen met 7,7 procent.

In maart bedroeg de gemiddelde huurprijs in Den Haag 819 euro per maand. Van februari tot maart is deze toegenomen met 50 euro, ofwel 6,5 procent. Daarentegen is de gemiddelde huurprijs van aangeboden woningen van 1000 euro en meer gedaald met 127 euro (9,5 procent). In heel Nederland bedroeg de gemiddelde huurprijs van aangeboden huurwoningen 826 euro.

Grafiek: gemiddelde huurprijs per categorie aangeboden huurwoningen en in totaal.
Grafiek: gemiddelde huurprijs per categorie aangeboden huurwoningen en in totaal.

Aanbod huurwoningen met 23,0 procent afgenomen
In Den Haag is in maart het aantal aangeboden huurwoningen afgenomen met 23,0 procent ten opzichte van februari. Een uitzondering geldt voor de categorie aangeboden huurwoningen van 1000 euro en meer: het aanbod is toegenomen met 22,2 procent. In heel Nederland is dit met 11,9 procent toegenomen.

Prijs per vierkante meter met 7,7 procent gestegen
In februari bedroeg de prijs per vierkante meter voor een aangeboden huurwoning in Den Haag gemiddeld 9,90 euro. Deze is gestegen, met 7,7 procent, tot 10,66 euro per vierkante meter in maart. De stijging is hoofdzakelijk toe te schrijven aan de sterke stijging met 25,9 procent binnen de categorie 1000 euro en meer. Daarentegen is de vierkante meter prijs van aangeboden huurwoningen van 900 tot 1000 euro gedaald met 17,9 procent. De prijs per vierkante meter voor een huurwoning bedroeg in maart in Nederland gemiddeld 9,60 euro. Huurders waren in Den Haag dus 1,06 euro duurder uit; een verschil van 11,0 procent.

In Den Haag is de gemiddelde oppervlakte van aangeboden huurwoningen in maart met 1,1 procent afgenomen in vergelijking met de maand daarvoor. In maart was de gemiddelde oppervlakte 76,87 vierkante meter. De oppervlakte van huurwoningen in Den Haag lag 9,23 vierkante meter onder het nationaal gemiddelde (86,10 vierkante meter); een verschil van 10,7 procent.

Lees het gehele marktrapport:

Direct Wonen - marktcijfers maart 2012.pdf (1,24 MB)

Einde persbericht

Comments [0]    Share/Save/Bookmark


9 April 2012 om 07:42 in de rubriek Direct Wonen Verhuur | Marktrapporten | Den Bosch | Nieuwsberichten

- Persbericht -

Meer huurwoningen Den Bosch;
aanbod in maart met 112,5 procent gestegen

Den Haag, 10 april 2012 - In maart is het aanbod van particuliere huurwoningen in Den Bosch met 112,5 procent gestegen. Dit blijkt uit onderzoek van Direct Wonen, marktleider op het gebied van particuliere woninghuur. De huurprijzen van aangeboden woningen in Den Bosch zijn gedaald met 4,9 procent en de prijs per vierkante meter is afgenomen met 7,9 procent.

Net als het gemiddeld huurwoningaanbod van Nederland is het aantal aangeboden huurwoningen in Den Bosch afgelopen maand toegenomen. Het aanbod van huurwoningen is gestegen met 112,5 procent ten opzichte van februari. Dit is één van de sterkste stijgingen binnen de belangrijkste verhuursteden. De toename is groter dan de totale stijging van 11,9 procent in heel Nederland.

Grafiek: procentueel verschil van huurwoningaanbod maart t.o.v. februari per categorie aangeboden huurwoningen en in totaal.
Grafiek: procentueel verschil van huurwoningaanbod maart t.o.v. februari per categorie aangeboden huurwoningen en in totaal.
*In januari, februari of maart geen aangeboden huurwoningen binnen de categorie 900 tot 1000 euro.

Gemiddelde huurprijs met 40 euro gedaald
De gemiddelde huurprijzen van aangeboden huurwoningen zijn in maart gedaald met 40 euro ten opzichte van februari, wat gelijk staat aan 4,9 procent. Daarentegen nam de gemiddelde huurprijs binnen de categorie aangeboden huurwoningen vanaf 1000 euro sterk toe met 50,2 procent tot 1.833 euro. In maart bedroeg de gemiddelde huurprijs 776 euro per maand. In heel Nederland is de huurprijs gemiddeld gestegen met 4,1 procent tot 826 euro. In Den Bosch liggen de prijzen 50 euro lager dan dit nationaal gemiddelde.

Prijs per vierkante meter met 7,9 procent gedaald
In februari bedroeg de prijs per vierkante meter voor een aangeboden huurwoning in Den Bosch gemiddeld 11,59 euro. Deze is gedaald, met 7,9 procent, tot 10,68 euro per vierkante meter in maart. De prijs die per vierkante meter voor een huurwoning werd gevraagd in heel Nederland bedroeg afgelopen maand gemiddeld 9,60 euro. Huurders waren in Den Bosch dus 1,08 euro per vierkante meter duurder uit; een verschil van 11,3 procent.

De gemiddelde oppervlakte van aangeboden huurwoningen in Den Bosch is toegenomen met 3,2 procent tot 72,63 vierkante meter in maart. De gemiddelde oppervlakte lag 13,47 vierkante meter onder het nationaal gemiddelde van 86,10 vierkante meter, een verschil van 15,6 procent.

Lees het gehele marktrapport:

Direct Wonen - marktcijfers maart 2012.pdf (1,24 MB)

Einde persbericht

Comments [0]    Share/Save/Bookmark


9 April 2012 om 07:29 in de rubriek Direct Wonen Verhuur | Marktrapporten | Breda | Nieuwsberichten

- Persbericht -

Huren in Breda duurder;
huurprijzen in maart met 144 euro gestegen

Den Haag, 10 april 2012 - In maart zijn de huurprijzen van aangeboden particuliere woningen in Breda met 144 euro gestegen in vergelijking met februari. Dit blijkt uit onderzoek van Direct Wonen, marktleider op het gebied van particuliere woninghuur. Het aantal aangeboden huurwoningen is afgenomen met 15,8 procent en de prijs per vierkante meter is gedaald met 7,0 procent.

In maart bedroeg de gemiddelde huurprijs in Breda 871 euro per maand. Van februari tot maart is deze toegenomen met 144 euro, ofwel 19,8 procent. Dit is één van de sterkst stijgende huurprijzen binnen de belangrijkste verhuursteden. In heel Nederland bedroeg de gemiddelde huurprijs van aangeboden huurwoningen 826 euro.

Grafiek: gemiddelde huurprijs per categorie aangeboden huurwoningen en in totaal.
Grafiek: gemiddelde huurprijs per categorie aangeboden huurwoningen en in totaal.
*In januari, februari of maart geen aangeboden huurwoningen binnen de categorie 900 tot 1000 euro.

Aanbod huurwoningen met 15,8 procent afgenomen
In Breda is in maart het aantal aangeboden huurwoningen afgenomen met 15,8 procent ten opzichte van februari. Binnen de categorie aangeboden huurwoningen van 700 tot 900 euro is het aanbod gelijk gebleven. In heel Nederland is dit met 11,9 procent toegenomen.

Prijs per vierkante meter met 7,0 procent gedaald
In februari bedroeg de prijs per vierkante meter voor een aangeboden huurwoning in Breda gemiddeld 11,47 euro. Deze is gedaald, met 7,0 procent, tot 10,67 euro per vierkante meter in maart. De prijs per vierkante meter voor een huurwoning bedroeg in maart in Nederland gemiddeld 9,60 euro. Huurders waren in Breda dus 1,07 euro duurder uit; een verschil van 11,1 procent.

In Breda is de gemiddelde oppervlakte van aangeboden huurwoningen in maart met 28,8 procent toegenomen in vergelijking met de maand daarvoor. In maart was de gemiddelde oppervlakte 81,63 vierkante meter. De oppervlakte van huurwoningen in Breda lag 4,47 vierkante meter onder het nationaal gemiddelde (86,10 vierkante meter); een verschil van 5,2 procent.

Lees het gehele marktrapport:

Direct Wonen - marktcijfers maart 2012.pdf (1,24 MB)

Einde persbericht

Comments [0]    Share/Save/Bookmark


9 April 2012 om 07:07 in de rubriek Direct Wonen Verhuur | Marktrapporten | Arnhem | Nieuwsberichten

- Persbericht -

Minder huurwoningen Arnhem;
aanbod in maart met ruim 8 procent gedaald

Den Haag, 10 april 2012 - In maart is het aanbod van particuliere huurwoningen in Arnhem met 8,7 procent gedaald. Dit blijkt uit onderzoek van Direct Wonen, marktleider op het gebied van particuliere woninghuur. De huurprijzen van aangeboden woningen in Arnhem zijn gestegen met 0,3 procent en de prijs per vierkante meter is toegenomen met 12,8 procent.

In heel Nederland is het aantal aangeboden huurwoningen gestegen met 11,9 procent. Daarentegen heerst er in Arnhem schaarste op de particuliere huurwoningenmarkt. Het aanbod van huurwoningen is gedaald met 8,7 procent ten opzichte van februari. Een uitzondering geldt voor de categorie aangeboden huurwoningen van 700 tot 900 euro waarbinnen het aanbod is gestegen met 120,0 procent.

Grafiek: procentueel verschil van huurwoningaanbod maart t.o.v. februari per categorie aangeboden huurwoningen en in totaal.
Grafiek: procentueel verschil van huurwoningaanbod maart t.o.v. februari per categorie aangeboden huurwoningen en in totaal.
*In januari, februari of maart geen aangeboden huurwoningen binnen de categorie 1000+ euro.

Gemiddelde huurprijs met 2 euro gestegen
De gemiddelde huurprijzen van aangeboden huurwoningen zijn in maart gestegen met 2 euro ten opzichte van februari, wat gelijk staat aan 0,3 procent. In maart bedroeg de gemiddelde huurprijs 694 euro per maand. In heel Nederland is de huurprijs gemiddeld gestegen met 4,1 procent tot 826 euro. In Arnhem liggen de prijzen 133 euro lager dan dit nationaal gemiddelde.

Prijs per vierkante meter met 12,8 procent gestegen
In februari bedroeg de prijs per vierkante meter voor een aangeboden huurwoning in Arnhem gemiddeld 8,48 euro. Deze is gestegen, met 12,8 procent, tot 9,56 euro per vierkante meter in maart. De prijs die per vierkante meter voor een huurwoning werd gevraagd in heel Nederland bedroeg afgelopen maand gemiddeld 9,60 euro. Huurders waren in Arnhem dus 0,04 euro per vierkante meter goedkoper uit; een verschil van 0,4 procent.

De gemiddelde oppervlakte van aangeboden huurwoningen in Arnhem is afgenomen met 11,1 procent tot 72,57 vierkante meter in maart. De gemiddelde oppervlakte lag 13,53 vierkante meter onder het nationaal gemiddelde van 86,10 vierkante meter, een verschil van 15,7 procent.

Lees het gehele marktrapport:

Direct Wonen - marktcijfers maart 2012.pdf (1,24 MB)

Einde persbericht

Comments [0]    Share/Save/Bookmark


6 April 2012 om 07:45 in de rubriek Direct Wonen Verhuur | Nieuwsberichten

Zuinig met energie: deel 2

Zuinig met energie: deel 2

Onlangs gaven wij u een vijftal tips om energiezuiniger te wonen. Maar, het kan nog zuiniger! Direct Wonen biedt u 4 extra tips waarmee u eenvoudig op het energieverbruik van bijvoorbeeld uw koelkast, droger en douche kunt bezuinigen.


 1. Zuinig koelen
 2. Koelkasten en vriezers behoren tot de grootste energievreters in uw huishouden doordat ze 24 uur per dag aanstaan. Daarom is het verstandig om bij aanschaf van deze apparaten te kijken naar het energielabel. Hierop staan de volgende zaken aangegeven: de efficiëntie van het apparaat, de hoeveelheid elektriciteit die het verbruikt, de bruikbare inhoud, en bij vriezers het aantal sterren en eventueel het geluidsniveau. Let er daarnaast op dat de temperaturen niet te hoog staan ingesteld. De beste temperaturen zijn 4 graden Celsius in de koelkast en min 18 graden Celsius in de vriezer.

 3. Drogen en strijken: ook dat kan zuiniger
 4. Een droger verbruikt meer energie dan een wasmachine. Per keer kost het gemiddeld 33 tot 80 eurocent en een gemiddeld gezin stopt jaarlijks 210 keer een lading in de droger. Als u zuiniger wilt wonen, is het daarom verstandig om een rek of waslijn aan te schaffen en daar uw was op te drogen. Na het drogen wilt u sommige kledingstukken mogelijk strijken. Een strijkbout op stoom is het meest energiezuinig. Bovendien werkt dit sneller. Daarnaast werkt een reflecterende strijkovertrek energiebesparend.

 5. Wees zuinig met water
 6. Een douche nemen in plaats van in bad gaan, bespaart u al 60 liter water per keer. Maar toch gebruiken we nog gemiddeld 70 liter water tijdens het douchen. Hierop kunt u een emmer warm water besparen door 2 minuten korter te douchen. Als u nog een stapje verder wilt gaan, kunt u een waterbesparende douchekop aanschaffen. Deze douchekop bespaart namelijk niet alleen water, maar zorgt er ook voor dat ongebruikt water niet van tevoren opgewarmd hoeft te worden.

 7. Slimme energiemeter
 8. Sinds dit jaar wordt de slimme energiemeter in woningen geïnstalleerd. Hiermee krijgt u een actueler beeld van uw energieverbruik, waardoor u gemakkelijker kunt inschatten of u te veel energie verbruikt. Bovendien kunt u door het digitaliseren van de gegevens sneller overstappen naar een leverancier die bij u past.

Energiezuinig wonen: deel 1 leest u hier.
Comments [0]    Share/Save/Bookmark


Wilt u op de hoogte gehouden worden van het actuele nieuws? Registreer dan op onze nieuwsdienst of gebruik hiervoor onze RSS feed.
© Directwonen.nl, blog.directwonen.nl is een onderdeel van Direct Wonen