De badkamer is allang geen ondergeschoven kindje meer, en heeft een belangrijke plaats in ons huis. Wat is er mis met luxe douchen, muziekje erbij en mooi verlichting. Niks! 

Mogelijk heb jij nog een thermostaatkraan en een ‘gewone’ douchekop in je badkamer hangen en verlang je al tijden naar die regendouche. Of ga je liever voor een stortdouche en ben je zelfs iemand die het lef heeft koud af te douchen. 

Degene die meent dat hij kiezen moet voor een van beide douche-mogelijkheden, gaan we blij maken met het gegeven dat er tegenwoordig douches zijn die beide kunnen. Je stelt deze af op een tropische regenbui of juist op die krachtige straal. 

Het wordt dan ook in 2020 de trend om te kiezen voor een geweldig functionele en mooie douche. En daarmee lijkt het bad op z’n retour. 

Chic en stoer of technische snufjes 

Behalve de functionaliteit speelt natuurlijk de stijl van de inrichting van je badkamer een rol. Ga jij voor strak en robuust dan is een betonnen wastafel een optie, gecombineerd met bijvoorbeeld een houten badkamermeubel. Staat chic en stoer. 

Ook zijn er technische mogelijkheden als het gaat om badkamerspiegels bijvoorbeeld. Denk aan spiegels met verwarming erin, led verlichting en zelfs een i-pod aansluiting, radio en klok. De techniek staat voor niets. En zo’n spiegel hoeft ook nog niet eens plat tegen de wand. Deze kan rond of in een ander vorm en los aan een ketting of een touw hangen. Wat een mogelijkheden. 

Kies de badkamer die bij je past, in functie en stijl

Er is zoveel keuze, dat het aan te raden is goed te kijken naar wat je mooi vindt en bij je past. Een badkamer heb je niet voor een jaar (volgend jaar is er weer iets anders wat trend is). Dus kies bewust. 

Ben jij voor een losse Bohemian inrichting of ga je meer voor strak en functioneel? Meer een type voor een klassiek Tommy Hilfiger rugzak of een chique Laauw tas? Draag je regelmatig een paar stevige functionele bergschoenen of sta je dagelijks sportieve sneakers, of op hakken misschien? Wat dat met een badkamer te maken heeft? Alles. Je kiest de badkamer die bij jou past. In functie en stijl.

Ga eerst plakken en knippen

Om er goed achter te komen wat je wilt is, is het een aanrader om te beginnen met een moodboard. Je kent het plakken en knippen vast wel van de televisie-programma’s over wonen. Dat is zo gek niet, want het maakt je bewust van wat je mooi vindt en wat je werkelijk nodig hebt. In meubelair, kleur, stijl en uitstraling. Bovendien kan een professional op het gebied van badkamerinrichting je naar aanleiding van je moodboard gericht adviseren. Dus even op zoek naar woonbladen of doe een rondje in de kiosk. Het is de moeite waard met een volle schoudertas huiswaarts te keren en je te laten inspireren.