De keuken is uitgegroeid tot het hart van het huis en er wordt steeds meer aandacht besteed aan koken. Eettafels verhuizen daardoor van de woonkamer naar de keuken. De eettafel is een belangrijk meubelstuk in het interieur. Naast dat een eettafel praktisch is heeft het ook nog een gezellige functie. Er worden familiediners aangehouden, koffie gedronken en  spelletjes aan gespeeld. Het is daarom goed om na te denken wat voor tafel je in de keuken neerzet.

Eiken tafel

Eikenhout in het interieur heeft vele positieve eigenschappen. Zo is eikenhout ontzettend sterk en daarom het perfecte materiaal voor een stevige en degelijke eettafel. Daarnaast straalt het hout gezelligheid en warmte uit en is tijdloos. Eikenhout is gemakkelijk te bewerken en te behandelen en daardoor zeer duurzaam. Het bijzondere van eiken is dat het vrijwel in iedere woonstijl geïntegreerd kan worden. Een eiken tafel kan net dat beetje extra sfeer geven aan een industrieel interieur en past uiteraard ook bij een knusse landelijke stijl.

De ontbijtbar

Een ideale tip voor elke keuken is de ontbijtbar. De ontbijtbar is zowel in een kleine als grote keuken te maken omdat deze niet groot hoeft te zijn. De bar is ontzettend stylish en daarnaast ruimtebesparend. Gasten of huisgenoten kunnen aan de bar zitten terwijl jij kookt maar je kan er ook lekker werken, koffie drinken of na borrelen met vrienden. Een ontbijtbar is er in alle maten en vormen te krijgen, denk hierbij aan Scandinavisch, modern, landelijk of smal en minimalistisch. Zet er bijpassende krukken bij, maak je favoriete ontbijt klaar en laat de dag maar beginnen.

Ronde houten tafel

Een ronde houten tafel is vaak erg gezellig, er zit nooit iemand op de kop en er zit altijd iemand naast je. Daarnaast hoef je geen eten meer door te geven want iedereen kan overal goed bij. Veel huishoudens moeten slim omgaan met de beschikbare woonruimte, in deze situatie is een ronde houten tafel een slimme keuze, je kan namelijk makkelijk om de tafel heen bewegen en je kan je niet stoten aan die vervelende scherpe hoeken. Ook leuk om de ronde houten tafel eens te stylen met verschillende stoelen en een rond vloerkleed. Met verschillende accessoires op tafel maak jij jouw eethoek helemaal af en zorg je voor een stijlvolle inrichting.

Ben jij ook op zoek naar een stijlvolle eettafel in jouw keuken? Ga op onderzoek uit en creëer jouw ideale ontbijthoek.