Kan jij geen genoeg krijgen van de zomer en de warme dagen? Dan is dit blog voor jou geschreven. Dit blog gaat namelijk over 5 onmisbare tuinmeubelen die je voor deze zomer in je tuin móet hebben om optimaal te kunnen genieten. Zo helpen we je alvast in de zomer-spirit te krijgen en ben je goed voorbereid op de zomer en het mooie weer! 

 

Kan je niet wachten? Lees dan snel verder!

1 Een loungeset

Op #1 staan een loungeset. Een loungeset is namelijk voor elke situatie geschikt, of je nu lekker wilt ontspannen of wanneer je een feestje geeft in je tuin. En je hoeft er de deur niet eens voor uit, want tegenwoordig kun je makkelijk online tuinmeubelen kopen. Het enige wat je hoeft te doen is te bepalen (en op te meten) welke maat je nodig hebt. Je wilt tenslotte geen loungeset kopen die niet in de door jou uitgekozen hoek past. Vervolgens kun je online alle aspecten van de set checken, van materiaal tot kleur en wat maar meer! Bovendien heb je gewoon garantie op de bestelde producten bij online bestellingen. Ideaal dus!

2 Ligbedden

Het tweede onmisbare tuinitem is een ligbed. Stel je voor: het is 30 graden, je hebt een plek in je tuin waar het windstil is en je hebt nog een leuk boek dat je wilt lezen. Dat is een typisch ligbedmomentje! 

 

Op een ligbed lig je er nét even relaxter bij dan op een badlaken op de grond, waarbij je altijd de kuilen van je grasveld voelt. De betere ligbedden bieden je zelfs de mogelijkheid om de benen omhoog te leggen. Doet een beetje denken aan die reclamespot van een vakantiediscounter die met een halve cocosnoot met een rietje op zijn ligbed ligt, nietwaar? Dat kan dus gewoon in je eigen tuin, met een ligbed!

3 Een hangmat

De derde is een hangmat. Net als een ligbed is een hangmat ook heerlijk om een boek in te lezen, maar een hangmat is nóg meer geschikt voor de categorie die graag een dutje in de zon doet. Niets is lekkerder dan al schommelend lekker wegdromen met de aangename warmte van de zon op je bol. Voordat je het weet is je dag voorbij!

4 Een zweefparasol

En als je juist niet wilt slapen, omdat je de mooie zomerse dagen volledig bewust mee wilt maken? Dan is een zweefparasol aan te raden. Een zweefparasol heeft als groot voordeel dat het je een hoop (praktische) ruimte bespaart op je terras. In tegenstelling tot een gewone parasol waarvan de poot altijd in het midden staat, terwijl je daar eigenlijk je ligbed wilt plaatsen, kun je de poot van de zweefparasol aan de zijkant van je terras zetten. Hier staat hij niets en niemand in de weg, zodat je de volledige schaduw onder het doek van de parasol kunt gebruiken. 

5 Een terrasverwarmer

Tot slot mag ook een terrasverwarmer niet ontbreken. Of deze technisch gezien onder tuinmeubelen valt is discutabel, maar we noemen hem toch omdat je hem niet mag missen! 

 

Met een terrasverwarmer verleng je de toch al zo aangename zomerdagen- en avonden tot het maximale, zodat je alles uit deze heerlijke dagen haalt. Zo kan je urenlang lekker buiten blijven zitten bij een aangename temperatuur. Bovendien geeft de verwarmer een gezellige sfeer, wat ook weer uitnodigt om langer buiten te blijven zitten. En o ja, een goede terrasverwarmer maakt het zelfs mogelijk om bij herfst- en winterdagen buiten te zitten, dus wacht niet langer als je al vóór de zomer buiten wilt zitten!