In Nederland is er momenteel een fors tekort aan woonruimte, in getallen komt het neer op circa 300.000 woonruimtes, wat vergeleken kan worden met een stad als Rotterdam. De overheid doet zijn best om hier een verbeterslag in te maken, maar is hier domweg te laat mee begonnen waardoor we momenteel in een veel te krappe en dure huurmarkt beland zijn. Lange wachtlijsten voor mensen die op zoek zijn naar een huurwoning en torenhoge prijzen die vergeleken met 5 jaar geleden onmogelijk lijken. Desondanks laten we het hier niet bij zitten, er zijn mogelijkheden maar je moet ze wel willen zien en aangrijpen. Met deze tips vindt jij in vrede en met tevredenheid een toekomstige huurwoning. 

Tip 1: Blijf de rust zelve

Het voelt soms net alsof er een ramp te gebeuren staat in Nederland indien er door ieder geroepen en geklaagd wordt over de krapte en gekte van de woningmarkt, wat tot onrustige gevoelens leiden. Laat je hier niet door beïnvloeden, houdt je hoofd koel en raak er niet van in de stress. Evenals bij het beleggen in litecoin dien je het juiste moment te kiezen en niet overhaaste stappen te zetten. Dit kan leiden tot onnauwkeurig denken en foutieve keuzes waar je lange tijd aan vast kunt zitten. Eenmaal een huurcontract afgesloten, kom je er in vele gevallen niet heel eenvoudig meer onderuit en zul je door de zure appel heen moeten bijten en op je blaren moeten zitten. Laat je niet opjutten of opjagen, maak een keuze waar je zelf helemaal content mee bent.

Tip 2: Wat zijn mijn mogelijkheden?

Voordat je overweegt een appartement of woning te gaan huren is het handig om te achterhalen wat jouw budget nou eigenlijk is. Sommige mensen zijn al naarstig op zoek naar leefruimtes voor een bepaalde prijs zonder te beseffen wat voor prijs men eigenlijk kan betalen. Ga eens bij de bank, een adviseur of online te raden wat jouw mogelijkheden zijn. Zo kom je er precies achter wat voor woningen binnen jouw huur bereik liggen en kun je direct de juiste focus creëren voor het vinden van jouw volgende woning. 

Tip 3: Wat wil je eigenlijk?

Evenals er bij crypto vele verschillende soorten coins zoals raydium zijn, heeft de woningmarkt in Nederland tevens vele verschillende soorten mogelijkheden van wonen en leven. Om hier een juiste keuze in te maken is het handig dat je achterhaalt wat nou eigenlijk bij jouw past. Zet de woonwensen voor jouw ideale huurwoning of appartement op een rij. Denk hierbij na over hoe groot de ruimte dient te worden, wat voor wijk, een tuin of niet, gedeelde ruimtes etc. Plof eens rustig op de bank of in de luie stoel en ga eens na wat je echt zoekt in een huurwoning. Heb je de wensen eenmaal in het vizier en is er een potentiële huurwoning gevonden? Vergeet dan niet om voortijdig een kijkje te nemen in de wijk, proef de sfeer en stel je voor hoe jij het zou vinden om hier onderdeel van uit te maken. 

 

Tip 4: Inschrijven voor een huurwoning

Schrijf je in waar het ook maar kan om ervoor te zorgen dat je niet achteraan in de rij aansluit bij het vinden van een huurwoning. Wordt op de hoogte gebracht van eventuele toekomstig leegstaande huurwoningen of andere mogelijkheden, blijf op de hoogte van wat andere huurders en zoekenden doen door communities of groepen te volgen. 

Tip 5: Wees er als de hazen bij

Door de krapte op de woningmarkt zijn er vele mensen naast jou op zoek naar een huurwoning. Het is hierdoor belangrijk om snel te reageren op woningen die passen bij jouw woonwensen om zodoende kans te maken op een nieuwe leefruimte. Binnen een dag na publicatie zijn er al tientallen die gereageerd hebben op een woning. Vind je iets moois? Reageer dan per direct!