Is jouw badkamer wel toe aan een make-over en ben je op zoek naar inspiratie om wat sfeer en luxe in huis te brengen? Dan ben je aan het juiste adres: in dit artikel geven we je namelijk een aantal praktische, inspiratievolle tips die jouw badkamer in no-time een stuk sfeervoller maken!

  1. Kies de juiste verlichting

Om te beginnen is de verlichting ontzettend belangrijk wanneer het om sfeer gaat. Een grote plafondlamp is natuurlijk fijn om de ruimte goed te verlichten, maar er zijn ook manieren om die functioneel verlichting wat sfeervoller te maken. Vervang een grote, kille lamp bijvoorbeeld door een aantal inbouwspotjes: eventueel zelfs met dimmer. Dit zorgt voor een kleine(re) lichtbron, en maakt de ruimte hierdoor minder kil.

  1. Gebruik natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen zoals hout, bamboe en katoen brengen een bepaalde sfeer met zich mee. Voelt je badkamer wat koud en kil aan, kijk dan eens naar meubelstukken en accessoires van natuurlijke materialen. Twee badmatten van bamboe of acacia zullen bijvoorbeeld direct voor een andere uitstraling zorgen. Leg hier een mooie katoenen kleedje overheen en je badkamer ziet er in no-time een stuk sfeervoller uit!

  3. Laat je inspireren door een spa

Wat maakt een spa nou zo luxe en sfeervol? De natuurlijke materialen, zachte handdoeken, kaarsjes, geuren – en ga zo maar door. Laat je hier dan ook vooral door inspireren! Ga op zoek naar geurkaarsjes met een geur waar jij je prettig bij voelt, schaf een set nieuwe (super zachte) handdoeken aan, een fijne badjas, slippers – noem het maar op. Het zijn vaak de kleine details die voor ontzettend veel sfeer kunnen zorgen!

  1. Haal de verfkwasten uit de schuur

Warme kleuren kunnen een ruimte ontzettend veel sfeer brengen: en zo ook je badkamer. Verf één of meerdere muren in een mooie, warme, sfeervolle kleur en pas hier ook de overige items op aan. Kies je bijvoorbeeld voor een donkergroene muur, zorg dan ook voor donkergroene handdoeken, kaarsjes etc. Zo blijft de ruimte een mooi geheel, en zul je zien dat het al snel een stuk sfeervoller is.

  1. Haal de natuur naar binnen

De makkelijkste manier om een ruimte in een paar seconden sfeervol te maken, is met bloemen en planten. Een lege ruimte met witte muren ziet er direct anders uit wanneer er een mooie varen in de hoek staat. Hetzelfde geldt natuurlijk voor de badkamer. Wist je trouwens dat de badkamer voor veel planten de ideale plek is door de hoge luchtvochtigheid? Reden genoeg om een aantal mooie planten in je badkamer te plaatsen, of hangen.