We begrijpen dat je in huurwoningen zo min mogelijk gaten in de muren wil boren. Deze moet je bij het verhuizen namelijk weer dichtmaken en netjes wegwerken. Het is veel gemakkelijker om decoratie op een andere manier te bevestigen. Kun je wel wat tips en inspiratie gebruiken? Lees dan snel verder!

 

  1. Lijsten ophangen met klevende spijker

Fotolijsten en schilderijen kun je gemakkelijk ophangen met een klevende spijker. Ze zijn in hoogte verstelbaar en weer snel te verwijderen. Als je de plakspijkers goed ophangt op een schone en egale ondergrond, kun je er een behoorlijk gewicht aan hangen. Lees voor het beste resultaat altijd de instructies goed door.

 

  1. Ophangsysteem met dubbelzijdig tape 

Er zijn ook ophangsystemen met dubbelzijdig tape of plakstrips. Dit werkt goed voor muurdecoratie met een vlakke achterkant en die niet al te zwaar is. Het is bijvoorbeeld een goede optie voor het ophangen van kunststof fototegels. 

 

  1. Foto’s vastplakken met washi tape 

Wil je posters, polaroid foto’s of afgedrukte afbeeldingen ophangen? Dan kun je ook gebruik maken van washi tape. Dit is decoratieve tape met een leuk printje of een mooie kleur. Je kunt het dus aanpassen op de stijl van het interieur. Het zorgt voor een speels en nonchalant effect.

88888888

  1. Grote spiegel tegen de muur

Ook spiegels zijn een mooie vorm van muurdecoratie. Als je kiest voor een extra groot formaat, is het niet nodig om het op te hangen. Je kunt de spiegel gewoon tegen de muur laten leunen. Dit werkt vooral goed bij smalle en hoge passpiegels. Handig voor in de slaapkamer of de hal! Wist je dat spiegels een kleine ruimte daarnaast een stuk groter laten lijken?

 

  1. Hangplanten vanaf het plafond

In veel huurwoningen kun je wel een haakje in het plafond vinden. Of het nou is bedoeld voor de verlichting of de raamdecoratie. Hier kun je een mooie plant in een plantenhanger aan ophangen. Zo hangt het als decoratie voor de muur, maar is het niet nodig om nieuwe gaten te boren.

 

  1. Grote lijsten op de kast 

Je kunt ingelijste posters of kunstwerken daarnaast bovenop de kast neerzetten. De wand blijft zo leeg, maar het interieur zal toch gezellig en persoonlijk ogen. Het staat mooi op een dressoir, maar ook leuk in een hoge stellingkast of bovenop de boekenkast. Probeer het zelf maar eens uit en combineer de lijsten met andere bijpassende woonaccessoires. 

 

Met welk idee ga jij aan de slag om de huurwoning te decoreren?

88888888888888888