Laminaat, PVC, hout; dit zijn allemaal materialen voor een vloer waar iedereen wel eens van heeft gehoord. Maar weet je ook wat lamelparket is? Vergeleken met de genoemde vloeren is lamelparket wat minder bekend. Maar kies je voor dit type vloer, dan profiteer je van vele voordelen. In dit artikel zetten we ze voor je op een rijtje.

Wat is lamelparket?

Qua uitstraling verschilt lamelparket maar weinig van een gewone houten vloer of parketvloer. Maar lamelparket is heel anders opgebouwd dan een houten vloer. Waar een parketvloer volledig van hout is gemaakt, geldt dat bij lamelparket alleen voor de bovenlaag. Het onderste deel van de planken bestaat namelijk uit multiplex.

Om deze redenen kies je voor lamelparket

Weet je niet zeker of lamelparket voor jou de juiste keuze is? Wij hebben 6 redenen voor je op een rijtje gezet waarom je echt voor dit materiaal moet kiezen.

#1. Het is goedkoop in aanschaf

Een nieuwe vloer is een behoorlijke investering, dus het spreekt voor zich dat de prijs van aanschaf een belangrijke overweging is bij het kiezen van een vloersoort. Het grote voordeel van lamelparket is dat het een stuk goedkoper is dan een massieve houten vloer. Dit komt omdat multiplex (waar lamelparket voor een groot deel uit bestaat) veel minder duur is dan echt hout.

#2. Het is goedkoop en gemakkelijk te leggen

Niet alleen de aanschafprijs van lamelparket is voordelig, het kost ook relatief weinig om de vloer te (laten) leggen. De reden hiervoor is dat je de vloer zwevend kunt leggen, door middel van een klikverbinding. Verlijmen, een methode die veel duurder is en veel meer tijd kost, is dus niet nodig. En doordat je lamelparket een klikvloer is, is hij ook nog eens eenvoudig te verhuizen.

#3. Het is duurzaam materiaal

Door de wijze waarop lamelparket is opgebouwd hoeft er veel minder echt hardhout te worden gebruikt om het materiaal te produceren. Hierdoor is het een stuk milieuvriendelijker materiaal dan hout.

#4. Lamelparket werkt minder

Een reguliere houten vloer heeft als nadeel dat het in de breedte nog wel eens wil uitzetten of krimpen. Bij lamelparket is dit veel minder het geval. Dit komt doordat de lagen multiplex kruislings op elkaar liggen, waardoor het werkingseffect grotendeels wordt tegengegaan. 

#5. Het gaat goed samen met vloerverwarming

Kun je een vloer combineren met vloerverwarming, dan is dat natuurlijk een pré. Niet iedere vloer is geschikt voor vloerverwarming, maar lamelparket wel. Door de lage krimpcoëfficiënt kan het namelijk erg goed tegen temperatuurverschillen.

#6. Er zijn verschillende uitstralingen mogelijk

Een groot voordeel van lamelparket is dat je er qua uitstraling alle kanten mee op kunt. Zo is het materiaal bijvoorbeeld geschikt voor planken van tot wel 22 centimeter breed. En door de klikverbinding sluiten de planken bijna naadloos op elkaar aan. Dit is een groot verschil met normale parketvloeren, waarbij er bijna altijd wel naden ontstaan. Ten slotte is je vloer door de natuurlijke uitstraling van hout altijd uniek. Geen enkele plank is immers hetzelfde.

Ben je enthousiast geworden over de vele voordelen van lamelparket? Ga dan eens naar Kwaliteitparket.nl en kies één van de vele beschikbare vloeren van topkwaliteit.