Wanneer je een kleine tuin hebt, is het soms moeilijk om er een mooie ruimte van te maken. Er is echter geen reden waarom je niet kunt genieten van je tuin, ook al is hij klein. Hier zijn 9 tips voor het inrichten van een kleine tuin.

 

  1. Ga voor verticaal

Kies voor planten die omhoog groeien in plaats van uit te wijden. Denk aan kleine fruitbomen, heesters, klimplanten en rankplanten. Ze nemen niet veel ruimte in beslag en zorgen ervoor dat je tuin luchtiger en ruimer aanvoelt.

 

  1. Gebruik lichte kleuren

Verf je schutting of tuinhuisje in een lichte kleur. Wit geeft het gevoel van ruimte.

 

  1. Wees creatief met je meubels

Kies bijvoorbeeld voor een tafel en stoelen die inklapbaar zijn. Zo kun je ze wegbergen wanneer je ze niet gebruikt en heb je meer ruimte in je tuin. Je kunt ook voor een iets compactere Van der Garde tuinset kiezen of een leuke bistroset. Wat leuke kussentjes erop en je creëert meteen een gezellig en romantische sfeer. 

 

  1. Gebruik spiegels

Spiegels reflecteren licht en maken je tuin optisch groter. Hang ze bijvoorbeeld aan de schutting of plaats ze op het tuinhuisje. Ze zijn er in verschillende vormen en maten, dus je kunt zelf kijken wat je mooi vindt.

 

  1. Zorg voor verlichting

Verlichting is niet alleen praktisch, het geeft je tuin ook een sfeervolle uitstraling. Hang bijvoorbeeld lampjes in de boom, plaats kaarsen op tafel of maak gebruik van solar verlichting.

 

  1. Maak gebruik van wandrekken

Wandrekken zijn een perfecte manier om meer ruimte in je tuin te creëren. Je kunt er je potten mee ophangen of je tuinaccessoires opbergen. Kies bijvoorbeeld voor een mooi houten rek of een metalen rek met groene planten.

 

  1. Plaats een kleine vijver

Een vijver is een echte eye-catcher en geeft je tuin een rustgevende uitstraling. Het is echter wel belangrijk dat je ervoor zorgt dat je vijver niet te groot is. Je zou hier ook wat vissen in kunnen uitzetten als je dat wilt.

 

  1. Gebruik tuindecoratie

Tuindecoratie is een leuke manier om je tuin sfeervol te maken. Denk aan windbellen, vogelhuisjes, tuinfiguren of een mooie tuinslang. Je kunt deze deco ook gebruiken om een leuk thema in je tuin te creëren.

 

  1. Creëer een tuinpad

Het is fijn om een tuinpad te hebben waar je rustig kunt wandelen. Het geeft je tuin ook een chique uitstraling. Kies bijvoorbeeld voor een mooie natuurstenen tuintegel of een grindpad.