Kies je voor de aankoop van een nieuwbouwhuis? Veel mensen vinden het een groot voordeel, dat ze een nieuwbouwwoning geheel naar eigen smaak kunnen afwerken en inrichten. Denk aan de keuken die je zelf uitkiest, het sanitair voor de badkamer wat nog gekozen moet worden, enzovoorts. Bij een bestaande woning zal je dergelijke ruimtes niet direct grondig renoveren; in het bijzonder wanneer de ruimtes slechts enkele jaren terug verbouwd zijn. Vergeet niet dat bij het afwerken van een casco woning veel komt kijken. Het gaat verder dan het kiezen van kleuren en stijlen die je met elkaar wilt combineren in je nieuwe huis. In dit artikel lees je hier meer over. 

Afwerken van een trap in een nieuwbouwhuis 
Een van de elementen die afgewerkt moeten worden na de oplevering van een nieuwbouwwoning is de trap. Je kunt hierbij kiezen voor het bekleden van de trap met PVC, met lakverf, of bijvoorbeeld met tapijt. Dat laatste wordt tegenwoordig nauwelijks nog gedaan, daar het niet goed past bij een modern of bijvoorbeeld landelijk interieur. Zelf een trap bekleden en afwerken kost veel tijd en is bepaald niet eenvoudig. Denk aan de traptreden van de trap naar zolder; hoe kom je bij de onderzijde hiervan? Een trap renoveren door Uwnieuwbouwwoning.nl vormt de oplossing; zo heb je er zelf geen omkijken naar. 

Wanden in huis afwerken met verschillende materialen 
Naast het afwerken van de trap, kost ook de afwerking van wanden veel tijd. Bij het afwerken van wanden heb je in de basis twee opties: een afwerking met behang of met stucwerk. Een van de voordelen van bijvoorbeeld glasvezelbehang is het feit, dat het materiaal veel minder snel scheurt dan het gips wat bij stucwerk gebruikt wordt. In de eerste maanden na de oplevering van je nieuwbouwwoning zal er veel vocht uit de wanden trekken. Dit leidt tot het krimpen van het gips en daarmee tot het ontstaan van kleine scheurtjes. Bij de keuze voor behang heb je daar geen last van. Een specialist kan je meer vertellen over de diverse soorten behang (renovlies-, glasvlies- en bijvoorbeeld glasvezelbehang) waaruit je kunt kiezen.  

Vloer die past bij de vloerverwarming in huis 
Een derde component: de vloer in je nieuwbouwwoning. Hierbij is het voornamelijk van belang dat de vloer goed te combineren valt met de vloerverwarming in je huis. Waar een houten vloer de warmte slecht geleidt, geldt voor een gietvloer of bijvoorbeeld PVC dat het de warmte relatief makkelijk doorlaat.