Ben je net verhuisd naar een nieuwe woning of ga je binnenkort verhuizen? Dan geven we je hier vijf tips over hoe je met eenvoudige meubels, objecten en accessoires je terras of tuin in een handomdraai een nieuwe look kunt geven. Een gezonde creatieve instelling en het personaliseren van vintage meubels staat centraal!

Tip 1: Antieke tuinornamenten een nieuw leven geven

Met enkele kleine objecten zoals beelden, kastjes of tafels kun je je terras en tuin vrijwel meteen een luxe sfeer geven. Bij elke antiekhandelaar, maar ook online of op de vlooienmarkt kun je wel iets vinden dat geschiedenis en cultuur uitstraalt. Bovendien kun je ook zelf antieke objecten restaureren zonder dat je er een antiquair voor hoeft te zijn. Met wat lijm verbind je losse stukken aan elkaar, en een likje verf of beits doen ook wonderen.

Tip 2: Een persoonlijke draai aan je plantenbakken geven

Je kunt ook je eigen plantenbakken maken. Daarvoor koop je gewoon een kunststof bloembak, die je vervolgens zelf aanpast door er bijvoorbeeld kristallen of andere edelsteentjes op te kleven. Bovendien hoeft dit aanbrengen van versieringen niet altijd definitief te zijn. Je kunt de steentjes weer verwijderen door de lijm met een speciaal product op te lossen, het is zelfs mogelijk om de overgebleven lijmresten te verwijderen. Net zoals je designerkleding kunt verfraaien door er glinsterende kristallen of strass steentjes op aan te brengen, kun je ook bloembakken op deze manier een unieke look geven.

Tip 3: Tuinmeubilair versieren met mooie stoffen

Op je terras mag het nodige tuinmeubilair natuurlijk niet ontbreken. Beschik je over een terras met een goede ligging, dan kun je de zomer langer laten lijken. Zodra het even mooi weer is, neem je je toevlucht tot je warm ingerichte terras. Gezellig praten met vrienden of zelfs tv kijken, het kan dan allemaal. Tuinstoelen en ander meubilair kun je uitrusten met kussens, die je met elegante en mooie stoffen kunt versieren.

Tip 4: Meubels restaureren en buiten plaatsen

Om je terras een luxueuze en warme look te geven, hoef je niet altijd te gaan voor typische tuinmeubels. Met enkele eenvoudige ingrepen kun je ook meubels uit de woonmaker een make-over geven, zodat ze geschikt zijn voor buiten. Als een tafel met fineerhout binnen mooi is, dan kan hij buiten ook alleen maar stralen, nietwaar? Bovendien kun je vaak goedkoop tweedehands meubels kopen, die je dan je eigen unieke look geeft. Fineer bijvoorbeeld is een dun laagje hout dat op meubeloppervlakken wordt aangebracht met als bedoeling het een mooie decoratieve look te geven. Als dit fineer loslaat, bijvoorbeeld door vocht of door slijtage, dan kun je het eenvoudig weer vastlijmen. Hiermee herstel je de oorspronkelijke uitstraling van het meubelstuk.

Tip 5: Kies voor de juiste planten in je nieuw ingerichte buitenterras

Om je terras, je nieuwe bloempotten en je opgewaardeerde tuinmeubilair perfect tot zijn recht te laten komen, kies je voor mooie planten die een unieke uitstraling geven. Voor een schaduwrijk terras zijn varens met pluimachtige bladeren erg geschikt. Verder kun je een vleugje geur aan je terras toevoegen met kruiden zoals lavendel, rozemarijn of munt. Ze zorgen niet alleen voor een heerlijk aroma, maar kunnen ook worden gebruikt in culinaire creaties. Deze kruiden helpen bovendien om muggen te verdrijven.

Maak een pareltje van je stadstuin of terras!

Ornamenten, versieringen en meubels geschikt maken om ze buiten te plaatsen vereist de nodige kennis van materialen, maar het allerbelangrijkste hierbij is je creativiteit. Dankzij onze tips, een paar rechterhanden en een portie creativiteit zorg je ervoor dat jouw terras of stadstuin een pareltje wordt!