Door de hoge energieprijzen de afgelopen winter hebben veel mensen ervaren hoe koud het kan worden in huis. Even de verwarming aan zorgde namelijk al voor een torenhoge rekening, iets wat veel mensen maar lastig konden betalen. Een vervelende periode voor velen dus. Door dit alles is het wel zo dat we allemaal meer zijn gaan streven naar duurzaamheid. Binnen dat kader willen we in dit artikel graag de aandacht vestigen op vloerverwarming en dan specifiek de houten vloeren. 

Niet alleen maar warme voeten

Vloerverwarming zorgt voor een gelijkmatige verdeling van warmte door het huis, waardoor de temperatuur aangenaam en stabiel is. Bij correcte installatie verbruikt vloerverwarming minder energie voor dezelfde mate van warmte, in vergelijking met ouderwetse radiatoren. Vloerverwarming is een goede keuze als je geen zichtbare muurradiatoren in je huis wilt. Daarnaast is er nog een voordeel: vloerverwarming produceert minimaal geluid, waardoor het hinderlijke tikken en borrelen van radiatoren tot het verleden behoren.

Houten vloer met vloerverwarming

Gedurende lange tijd werd vloerverwarming voornamelijk onder tegel- en gietvloeren gelegd, maar wist je dat het ook mogelijk is om te kiezen voor een houten vloer? Natuurlijk is het wel essentieel om te kiezen voor een houten vloer voor vloerverwarming, die hier dus speciaal voor ontworpen is, zoals de vloeren van CozyOak. hghfj

Bij het vervaardigen van de vloeren maakt men gebruik van duurzaam Europees eikenhout wat wordt verlijmd op berkenmultiplex. Wat deze houten vloeren van verder nog onderscheidend maakt, is dat ze bij verwarming nauwelijks uitzetten of krimpen. Het hout wordt zorgvuldig gedroogd, voorgespannen en gelijmd. Dankzij de gekozen houtsoorten en precieze afmetingen wordt warmte optimaal verspreid en blijft het comfort behouden, zelfs nadat de verwarming is uitgeschakeld. Wel zo prettig!

Warme uitstraling

Een houten vloer heeft een warme uitstraling en daarnaast laat het zich prachtig combineren met diverse andere materialen. Denk visgraat met een mooi vloerkleed erop, of een prachtige houten vloer in de slaapkamer (lees: heerlijk warme voeten als je uit je bed stapt). Zeker in de winter is dit natuurlijk een hele fijne bijkomstigheid. Er zijn verschillende soorten vloeren, ieder met een eigen uitstraling. Kijk goed naar de mogelijkheden en wat er past bij jouw smaak en interieur.ydyiuoihjo;jhfdyitughlk

Investering waard

Het aanleggen van een vloer met vloerverwarming is vaak prijziger dan een vloer zonder deze verwarming. Niettemin verdient een duurzame vloer met vloerverwarming zichzelf terug gedurende enkele jaren. Dit komt vooral door de lagere stookkosten en de langdurige levensduur van een kwaliteitsvloer. Het is dus op den duur zeker de investering waard.