Kan je interieur wel een boost gebruiken? Ga daar lekker mee aan de slag! Je woning is immers een plek waar je veel tijd doorbrengt: het kan er maar beter gezellig zijn, zodat je je er helemaal thuis voelt. Met déze tips richt je je woning speelser en opvallender in.

 

Behang op de muur

 

Grote kans dat de muren in je woning wit geverfd zijn. Zo is dit in een heleboel huizen. Hoewel er in principe niets mis mee is, maakt het je interieur ook niet echt spannend. Kies liever een keer voor behang op de muren, in de woonkamer of slaapkamer bijvoorbeeld. Met behang is dit eenvoudig te realiseren. Je hoeft ook niet de hele kamer te behangen: het is al leuk om een enkele muur of een deel van een muur te behangen. Behang is er in een heleboel stijlen te vinden, van een botanische print tot een abstract dessin. Wat vind je mooi? Denk ook na over het type behang. Zo is vliesbehang sterk behang, dat bestaat uit verschillende lagen. De rug is van vlies, met een toplaag van papier of vinyl. Je brengt vliesbehang eenvoudig aan op de muur, waarbij je de muur insmeert met behanglijm, in plaats van het behang zelf. Dat is wel zo praktisch.

 

Meer kunst in huis

 

Een andere manier om de muren te decoreren? Kies voor veel kunst in huis! Denk aan schilderijen, posters of collages aan de muur – hier is altijd nog wel een plekje voor te vinden. Dat is nu juist zo ideaal aan muurdecoratie: hier is veel ruimte voor vrij. Maar je kunt ook aan beeldjes en figuren denken, die je op de vensterbank of een kast plaatst. Kunst is er in een heleboel vormen te vinden. Ga vooral op je gevoel af: wat vind jij er mooi uitzien? Dit haal je in huis. Kunst is namelijk heel persoonlijk, en er is absoluut geen goed of fout in de keuzes die je maakt.

 

Kleur in huis

 

Kijk eens rond in je woning: is er veel kleur te vinden? Zo niet, dan is meer kleur zeker welkom. Je hoeft niet meteen voor felle kleuren te gaan, als dit niet bij jou of je woning past. Ook pastelkleuren zorgen al voor meer vrolijkheid! Blijf in ieder geval niet enkel hangen bij wit, grijs en andere basiskleuren, maar ga bijvoorbeeld ook voor groen, blauw en oranje. Dit kunnen details zijn, of grotere oppervlakten. Het valt sowieso op. Wist je dat je je muren ook een andere kleur kunt geven door ze te behangen? Met behulp van goedkoop behang, kun jij je huis relatief simpel én goedkoop, voorzien van een nieuwe look. 

 

Sfeer met kamerplanten

 

Kamerplanten brengen levendigheid in huis! Of je nu groene vingers hebt of niet: voor iedereen zijn er de juiste planten te vinden. Er zijn namelijk ook genoeg makkelijke kamerplanten, zoals de cactus en vetplant. Zet planten op verschillende plekken neer in huis: van de woonkamer tot de slaapkamer, van de badkamer tot het toilet. Hier word je iedere dag weer blij van.

 

Unieke meubels en accessoires

 

Tot slot: kies voor unieke meubels en accessoires in je interieur. Ga dus niet voor de designs die al zoveel mensen in huis hebben, maar kies liever voor iets origineels. Durf te spelen met bijzondere materiaalsoorten – van robuust hout tot sfeervol zeegras. Ook helpt het om bijvoorbeeld bepaalde vintage stukken in huis te halen, die je in niet veel woningen terugziet. Bijzondere items kun je ook goed bij elkaar plaatsen. Denk aan een eettafel met daaraan allemaal verschillende eetkamerstoelen. Of plaats een fauteuil in de zithoek die er heel anders uitziet dan de bank. Om maar wat voorbeelden te noemen! Laat je creativiteit op die manier de vrije loop bij de inrichting van je interieur.