Zware meubels verplaatsen met vrienden en familie kan een zware strijd zijn. Maar helemaal zelf en alleen verhuizen? Dat is het volgende niveau! Het kan natuurlijk; je moet gewoon weten wat je doet, zodat je het veilig kunt doen. Een verhuislift huren helpt bovendien al flink. Gebruik ook zeker de volgende tips!

 

Bescherm je meubels en pand

Als je zware voorwerpen verplaatst, moet je niet verbaasd zijn als je onderweg een paar hobbels tegenkomt. Wikkel plastic of noppenfolie om je spullen om je bezittingen (en je ruimte) te beschermen. Gestoffeerde meubels verhuizen? Kijk naar plastic hoezen die zijn ontworpen voor banken en stoelen. Als je in de problemen zit, kun je altijd oude dekens of lakens gebruiken om je meubels te bedekken. Om je vloeren en muren te beschermen, plaats je meubelkussens op de onderkant van je meubels om te voorkomen dat de vloer schuurt en plak je karton op de muren (vooral de hoeken) om krassen en deuken te verminderen.

 

Verwijder obstakels

Misschien is een van de belangrijkste tips in onze gids over het alleen verplaatsen van zware meubels, het opruimen van alles wat ervoor kan zorgen dat je struikelt of valt. Dat betekent geen speelgoed, schoenen, noppenfolie of kartonnen dozen op de vloer of looppaden. In dezelfde geest wil je je huisdieren in een afgesloten ruimte houden en ervoor zorgen dat je kinderen ook niet rondrennen.

 

Verdiep je in verhuistechnieken

Je weet waarschijnlijk dat je met je benen moet tillen, maar dat is niet de enige bewegingstechniek die je in gedachten moet houden. Buig je knieën en voorkom dat je je lichaam verdraait bij het optillen of dragen van meubels. Je wilt het object ook zo dicht mogelijk bij je lichaam houden om je te helpen het evenwicht te bewaren. Zorg er vooral voor dat je duidelijk voor je kunt kijken. Wil je het nog gemakkelijker voor jezelf maken? Schakel dan gewoon het Verhuisbedrijf Utrecht in! 

 

Stretch voordat je begint

Je zou kunnen denken dat we hier een grapje over maken, maar we zijn 100% serieus. Je zou niet meteen beginnen met gewichtheffen of een marathon lopen zonder te stretchen, dus waarom zou je stretchen overslaan bij het verplaatsen van zware meubels? Het verplaatsen en optillen van meubels is een training van het hele lichaam, en als je niet oppast, kun je je spieren belasten en trekken, of erger nog, je rug vernielen. Doe wat zij-, rug-, been- en armstrekkingen om je spieren voor je woningontruiming op te warmen om blessures te helpen voorkomen. 

 

Draag de juiste kleding en schoenen

 Als je vervolgens uitzoekt hoe je zware meubels veilig kunt verplaatsen, kijk dan eens goed naar je kledingkast. Om te beginnen zul je het moeilijk hebben om zware voorwerpen te verplaatsen als je niet de juiste schoenen draagt. Slippers en hoge hakken zijn een grote no-no. Kies schoenen met gesloten tenen (voor het geval je iets op je voet laat vallen!) met een antislipgrip aan de onderkant. Wat je kleding betreft, draag lichte, losse en ademende topjes en broekjes – je wilt geen scheuren in de stof als je kleding te strak zit!