Het inrichten van een loft kan een uitdaging zijn. Het is een open ruimte met hoge plafonds en het heeft veel natuurlijke lichtinval. Hierdoor zijn er talloze mogelijkheden om de ruimte optimaal te benutten. Met de volgende tips helpen wij jou om van jouw loft een echt paleisje te maken. 

xss

Tip 1: Creëer zones

Richt je ruimte op een slimme manier in. Creëer bijvoorbeeld ‘zones’ in je loft om de verschillende functies van de woning te laten zien. Maak gebruik van kamerschermen, boekenkasten of tapijten om subtiele scheidingen te maken tussen woon-, eet- en werkgebieden. Op deze manier hou je samenhang in je loft zonder lichtheid en openheid op te offeren. 

 

Tip 2: Maak gebruik van de hoogte

Een loft staat bekend om zijn hoge muren. Het is dan ook zonde om deze hoogte niet goed te benutten. Kies daarom voor verticale opbergmogelijkheden, zoals boekenplanken, wandkasten en hangende rekken. Je vermijdt zo het innemen van kostbare vloerruimte en creëert toch genoeg plek om je spullen op te bergen. Voeg ook een vleugje sfeer toe door middel van hangende planten of schilderijen.

 

Tip 3: Mix and match 

Meubels die er mooi uitzien en tegelijkertijd ook nog comfortabel en functioneel zijn. Dat is precies wat je in een loft wilt hebben. Met meubels van Zuiver zit je dan helemaal goed. De collectie bestaat uit moderne en minimalistische meubels en accessoires. Van gestroomlijnde banken tot slanke eettafels, de Zuiver collectie ademt eenvoudige elegantie en functionaliteit, wat essentieel is in een open ruimte zoals een loft. 

 

Tip 4: Speel in op sociale interactie

Een loft is de ideale plek voor sociale interactie. Of je nu vrienden over de vloer hebt voor een gezellige avond of gewoon lekker wilt ontspannen in een ruime omgeving, het kan allemaal. Een loft biedt namelijk genoeg ruimte om mensen te ontvangen en tegelijkertijd een gevoel van intimiteit uit te stralen. De eethoek is bijvoorbeeld een belangrijke plek voor sociale interactie en daar hoort een mooie eettafel bij. Organische tafels geven authenticiteit en karakter aan de ruimte. Ze stralen een natuurlijke charme uit die uitnodigend en gastvrij is. Dit zorgt ervoor dat mensen zich direct op hun gemak voelen. Daarnaast zijn ze ook nog eens tijdloos en dat maakt ze geschikt voor diverse interieurstijlen. 

 

Tip 5: Voeg persoonlijke aspecten toe

Het inrichten van je loft is pas echt helemaal klaar als je een persoonlijke touch geeft aan je ruimte. Dit kan je bijvoorbeeld doen door het terug laten komen van familiefoto’s, souvenirs en decoratie die iets over jou zeggen. Je loft weerspiegelt nu niet alleen jouw stijl, maar ook je persoonlijkheid en avonturen.