Heb je net een (nieuw) huis gekocht? Dan moet er meestal wel wat geklust worden, voordat je in je nieuwe woning kunt gaan wonen. Van klein achterstallig onderhoud tot ingrijpende verbouwingen. Wij zetten de meest voorkomende klussen na het kopen van een nieuw huis voor je op een rijtje. 

Muren verven en/of behangen 

Of het nu om een nieuwbouwwoning of een bestaande woning gaat: de muren kunnen vaak wel een likje verf of een mooi behangetje gebruiken. In een nieuwbouwwoning worden de muren in huis vaak verf- of behangklaar opgeleverd, zodat je deze helemaal naar eigen wens kunt behandelen. In een bestaande woning zijn de muren bijvoorbeeld niet jouw smaak, zijn ze beschadigd of verkleurd. De eerste klus is dan ook vaak het verven en/of behangen van de muren. 

Traprenovatie

De trap is in een woning een echt gebruiksobject. Een object dat meerdere keren per dag, intensief gebruikt wordt. Heb je een bestaande woning gekocht? Dan is de kans groot dat de huidige trapbekleding aan vervanging toe is of totaal niet jouw smaak is. Gaat het om een nieuwbouwwoning? Dan is de meerprijs om je trap te laten bekleden binnen het project meestal hoog. Je kunt er ook voor kiezen om dit zelf te regelen.

Traprenovatie kan op verschillende manieren: van een likje verf tot het bekleden met vinyl, vloerbedekking, laminaat of massief eiken fineer. Jij bepaalt!

Huis verduurzamen

Heb je een oude woning gekocht? Dan is het wellicht een idee om bij het verbouwen ook rekening te houden met verduurzaming. Er zijn veel verschillende energiebesparende maatregelen. Heb je een oud, tochtig huis met enkel glas gekocht? Dan is het slim om het huis te isoleren en hr++ glas te plaatsen. Zit het qua isolatie en kozijnen wel goed? Ga dan een stapje verder door zonnepanelen te plaatsen of te kiezen voor een warmtepomp. 

Van verduurzamende maatregelen krijg je nooit spijt én je kunt hier hoogstwaarschijnlijk ook subsidie voor krijgen of een hogere hypotheek afsluiten. 

De badkamer verbouwen

De badkamer is een plek waar je elke dag komt. Een plek waar je de dag begint, maar ook waar je tot rust komt na een drukke dag. Het is dan ook erg belangrijk dat de badkamer naar je zin is. Maar het verbouwen van een badkamer is dan ook meestal niet in één dag gedaan. Moeten er bijvoorbeeld leidingen aangepast worden, omdat je dingen wilt verplaatsen of is alleen een andere tegel of de vloer en/of de wand voldoende? 

Het renoveren van de keuken

Vooral in de wat oudere woningen is de keuken vaak aan vervanging toe. Is het voldoende om enkele de frontjes te vervangen of is de keukenapparatuur ook gedateerd en moet de hele keuken dus vernieuwd worden? Belangrijke punten bij het uitkiezen van een nieuwe keuken zijn de indeling, de werkhoogte, de apparatuur, de hoeveelheid kastruimte, de kleur en het materiaal van (onder andere) het blad. 

Nieuwe vloeren leggen 

Het leggen van nieuwe vloeren is vaak één van de laatste grote klussen voor de verhuizing. Omdat er qua vloeren zo veel verschillende mogelijkheden en opties zijn, is de kans groot dat de huidige vloer niet is wat jij wilt. Ga je hier nog een tijdje tegenaan kijken of pak je het meteen goed aan en kies je voor nieuwe vloeren die jij wel mooi vindt? Houd bij het kiezen van nieuwe vloeren rekening met je gezinssamenstelling, de levensduur, slijtvastheid, waterbestendigheid en geluiddemping. Én natuurlijk met wat jij (of jullie) mooi vindt(en).  

Klussen: zelf doen of uitbesteden?

Hoe handig je zelf ook bent: sommige klussen in huis besteed je liever uit aan een vakman. Omdat ze óf te moeilijk zijn óf teveel tijd kosten. Bij Hubo ben je aan het juiste adres voor zo een vakman. Van het renoveren van een trap of het maken van een kast op maat tot het op maat laten maken van raamdecoratie.