Het vinden van mooie eetkamerstoelen kan behoorlijk lastig zijn. Toch zijn het belangrijke meubels voor een mooie sfeer, maar ook voor comfort tijdens gezellige lange avonden aan tafel. In deze blog staan vijf tips voor het vinden van de ideale eetkamerstoelen.

Kies voor een stijl die passend is

Allereerst is het goed om te bedenken welke stijl je mooi vindt en wat past bij de rest van de keuken of eetkamer. Kies bijvoorbeeld voor eetkamerstoelen velvet om een echte eyecatcher als eetkamerstoel te kiezen. Kijk dus naar alle kleuren die mogelijk zijn en die passen bij het interieur. Heb je bijvoorbeeld veel lichte tonen, dan kan het mooi zijn om te kiezen voor beige stoelen of houten exemplaren. Er zijn heel veel verschillende stijlen om uit te kiezen, maar ook veel websites om deze te vergelijken. 

Wat voor een model is comfortabel voor jou? 

Nadat je een stijl hebt gevonden die perfect past in jouw interieur, moet je ook op zoek gaan naar comfort. Mocht je bijvoorbeeld veel last hebben van je rug, dan is het goed om te kijken naar een stoel waarbij de rugleuning erg comfortabel is. Ook moet de keuze worden gemaakt of je gaat voor armleuningen of niet. Let hier wel op of de stoel onder de tafel past met armleuningen. Meestal is een stoel ongeveer 60cm breed, dus probeer uit te gaan van 70cm per stoel zodat iedereen wat beweegruimte heeft.  Het beste is om een aantal stoelen fysiek uit te proberen in een woonwinkel. Het is de enige manier om erachter te komen of een stoel echt fijn zit. Bij sommige websites kunnen de stoelen ook nog geruild worden na bestelling. Je kunt ze dus  uitproberen aan tafel. 

Check de kwaliteit 

Een eetkamerstoel moet er mooi uitzien, fijn zitten, maar ook een goede kwaliteit hebben. Het zou zonde zijn om na een lange zoektocht na een aantal maanden erachter te komen dat de stoelen het al bijna begeven. Daarom is het dus verstandig om de kwaliteit te checken. Dit kan worden gedaan door te kijken naar het materiaal van de stoel, waar is het van gemaakt? Elk materiaal heeft een andere levensduur en verzorging nodig. Kunstleren stoelen zijn bijvoorbeeld goed bestand tegen vlekken (fijn als je kinderen hebt), maar stoffen eetkamerstoelen kun je weer behandelen met een vlekkenbescherming. Zo ben je weer veilig tegen chocoladevlekken. Ook kan het handig zijn om de garantie te checken zodat je weet dat als er iets gebeurt de stoel vervangen wordt. 

Lees veel recensies voor referentie

Tegenwoordig is het ontzettend handig om online recensies te lezen over spullen. Het is dan ook een grote aanrader om dit te doen voor de aanschaf van de eetkamerstoelen. In recensies staat vaak of het product het geld waard is, wat de plus-en minpunten zijn en hoe ze bevallen. Door recensies te lezen kan je zelf bedenken of dit de punten zijn die juist belangrijk zijn voor jou bij een stoel of dat het misschien minder erg is. Zo is voor de een het materiaal belangrijker en de ander het zitcomfort van de stoel.