Hoe rommelig is het in jouw badkamer? Zou je er op dit moment iemand die op bezoek is van gebruik laten maken? Hoe vind je het zelf om er tijd door te brengen? Is het een fijne en rustige ruimte, of struikel je over de onderbroeken en gebruikte handdoeken? En hoe leer je je huisgenoten (of jezelf) om het een beetje netjes te houden? Het begint allemaal met de badkamer praktisch indelen en (jezelf) heropvoeden, dat ook. Je wilt vanaf nu echt niet meer in alle haast op zoek moeten naar die ene fles shampoo, of dat ene washandje waar je kind het liefste mee gewassen wordt. Opruimen en herindelen dus! 

Kasten, planken en opbergmanden

Of je nou een grote of een kleine badkamer hebt, het is belangrijk om de ruimte zo efficiënt mogelijk in te delen. Dat betekent gebruik maken van kasten, planken, opbergmanden enzovoorts. En heb je een kleine badkamer dan kun je deze natuurlijk altijd optisch groter doen lijken door het plaatsen van een spiegel. Meerdere spiegels kan natuurlijk ook. Eentje boven de wastafel en een grote spiegel aan de muur, welke het licht kan reflecteren. Daarnaast geeft het ook een chique uitstraling (mits schoon natuurlijk). Een spiegel tegenover een raam kan overigens ook een goede optie zijn en helpen om het natuurlijke licht in de ruimte te laten. 

 

Badkamerkast: alles achter een deurtje verstoppen

 

Kijk eens goed naar de aanschaf van een badkamerkast. Je kunt een open variant kiezen, of alles achter een deurtje verstoppen, wat jij wilt! Een badkamerkast kan zowel functioneel als stijlvol zijn. In een open kast leg je de mooiste handdoeken en kun je eventueel wat accessoires tentoonstellen. In een dichte kast zet je je bulk aankoop tandpasta, want dat is niet zozeer stijlvol om te laten zien. 

Kies de juiste kleur en verlichting

Een beetje sfeer in de hut is ook wel leuk. Denk aan een kleurtje op de muur en wat mooie lampen bijvoorbeeld. Eigenlijk is er geen “juiste” kleur voor een badkamer – het hangt allemaal af van je persoonlijke smaak en de sfeer die je wilt creëren. Is de ruimte opgeruimd dan misstaat wat mooie sfeerverlichting natuurlijk niet, maar voor tijdens het epileren van je wenkbrauwen heb je wel wat ander soort licht nodig. Denk dus aan ‘taakverlichting’ rond de spiegel en sfeerverlichting voor als je een ontspannend bad neemt.

Plaatsing van sanitair voor maximaal gemak

De plaatsing van je sanitair (mocht je toch willen verbouwen) kan een grote invloed hebben op hoe praktisch je badkamer is. Het is bijvoorbeeld belangrijk om na te denken over waar je de douche, het toilet en de wastafel plaatst. Je wilt niet dat je na het douchen door de hele badkamer moet lopen om bij de wastafel te komen, bijvoorbeeld. Als je een nieuwe badkamer gaat ontwerpen of ervoor kiest om een bestaande te renoveren, is het een goed idee om een professional in te schakelen om je hierbij te helpen. 

Afbeelding is van sanitairwinkel.nl