Een nieuwe koopwoning brengt altijd de nodige klustijd met zich mee. Wie geluk heeft kan zo in een kant-en-klare woning instappen, maar meestal vraagt een nieuwe stek om het nodige klussen. Toch zijn er van die hulpmiddelen die bij het grote publiek nog relatief onbekend zijn, maar jou een eind op weg kunnen helpen. Zeker wanneer je niet voor verbouwen kiest, maar voor het opknappen van bestaande zaken. Epoxy giethars is zo’n product wat je direct kunt gebruiken voor het opknappen van je woning. Je verandert er je stenen vloer mee, of dat lelijke aanrechtblad binnen no time.

Interieur aanpakken met Epoxy Giethars

Epoxy giethars heeft krachtige eigenschappen die jij kunt inzetten voor je woning. Het materiaal is zeer hard én waterdicht. Daarnaast is epoxy giethars transparant van kleur, maar is door middel van decoratie en kleurpoeders in vele kleuren en uitvoeringen zelf te maken overigens. Wie te maken heeft met opknap-keuken, een houten of stenen aanrecht, of werkbank die echt om een make-over vraagt, kan hiervoor epoxy giethars gebruiken. Het is op vrijwel iedere ondergrond te gebruiken, ook op graniet bijvoorbeeld.

Epoxy kan op vele ondergronden gebruikt worden

Een granieten aanrechtblad kan dan ook een totaal nieuwe look krijgen door hem te coaten met epoxy giethars. Het resultaat is echt verbluffend; in plaats van oubollig en gedateerd, oogt het aanrechtblad ineens als een design aanrechtblad. Op deze manier zijn diverse zaken in huis aan te pakken, zelfs een stenen of keramische vloer kan een prachtige harde coating krijgen die krasvrij is met een epoxy coating.

Wie dus geen budget of zin heeft om veel te investeren in de nieuwe woning, kan op deze manier toch een make-over bewerkstelligen.

Decoreren met epoxy? Ontdek Resin Art

Resin Art is een geweldig creatieve kunstvorm die voor vrijwel iedereen toepasbaar is. Deze epoxy kunst komt erop neer dat je ofwel een mal kunt gebruiken (van rubber bijvoorbeeld), waarin je droogbloemen, schelpen, glitters of kralen bijvoorbeeld ingiet met epoxy giethars. Zodra de epoxy is uitgehard, heb je een prachtig voorwerp zelf gemaakt. Zo kun je zelfs schaaltjes maken, onderzetters, sieraden of fruitschalen, als er maar een mal aanwezig is.

Riviertafel maken van epoxy giethars

Een andere populaire toepassing met epoxy giethars is het bewerken van een tafelblad: zo creëer je de zogenaamde ‘riviertafel’. Een riviertafel, mits goed gemaakt, is een absolute eyecatcher! Hij wordt meestal gemaakt op een houten tafelblad. De epoxy giethars is in dit geval blauw gemeleerd gemaakt en stroomt als het ware over de tafel als ‘een rivier’. Ieder type hout leent zich hier overigens voor, dat is het gemakkelijke van epoxy giethars. Maar ook het zelf maken van een boomstam-bijzettafel blad met epoxy is fantastisch. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Enthousiast geworden? Bekijk eerst eens online wat de exacte technieken zijn om bepaalde woonaccessoires te maken, of hoe je een aanrecht bewerkt met epoxy giethars. Bezoek vervolgens een Epoxywinkel om alle spullen te kunnen kopen die er exact nodig zijn.