Kunststof deuren bieden een veelzijdige en duurzame optie voor buitentoepassingen. Er zijn verschillende soorten kunststof deuren beschikbaar, elk met hun eigen unieke eigenschappen en voordelen. Hieronder worden de meest voorkomende typen kunststof deuren besproken.

Voordeuren

Kunststof voordeuren zijn een populaire keuze vanwege hun duurzaamheid, isolerende eigenschappen en esthetische flexibiliteit. Deze deuren zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, kleuren en afwerkingen, waardoor ze passen bij elke architecturale stijl. Bovendien zijn kunststof voordeuren onderhoudsarm en bestand tegen weersinvloeden, wat ze ideaal maakt voor het Nederlandse klimaat.

Achterdeuren

Achterdeuren van kunststof bieden dezelfde voordelen als voordeuren, maar zijn vaak ontworpen met een focus op functionaliteit en veiligheid. Ze kunnen uitgerust zijn met extra beveiligingsfuncties zoals meerpuntssluitingen en veiligheidsglas. Deze deuren zijn ideaal voor toegang tot de tuin, het terras of de achtertuin en bieden een betrouwbare en energie-efficiënte oplossing.

 

Openslaande deuren

Openslaande deuren, ook wel Franse deuren genoemd, zijn een elegante optie die vaak wordt gebruikt voor toegang tot tuinen, balkons of terrassen. Kunststof openslaande deuren combineren stijl met functionaliteit en kunnen volledig worden aangepast aan de voorkeuren van de huiseigenaar. Ze bieden een brede doorgang en kunnen worden uitgerust met dubbel glas voor extra isolatie.

Schuifpuien

Schuifpuien van kunststof zijn perfect voor ruimtes waar een traditionele deur te veel ruimte in beslag neemt. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, zoals hefschuifdeuren en kiepschuifdeuren. Schuifpuien bieden een naadloze overgang tussen binnen- en buitenruimtes en laten veel natuurlijk licht binnen. Ze zijn bovendien eenvoudig te bedienen en hebben goede isolerende eigenschappen. De prijs van een kunststof schuifpui is mede afhankelijk van het formaat. Er bestaan dubbele (tweedelige), driedelig of zelfs vier- of nog meer delige schuifpuien. Voor ieder wat wils.

Kunststof schuurdeuren

Kunststof schuurdeuren bieden een duurzame en onderhoudsarme oplossing voor toegang tot schuren en bijgebouwen. Deze deuren zijn bestand tegen verschillende weersomstandigheden, waardoor ze ideaal zijn voor buitengebruik. Ze kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften van de gebruiker, met opties voor extra isolatie, ventilatie en beveiliging. 

Balkondeuren

Balkondeuren van kunststof zijn specifiek ontworpen voor toegang tot balkons. Ze zijn meestal voorzien van grote glasoppervlakken om maximaal natuurlijk licht binnen te laten. Deze deuren zijn vaak uitgerust met ventilatiefuncties en bieden goede thermische isolatie, wat bijdraagt aan het comfort in de woning.

Eigenschappen en toepassingen

Kunststof deuren staan bekend om hun veelzijdige eigenschappen en brede toepassingen. Ze bieden uitstekende isolatie, zijn onderhoudsarm en extreem duurzaam, wat ze ideaal maakt voor zowel residentiële als commerciële gebouwen. Naast deze standaard eigenschappen zijn er nog extra opties en keuzes. 

Deuren met zijlichten

Voor een extra stijlvol en lichtdoorlatend effect kunnen kunststof deuren worden gecombineerd met zijlichten. Dit zijn smalle ramen die aan één of beide zijden van de deur worden geplaatst. Zijlichten zorgen voor extra daglichtinval en geven de entree van het huis een luxueuze uitstraling. Deze combinatie is vaak te vinden bij voordeuren, maar kan ook bij andere deurtypen worden toegepast.

Geluidswerende deuren

In situaties waar geluidsisolatie belangrijk is, zoals in huizen aan drukke straten of in appartementen, bieden geluidswerende kunststof deuren een uitstekende oplossing. Deze deuren zijn speciaal ontworpen om geluidsoverlast te verminderen en dragen bij aan een rustige en comfortabele leefomgeving.

Extra beveiliging

Kunststof deuren kunnen worden uitgerust met extra beveiligingsopties zoals meerpuntssluitingen en veiligheidsglas. Wil je zeker zijn van de veiligheid? Let dan op of de deuren het Politiekeurmerk Veilig Wonen dragen. Dat draagt bij aan verhoogde inbraakpreventie en gemoedsrust.

Kortom, kunststof deuren zijn er in vele soorten en maten, elk met specifieke eigenschappen die aansluiten bij uiteenlopende behoeften en voorkeuren. Of het nu gaat om voordeuren, achterdeuren, schuifdeuren, of speciale toepassingen zoals geluidswerende of extra beveiligde deuren, kunststof biedt een betrouwbare en veelzijdige optie voor elke situatie.