Eindelijk een huurwoning gevonden. Gefeliciteerd! Maar dan ben je er nog niet. Want een eerstvolgende stap is het afsluiten van de nodige verzekeringen. Want welke verzekering heb je nu wel nodig en welke niet? Wanneer we het hebben over verzekeringen rondom het huis dan heb je verschillende verzekeringen. Denk aan een opstalverzekering, een inboedelverzekering, een aansprakelijkheidsverzekering en een rechtsbijstandverzekering. Een opstalverzekering heb je bij een huurwoning niet nodig. Deze is namelijk voor rekening van de eigenaar waarvan je de woning huurt. Dus je bent met het huren van een woning al gedekt voor schade aan de woning door brand, bliksem, neerslag, storm en lekkage. Maar ook schade aan zonnepanelen of schade door diefstal, inbraak en vandalisme.

Welke verzekering wel? 

De verzekeringen die handig zijn om wel zelf af te sluiten zijn de inboedelverzekering, de  aansprakelijkheidsverzekering en de rechtsbijstandverzekering. Wanneer je je inboedel verzekert, verzeker je alle spullen in je woning en hiervoor moet je dan ook echt op zoek naar de beste woonverzekering. Denk aan meubilair, keukenmachines en elektronica. Lees wel altijd goed het huurcontract door want soms moet je zelf bijvoorbeeld je ramen meeverzekeren. Bij de aansprakelijkheidsverzekering verzeker je jezelf voor schade die je bij anderen veroorzaakt. Denk aan spullen die je hebt geleend of als je hond iemand bijt of je kind die een bal door de ruit van de buren trapt. De rechtsbijstand verzekert de kosten wanneer je juridisch advies aanvraagt bij bijvoorbeeld conflicten tussen je buren of bij problemen bij aankoop van spullen.

Vergelijken

In je zoektocht naar de beste woonverzekering kom je vaak op een vergelijkingswebsite. Je kunt daar goed zien hoeveel de verzekeringen verschillen in prijs en wat ze wel en niet dekken. Maar je kunt je dan wel afvragen of de goedkoopste oplossing ook de beste oplossing is. Allianz Direct is een partij waarbij je meerdere verzekeringen kunt afsluiten. Ook zijn de reviews erg goed en hebben ze een fijne klantenservice. Wanneer je verder kijkt zie je dat sommige partijen ook standaard 0% eigen risico hebben. Dat betekent dat ze zelfs een schade van tien euro zullen dekken waardoor je niet zomaar voor hoge kosten komt te staan. Dit kun je wel aanpassen mocht je dat willen. 

Uitgebreide standaarddekking

Bijkomende voordelen bij sommige aanbieders zijn de uitgebreide standaard dekkingen. Sleutels gestolen of kwijt? Je inboedelverzekering dekt het vervangen van de sloten. Tegenwoordig heeft iedereen veel TV-, audio- en computerapparatuur in huis. Deze zijn automatisch tot 20.000 euro verzekerd. Heb je nu een zoon of dochter die tijdens de studie op kamers gaat, dan kun je hem of haar tot 5000 euro gratis mee laten verzekeren met jouw inboedel! Ook bij de aansprakelijkheidsverzekering kan het hele gezin, inclusief de huisdieren, mee profiteren. Ook geleende spullen zijn meeverzekerd tot 15.000 euro. Kom je er niet uit? Neem dan contact op met experts die mee willen kijken en je een persoonlijk advies kunnen geven.