Brand, je moet er niet aan denken. Maar wat nu als je brand hebt waarbij je niet alleen schade hebt aan je woning, maar ook aan je auto? Ben je dan eigenlijk wel verzekerd? Dit is een vraag die we veel voorbij zien komen en horen, dus vonden we het tijd om hier eens wat extra aandacht aan te besteden. De kans dat het gebeurt is klein, maar stel dat je te maken krijgt met schade aan je auto door brand, dan is het wel prettig om te weten of je huidige verzekeraar dit dekt of dat je hier toch echt een aanvullende verzekering voor af zal moeten sluiten.

Verzekering bij brand in huis

Wanneer er brand uitbreekt in je huis, is het belangrijk om te weten hoe je verzekerd bent. In de meeste gevallen valt schade aan je auto onder de dekking van je opstalverzekering. Deze verzekering dekt namelijk schade aan je woning en de daarbij behorende gebouwen en objecten. Dus stel dat je bij brand de auto onder de carport hebt staan en je auto heeft schade of is zelfs volledig onbruikbaar, dan zal dit een verzekeringskwestie worden. Daarbij is het wel verstandig om op voorhand te kijken hoe het met je autoverzekering zit, bijvoorbeeld op het moment dat je buren brand hebben en jouw auto hierdoor beschadigd raakt. Via autoverzekering.nl kun je gemakkelijk verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken en direct je auto verzekeren zoals jij dat graag wilt.

Uitgebreide dekking

Bij veel opstalverzekeringen is schade aan je auto door brand standaard meeverzekerd. Dit betekent dat als er brand uitbreekt in je huis en je auto beschadigd raakt, de kosten voor reparatie of vervanging worden vergoed. Je kunt er dus op vertrouwen dat je niet met een financiƫle kater blijft zitten. Ons advies is dus om niet alleen te gokken op de opstalverzekering, maar ook te kijken naar bijvoorbeeld een aanvullende auto verzekering afsluiten zodat je zeker weet dat je bij schade volledig of in ieder geval voor een groot deel gedekt bent.

Voorwaarden in polis

Hoewel de meeste opstalverzekeringen schade aan je auto door brand dekken, is het altijd belangrijk om de polisvoorwaarden goed door te nemen. Er kunnen uitzonderingen zijn waar je van op de hoogte moet zijn. Zo kan het zijn dat er een maximumbedrag is gesteld aan de vergoeding of dat er specifieke eisen worden gesteld aan de brandveiligheid van je woning. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat er bepaalde zaken zijn uitgesloten. Reden genoeg dus om dit even goed door te nemen, zodat je straks niet met een enorme rekening blijft zitten, waarvan je eigenlijk had verwacht dat deze zou worden betaald door de verzekeraar.

Aanvullende autoverzekering

Naast de dekking via je opstalverzekering, kan het ook verstandig zijn om een aanvullende autoverzekering af te sluiten. Deze verzekeringen bieden vaak een bredere dekking en kunnen extra zekerheid bieden bij schade door brand. Het is verstandig om de verschillende verzekeringsmogelijkheden te vergelijken en goed na te gaan wat voor jou de beste keuze is.