Of je nu met de fatbike V20 naar je werk gaat of je gezin voor de lol door de stad fietst, pedaal-aangedreven vervoer is geweldig voor beweging, entertainment en milieuvriendelijk vervoer. Hoe goed ze ook zijn, fietsen kunnen behoorlijk wat ruimte innemen, vooral als je er meer dan één moet opbergen. Er zijn echter talloze creatieve ideeën voor het opbergen van je fiets om je spullen georganiseerd en toegankelijk te houden – en sommige strategieën dienen zelfs als unieke decoratie-ideeën. 

 

  1. Hang ze naast elkaar op

Huishoudens met meerdere fietsen vinden dit idee voor een hangende fietsenstalling misschien een geniale garageoplossing. Monteer een stevig horizontaal railsysteem en verdeel haken die speciaal zijn gemaakt om fietsen over de rails te houden gelijkmatig over de rails. Hang je fietsen vervolgens aan de voorband over de muur en maak ze indien nodig los. Overweeg om een ​​beschermlaag aan de muur toe te voegen waar de wielen ertegenaan stoten, zoals dit metalen paneel. Dit idee voor een fietsenstalling houdt je fietsen van de vloer, bespaart ruimte en voorkomt krassen en andere mogelijke schade.

 

  1. Gebruik een zwevende plank

Een minimalistische zwevende plank is een unieke manier om je fiets op te bergen en te tonen. En als je een fervent fietser bent, is dit idee voor het opbergen van je fiets ook een interessant interieurdecor. Een stevige zwevende plank is klein genoeg om vrijwel overal te plaatsen, zolang er maar noppen achter de door jou gekozen muurlocatie zitten voor een veilige bevestiging. Zodra de plank is geïnstalleerd, kan je fietsframe in een inzetstuk in de muurbevestiging worden geschoven, zoals hier gebeurt, of je kunt pinnen of haken op de voorkant van de plank installeren om je fiets stevig op zijn plaats te houden. We weten niet of deze optie sterk genoeg is om je fatbike te houden, maar een normale fiets kan zeker. 

 

  1. Creëer een speciale plek

Een van de principes van thuisorganisatie is om gelijksoortige items bij gelijksoortige items op te slaan. Maak hier gebruik van door een uitgebreid fietsenrek in je garage te creëren als een opbergsysteem in de hal niet aantrekkelijk is. Waar en hoe je ook besluit om fietsspullen te organiseren, of het nu met een rail, railsysteem of plank is, zorg ervoor dat je bakjes en haken opneemt om accessoires zoals waterflessen, helmen, rugzakken en fietsschoenen in op te bergen. Je voorbereiden op je volgende uitstapje zal moeiteloos zijn met alles wat je nodig hebt binnen handbereik van je fiets. 

 

  1. Installeer een verstelbaar railsysteem

Verstelbare, aanpasbare railsystemen zijn een geheim wapen in de zoektocht naar de ultieme garageorganisatie, en ze fungeren ook als een uitstekend idee voor het opbergen van fietsen. Zet er een aan het werk door een vloer-tot-plafondontwerp te creëren met ruimte om al je benodigdheden voor het fietsen op te bergen, van fietskleding tot helmen. Reserveer een stuk muur om fietsen op te hangen en houd veelgebruikte items, zoals de eerder genoemde spullen, binnen handbereik.