Elke kat moet elke dag ergens aan krabben. Verwen je kat daarom met een stoere krabton – dat is een krabpaal, maar dan even anders. En luxer. Hier ontdek je waarom jouw kat een krabton nodig heeft. En waarom de krabtonnen van Petrebels de beste zijn! 

 

1. Wat is een krabton?

Een krabton is een soort krabpaal, maar heef

rste woonstijlen op een rijt een andere vorm en een wat stoerdere en robuuste uitstraling. Een krabton heeft de vorm van een cilinder (buis) die rechtop staat en is volledig bekleed met sisaltapijt en superzachte pluche. Op sisal zijn katten dol, want het is een heerlijk materiaal om aan te krabben. Maar ook van pluche worden katten blij – dat is heerlijk zacht en dus perfect om een middagdutje op te doen. 

Een krabton heeft dus alles in huis wat jouw kat nodig heeft: het is een plek om te krabben, te spelen en te slapen!

 

2. Dit zijn de voordelen van een krabton

  1. Krabtonnen hebben meerdere plateaus

Krabtonnen hebben meerdere verdiepingen – meestal 3 maar soms zelfs 5 of 6. En daarom is een krabton geschikt voor elke soort kat: voor de kleintjes en wat oudere katten zijn de laagste plateaus makkelijk bereikbaar. En de stoere avonturiers vermaken zich op de hogere plekken. Ideaal om je kat bezig en lekker actief te houden.

  1. Een krabton van Petrebels is heel duurzaam 

Krabtonnen zijn van duurzame materialen gemaakt, zoals sisal en hoogwaardige pluche. De krabtonnen van Petrebels zijn speciaal ontworpen om heel lang mee te gaan.

  1. Krabtonnen zijn mooi vormgegeven

Niemand wil een lelijke krabpaal in huis. Daarom ontwerpt het in-house designteam van Petrebels elke krabton helemaal zelf. Want zij weten wat katten willen. En waar hun baasjes van houden: een krabton die ook mooi past bij het interieur!

  1. Een krabton is veilig

Een krabton heeft veel beschutte plekken om te slapen en is gemaakt met een extra zware bodemplaat en sterke materialen. Een krabton kan dus nooit omvallen en is een veilige plek om te krabben en slapen. 

  1. Krabtonnen zijn gezond

Een krabton is een superleuke speel-, klim- en krabplek voor je kat en moedigt je kat aan om te bewegen en te spelen. En dat is heel belangrijk voor binnenkatten. Regelmatig krabben aan sisal is ook goed voor de nagels van je kat. Het houdt ze scherp en voorkomt dat de nageltjes ingroeien. 

  1. Een kat wordt gelukkig van krabben

Katten moeten krabben, dat hoort bij hun natuurlijke gedrag. Geef je jouw kat een goede krabton? Dan maak je jouw kat dus heel gelukkig. En een mooie bonus is dat je meubels en gordijnen ook mooi blijven. 

3. Zo kies je de perfecte krabton voor je kat

Petrebels is dé krabpalen expert. Zij maken krabpalen en krabtonnen voor elke soort kat en elk kattenras. Heb je hulp nodig bij het kiezen van de perfecte krabton? Hier vind je handige tips! 

 

  1. Zorg ervoor dat de krabton groot en hoog genoeg is voor je kat. Dan weet je zeker dat je kat er veel aan heeft en dat hij hem vaak gaat gebruiken. 
  2. Kies voor een stabiele krabton die is gemaakt van duurzame en veilige materialen. Sisal is ideaal voor het kraboppervlak, zachte pluche heerlijk om op te slapen en een goede dikke bodemplaat zorgt ervoor dat de krabton nooit omvalt. 
  3. Naast functionaliteit wil je natuurlijk dat de krabton mooi staat bij je interieur. Kies daarom voor een design krabpaal van Petrebels, want dan is je kat er blij mee en jij ook!

 

 

4. Elke kat heeft een krabton nodig, jouw kat ook!

 

Een krabton heeft heel veel voordelen voor de fysieke en mentale gezondheid van je kat, want: van krabben worden katten blij. Een krabton is een slimme oplossing voor krabben, geeft ruimte om te klimmen en spelen en het stimuleert je kat om te bewegen. Met een goede krabton in huis verhoog je dus de kwaliteit van het leven van je kat. 

 

Een echt goede krabton kost natuurlijk wel wat. Maar dat is het waard, want als je investeert in een krabton van goede kwaliteit, dan genieten jij en kat er jarenlang van!

Een krabton is meer dan alleen een krabpaal – een krabton van goede kwaliteit gaat lang mee, staat mooi in huis en je kat kan er eindeloos en veilig in spelen, klimmen en aan krabben. Kies daarom altijd voor een krabton van Petrebels, want dan haal je het beste van het beste in huis!