Heb je een Opel gekocht die je graag wilt gebruiken voor woon-werkverkeer, dan is een autoverzekering afsluiten belangrijk. Je mag namelijk niet zonder onverzekerd  je auto in het verkeer brengen. De reden daarvoor is simpel: veroorzaak je schade, in welke hoedanigheid dan ook, dan kan je auto onverzekerd hebben je duur komen te staan. De kosten kunnen namelijk niet te overzien zijn. Denk hierbij niet alleen aan schade aan de auto, maar ook in geval van schade aan gebouwen of lichamelijke schade. Het is dan ook niet voor niks dat er een forse boete staat op het onverzekerd rondrijden. Zodra je politie of de RDW je aanhoudt en dit opmerkt, dan ben je dus het haasje. 

 

Grootste verschil tussen WA+ en All Risk

Bij een autoverzekering afsluiten hoef je je gelukkig niet tegen te laten houden door een zee aan opties. In de basis zijn er namelijk maar drie mogelijkheden, namelijk de verplichte WA, WA+ of All Risk. Kies je voor de WA als Opel verzekering, dan voldoe je aan de Nederlandse wetgeving. Het is alleen de vraag of de WA jou alles biedt wat je zoekt in een verzekering. Deze biedt namelijk enkel dekking wanneer je schade toebrengt aan anderen. Schade aan je eigen auto dien je altijd uit eigen zak te betalen. Wil je dat niet, dan zijn de cascoverzekeringen WA+ (Beperkt Casco) en All Risk (Volledig Casco) nog over. Let in dat geval wel op in welke situaties schade vergoed wordt. De enige Opel verzekering die schade veroorzaakt aan de eigen auto dekt, is de All Risk. Mocht voor jou het verzekeren tegen brand, diefstal, joyriding, ruitschade of natuurgeweld voldoende zijn, dan is WA+ de beste keus. 

 

Zo belangrijk is de leeftijd van de auto

Maar niet alleen de dekkingen zijn belangrijk voor een autoverzekering afsluiten. De leeftijd van de auto speelt namelijk ook een belangrijke rol, waar nog te vaak weinig of geen rekening mee wordt gehouden. Heb je een gloednieuwe auto gekocht of een tweedehands met een leeftijd tot 6 jaar, dan wordt All Risk aanbevolen. Dat is omdat nieuwe auto’s relatief gezien nog veel waard zijn en de kans het kleinst is dat eventuele reparatiekosten de waarde van de auto overstijgen. De beste keus voor wagens die ouder zijn dan 6 jaar maar jonger dan 9, dat is de WA+ Opel verzekering. Heeft jouw bolide een leeftijd vanaf 9 jaar, blijft de WA over meest ideale keus. 

 

Extra opties naast standaard Opel verzekering

Overigens zijn er nog tal van extra dekkingen mogelijk bovenop de verplichte Opel verzekering. Heb je een auto die jonger is dan 4 jaar, dan is de aanschafwaarderegeling te overwegen. Hiermee heb je gedurende 3 jaar recht hebt op de volledige aanschafwaarde van de auto in het geval van diefstal of total loss rijden. Er zijn zelfs dekkingen, zoals Veilig op Weg, waarmee je beloond wordt voor het zo veilig mogelijk de weg op gaan. Hier staan een beloning tot 10% korting tegenover bij een autoverzekering afsluiten. Een andere veelgebruikte optie is de inzittendenverzekering. In tegenstelling tot wat veel mensen namelijk denken, zijn inzittenden met een standaardautoverzekering namelijk niet automatisch meeverzekerd.