Ben je op zoek naar iets unieks in jouw interieur? Iets wat er écht uit springt? Of wil je graag houten elementen terug laten komen, maar toch iets speciaals? Ga dan voor een barndeur! Deze bijzondere houtstructuur zorgt voor een ruwe uitstraling en bestaat in alle verschillende soorten en maten. Deze samenstelling zorgt voor een aparte deur en daarmee ook voor een échte eyecatcher in huis!

Barnwood, wat is dat eigenlijk?

Barndeuren zijn gemaakt van herzaagd eiken en barnwood. Eiken is een sterke en harde houtsoort wat makkelijk te bewerken en verlijmen is. Het biedt daarom veel mogelijkheden om te bewerken en toch het natuurlijke karakter te behouden. Eikenhout is daarom ook een van de populairste soorten hout, het is namelijk ook nog eens ontzettend mooi! Barnwood bestaat in allerlei verschillende soorten en heeft daarbij ook verschillende afkomsten. De naam barnwood is een verzamelnaam voor alle hout afkomstig van eeuwenoude schuren (barns) vanuit heel Europa. Barnwood is hout met een verhaal, hout dat door weer en wind is getekend. De planken zijn vaak wel 50 tot zelfs 80 jaar oud! Dit zorgt voor een historisch karakter en maakt het uniek!

Kan ik een barndeur zelf samenstellen?

Een barndeur is een combinatie van reclaimed herzaagd eiken en barnwood. Door het unieke uiterlijk, zal het direct opvallen in jouw interieur. Barndeuren kun je eigenlijk volledig zelf samenstellen en worden vervolgens op maat gemaakt. Hierbij kun je ook kiezen voor verschillende houtsoorten; grenen en eiken. Daarnaast kan je ook kiezen uit meerdere uitstralingen; namelijk de outsides en insides. Een “outsides” oppervlakte is de originele ruwe textuur van de originele buitenzijde van een gerecycled eiken balk. De “insides” oppervlakte is de gladde, geschuurde en/of geborstelde “binnenzijde”. Je kunt er zelfs nog voor kiezen om te gaan voor een draaideur of om de deur op te hangen als schuifdeur. Bij een schuifdeur kun je een zwarte rails gebruiken op een wat lichtere kleur hout, hierbij creëer je een mooi contrast. Door het schuifsysteem heb je niet alleen extra ruimte, maar oogt het ook nog eens wat stoerder. Kortom, genoeg mogelijkheden om een barndeur geheel naar wens samen te stellen!

Een barndeur als eyecatcher in huis!

De robuuste uitstraling van een barndeur zorgt voor echt iets unieks in je interieur. Door de verschillende soorten hout en de daarbij horende kleuren, kun je er altijd voor zorgen dat de barndeur ook echt passend is jouw interieur. De diepe groeven en verkleurde patronen in het hout maken dat geen één plank hetzelfde is en daarbij is dus iedere barndeur echt uniek!