Op het moment is beton in een woning helemaal in. Steeds meer mensen kiezen voor een betonvloer in hun huis. Dit heeft natuurlijk een aantal redenen, maar het komt ook zeker door het uiterlijk van het materiaal. Bovendien is het verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, terwijl er ook diverse texturen beschikbaar zijn op de markt. 

rrrrrrrrrrrrrrr

Voordelen

Een betonnen vloer heeft natuurlijk een aantal voordelen. Dit geldt zowel voor woningen als voor kantoren. Allereerst is het ontzettend gemakkelijk om te onderhouden aangezien het geen voegen heeft. Doordat het geen naden heeft zullen er bovendien geen vuilrestanten achterblijven, dus het is ook nog eens hygiënisch. Daarnaast is beton relatief goedkoop en gemakkelijk aan te brengen. Het is dan ook sneller aan te brengen dan een vloer met tegels of planken. Je kunt de exacte dikte eenvoudig bepalen, terwijl de kleur ook simpel aan te passen is. Dit wordt namelijk gedaan door kleurstoffen toe te voegen waardoor er een grote variatie aan kleuren beschikbaar is.

 

Nadelen

Logischerwijs heeft een vloer van beton ook een aantal nadelen. Zo kan het net als elk ander materiaal gaan werken door de verschillen in temperatuur in de kamer. Om beton te laten werken is het zeker van belang om steeds na een X-aantal meter uitzetvoegen te plaatsen. Als je dit niet doet dan is er een grote kans op barsten of scheuren in het beton. Daarnaast kan het beton na een tijdje ook een doffe aanblik krijgen. Dit is met name het geval op plaatsen waar men veel loopt. Je kunt dit gelukkig oplossen door speciale producten te gebruiken waarvan het beton gaat glanzen. 

 

Verwarming en isolatie

Daarnaast kun je bij een vloer van beton eenvoudig een elektrische vloerverwarming aanbrengen. Dit moet natuurlijk geïnstalleerd worden voordat het beton wordt gestort. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om de vloer nog extra te isoleren. Hiervoor kun je platen die gemaakt zijn van het materiaal EPS gebruiken. Zulke tempex platen worden niet alleen ter isolatie gebruikt. Je kunt ze namelijk ook toepassen bij het ophogen van straatwerk. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn in je tuin of bij je oprit.