Het inrichten van een ruimte vraagt om het nodige denkwerk. Je wilt namelijk een goede sfeer creëren in de ruimte waardoor jij hier graag bent en thuis komt. Er zijn verschillende items waar je de sfeer van een ruimte mee bepaald. Een van de meest sfeerbepalende items in een ruimte, is het type  raamdecoratie. Hiermee kleed je niet alleen een ruimte aan, maar bepaal je ook hoeveel licht een ruimte binnenkomt. Met raamdecoratie bepaal jij dus voor een groot gedeelte de sfeer in een ruimte. Ons favoriete type raamdecoratie, is de jaloezie. Binnen de jaloezieën kun je niet alleen kiezen voor andere kleuren, ook kun je verschillende materialen kiezen. Onze favoriet is de houten jaloezie.

 

Perfect voor elk interieur

De reden dat wij zo van houten jaloezieën houden, is de sfeer die het met zich mee brengt. Een houten jaloezie creëert eenvoudig een natuurlijke en warme sfeer in de ruimte waar hij hangt. Dit is niet alleen ideaal voor een landelijk interieur, ook past het goed binnen een modern interieur. Houten jaloezieën worden in de meeste gevallen gemaakt van de rechte houtsoort: lindehout. Dit type hout is licht in gewicht en kun je goed lakken. Dit is voor houten jaloezieën erg belangrijk omdat het afgelakt wordt met een UV bestendige laklaag. De houten jaloezieën krijgen natuurlijk veel daglicht en dus UV straling te voorduren. Om er zeker van te zijn dat de kleur goed blijft en niet vervaagd, word deze UV bestendige laklaag over de kleur heen gelakt. Ook is deze houtsoort goed bestand tegen vochtig. Hierdoor is het mogelijk om houten jaloezieën in vochtige ruimten zoals de badkamer neer te hangen. 

 

Hoe hanteer je houten jaloezieën?

Houten jaloezieën zijn ideaal doordat je de mate van het lichtinval en de doorkijk eenvoudig kunt bepalen. Wil jij optimaal genieten van het daglicht, maar er wel voor zorgen dat er niemand zomaar naar binnen kan kijken? Kantel dan de lamellen van de jaloezie helemaal naar achter. Dit zorgt ervoor dat er nog veel licht binnen komt terwijl je tegelijkertijd de inkijk van buiten tegenhoudt. Wist je trouwens ook dat je niet hoeft te boren om houten jaloezieën op te hangen? Wanneer je liever niet in je nieuwe kozijnen boort, kun je ervoor kiezen om speciale klemmen aan te schaffen. Deze bevestig je aan de bovenkant van het raam waarna je eenvoudig de houten jaloezieën kunt bevestigen zonder te boren. Bekijk online de mogelijkheden en wie weet plaats jij binnenkort jouw nieuwe houten jaloezieën.