Het schoonmaken van je huis kan soms veel tijd in beslag nemen. Het is dan ook fijn als je dit op de meest efficiënte manier kunt doen, zonder dat er teveel tijd verloren gaat. De badkamer is een ruimte in huis die regelmatig moet worden schoongemaakt. Alle tegels en voegen kunnen namelijk behoorlijk snel smoezelig en vies worden. Meestal kun je de wasbak en de spiegel gemakkelijk een paar keer per week schoonmaken. Wil je de badkamer schoonmaken op een grondige manier, dan moet je soms iets langer de tijd nemen. Het is fijn als je hier een routine in hebt voor jezelf. In deze blog lees je hoe je jouw badkamer op een efficiënte manier grondig kunt schoonmaken.

Begin met de grote klussen

Het is verstandig om te beginnen met de grote klussen in je badkamer. Hieronder vallen de tegels en de voegen, maar ook de kastjes en de muren. Vervolgens kun je verder gaan met het schoonmaken van het sanitair om vervolgens te eindigen met de kleine dingen zoals de wasbak en de spiegel. Voor het schoonmaken van de tegels en voegen kun je het beste een krachtig schoonmaakmiddel met bleek gebruiken. Verder helpt azijn in combinatie met schoonmaakazijn voor een schoon doucheputje. Heb je regelmatig last van witte vegen en strepen op je spiegel? Dan kun je het beste gebruik maken van een microvezeldoekje of een doek speciaal gemaakt voor het drogen van spiegels. Dit soort doekjes zorgen namelijk voor een streeploos eindresultaat.

Werk van boven naar beneden

Zodra je begint met het schoonmaken van de badkamer is het slim om van boven naar beneden te werken. Hiermee wordt bedoeld dat je eerst begint met het afstoffen van de badkamerkasten, vervolgens de oppervlaktes van bijvoorbeeld de wasbak en daarna pas de vloer gaat schoonmaken. Dit zorgt ervoor dat je efficiënt te werk gaat en geen dubbel werk moet uitvoeren. Daarnaast is het handig als je eerst begint met afstoffen voordat je oppervlaktes nat gaat maken met schoonmaakmiddel. Hiermee voorkom je dat pluisjes en stof blijven vastplakken op oppervlaktes. Nadat je alles hebt schoongemaakt kun je afsluiten met het dweilen van de vloer zodat deze helemaal schoon is.

Droog goed na en zorg voor voldoende ventilatie

Nadat je de badkamer helemaal hebt schoongemaakt is het belangrijk om goed na te drogen. Wanneer je het sanitair hebt ingespoten met anti kalk moet je ervoor zorgen dat het middel goed wordt afgespoeld en de kranen vervolgens droog zijn. Als je dit niet doet zullen er strepen komen op de kranen. Na het schoonmaken moet je de badkamer goed door laten luchten. Door alle schoonmaakmiddelen die gebruikt zijn kan er een chemische walm blijven hangen. Daarnaast is het ventileren van je badkamer erg belangrijk om schimmelvorming tegen te gaan.