Linksom of rechtsom, er zijn helaas geen gordijnen die ruimtes of kamers groter kunnen doen laten lijken. Hier is ook echt niets op te vinden. Dat wil dan weer niet zeggen dat je met de keuze voor de juiste gordijnen niet alsnog een hoop winst kunt boeken. Om te weten hoe je tewerk moet gaan, is het dan altijd handig om enigszins te weten hoe je dan wel voor de beste soorten gordijnen kunt kiezen. Daarom volgen hier alvast een aantal handige tips, zodat je er zeker van kunt zijn dat je de juiste keuzes gaat maken.

Hoe kies je het beste gordijnen?

Ga voor de juiste kleur

Aan de hand van bij wat voor soort wand de gordijnen komen te hangen, kun je rekening houden met de juiste kleur. Zo staat een felle kleur vaak stukken beter bij een wat rustiger ogende wand, die bijvoorbeeld een grijze kleur heeft. Bij een hele lichte wand zorgen meer donkere gordijnen dat vaak weer voor een beter contrast.

Wees je bewust van de ruimte

Misschien wel het eerst wat gedaan moet worden, is goed kijken naar de ruimte. Hieruit kan worden opgemaakt wat voor gordijnen je ongeveer nodig hebt. Want je wil uiteraard niet dat de gordijnen te veel aandacht wegtrekken van de rest van de ruimte. Dit gebeurd bij een kleine ruimte al snel waardoor het soms beter is voor andere soorten gordijnen te gaan. 

Let op de tinten

Verschillende kleuren hebben allemaal warmere en wat koelere soorten tinten. Het is belangrijk om hier een goede keuze in te maken. Zelfs in wat meer neutrale tinten zit hier soms aardig verschil in, dus het is goed hier rekening mee te houden. 

Kijk goed naar je verdere inrichting

Uiteindelijk gaat het erom dat de juiste gordijnen aansluiten bij de rest van het interieur. Wanneer dit vrij druk is, wordt dit vaak juist gecomplimenteerd door rustigere gordijnen. Als je opvallende gordijnen hebt is het in veel gevallen juist beter dit te combineren met een wat rustigere inrichting van de rest van de ruimte.

Naar vloer en wand kijken

De wand benoemden we al eerder, maar in combinatie hiermee is het al even belangrijk om naar de vloer te kijken. Alle zogenoemde stille of vaste elementen zoals een vloer en wand bepalen voor een groot deel hoe een ruimte eruit ziet. Door de gordijnen hier goed op af te stemmen zorg je dat het niet uit de toon valt.