Buitenlandse vakanties zijn nooit verkeerd, maar óók aan de Nederlandse kust is het goed vertoeven. Hier vind je de leukste badplaatsen!

Scheveningen

Misschien wel de bekendste in het rijtje: Scheveningen. Het is de drukst bezochte badplaats van Nederland en het strand is wel dertien kilometer lang. Je vindt er onder andere het Kurhaus, Sea Life en Madurodam. Perfect voor een leuk dagje!

Zandvoort

Het Nationaal Park Zuid-Kennemerland en de Amsterdamse Waterleidingsduinen maken Zandvoort tot een geweldige badplaats. Het strand is zo’n negen kilometer lang en jaarlijks bezoeken wel vier miljoen toeristen de plaats.

Noordwijk

In een landschap van uitgestrekte duinen en bollenvelden, vind je badplaats Noordwijk. Het twaalf kilometer lange zandstrand is prachtig en ideaal voor een strandwandeling.  Daarnaast is er een sfeervolle boulevard, oud centrum en een hoeveelheid aan wellness mogelijkheden in de omgeving.

Bloemendaal

Bloemendaal is een populaire badplaats. Het strand is ruim vier kilometer lang en omringd met veel natuurgebied. Je vindt hier een aantal zeer bekende strandtenten, waaronder Beachclub Vroeger en Woodstock te vinden.

Egmond aan Zee

Ooit ontstaan als vissersplaatsje, maar sinds lange tijd is Egmond aan Zee een echte toeristentrekpleister geworden. Aan de boulevard vind je de vuurtoren Jan van Speyk, die vanuit het hele dorp te zien is.

Katwijk

Een rustigere badplaats is Katwijk. Je kunt hier heerlijk wandelen over de boulevard of een drankje doen op het terras. Maar ook actief bezig zijn, zoals zeilen of surfen, is mogelijk.

Renesse

Het plaatsje Renesse is een mooie badplaats met brede stranden, interessante musea en prachtige natuurgebieden. Het strand is maar liefst  zeventien kilometer lang en hierdoor ideaal voor lange wandelingen.

Bergen aan Zee

Op het prachtige, brede zandstrand van Bergen aan Zee kun je heerlijk zonnen en zwemmen. Daarnaast zijn er volop mogelijkheden om iets te eten of drinken aan het strand.

Wil jij elke dag genieten van het strand en de zee? Bekijk dan eens het aanbod in de badplaatsen. Van Den Helder tot Vlissingen zijn er woningen beschikbaar!