Een overkapping is een geweldige toevoeging aan elke tuin. Het is iets dat functie en stijl toevoegt. Je kunt hem gebruiken om onder te eten of gewoon te ontspannen. Maar er zijn zoveel verschillende opties! Daarom hebben we een aantal veel uitgekozen opties op een rij gezet:

Een overkapping kan je kopen van verschillende materialen

Er zijn verschillende soorten overkappingen die je kan kopen voor in je tuin. De meest voorkomende is de aluminium overkapping, die zeer licht en gemakkelijk te installeren is. Veel mensen geven de voorkeur aan dit type overkapping, omdat het een strak design is, duurzaam en vaak een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld hout. Houten overkappingen zijn ook populair omdat het echt een natuurproduct is, daarom ook erg milieubewust en het heeft ook een prachtig uiterlijk. Iedereen heeft zo zijn eigen wensen en daarom is het maar goed dat er zoveel keus is. Dan de voordelen van deze twee populairste materialen:

De voordelen van een aluminium overkapping

Laten we eens kijken naar enkele voordelen van aluminium overkappingen voor tuinen.

Sterk en licht – Aluminium is sterk, maar ook licht. Dit betekent dat je je zich geen zorgen hoeft te maken dat jouw overkapping je terras of een ander deel van je terrein zal verzwaren. 

Weerbestendig – Aluminium roest niet wanneer het in contact komt met water of vocht, dus je hoeft jouw overkapping niet te repareren omdat hij door de regen is weggeroest. Je overkapping kan buiten blijven staan tijdens de regen en toch stevig blijven zonder uit elkaar te vallen in slechts één seizoen!

Eenvoudig onderhoud – Je hoeft niet veel onderhoud te plegen aan een aluminium overkapping omdat deze niet gemakkelijk roest of beschadigd raakt door tijd of door het weer. 

Gemakkelijk schoon te maken – Vuil hecht zich ook niet aan deze oppervlakken omdat ze niet poreus zijn zoals hout, wat betekent dat vlekken er ook niet op verschijnen; dus ook hier is schrobben niet nodig!

De voordelen van een houten overkapping

Een houten overkapping bied je de mogelijkheid om ontspannen en van je tuin te genieten terwijl deze groeit. Dit soort overkapping is een goede plek om in de zomer te zitten en van de zon te genieten, of om warm te blijven op koude winterdagen.

Hout is een natuurproduct en daarom geeft dit ook een heel natuurlijk gevoel. De stijl van een houten overkapping sluit daarom aan bij veel type woningen.

Een houten overkapping is aan te schaffen in veel soorten en maten. Je hebt verschillende soorten hout en veel verschillende kleuren. De keuze is gigantisch en daarom kan je een houten overkapping altijd aan laten sluiten aan jouw woning.

Naast de verschillende materialen kun je een overkapping ook op meerdere manieren plaatsen

Naast de verschillende materialen kan je een overkapping ook op verschillende manieren installeren. Je kan een overkapping vrijstaand of aan huis monteren en je kan een overkapping laten plaatsen met glazen schuifwanden. Zo kan je van het buitenleven genieten, toch wat privacy hebben en warm zitten.

Een overkapping met glazen schuifwanden

Een overkapping met glazen schuifwanden is een geweldige aanvulling op je terras of tuin. Het biedt warmte in de winter en frisse lucht in de zomer. Door glazen schuifwanden aan je overkapping toe te voegen, kan je van een overkapping een tuinkamer maken waarbij je alle voordelen van het buiten zijn krijgt; zonder last te hebben van de elementen.

Een vrijstaande overkapping

Als je op zoek bent naar een overkapping die overal in de tuin kan worden geplaatst, dan is een vrijstaande overkapping iets voor jou! Je kan deze overkapping overal plaatsen wat als voordeel heeft dat je de zon kan opzoeken of juist de schaduw. Een vrijstaande overkapping is een echt eye-catcher in je tuin!

Een overkapping aan huis

Stel je een overkapping voor aan je huis. Dit zorgt ervoor dat je van binnen direct naar buiten kan en altijd droog zit. Met een overkapping aan huis kan je een loungehoek creëren waar je altijd kan zitten, zelfs met slecht weer.

Dit is vooral goed voor mensen die van buitenactiviteiten houden, zoals barbecueën of ’s ochtend ’s buiten ontbijten, maar niet doorweekt willen worden door regen of sneeuw.