Als je op dit moment – of in de toekomst – erg druk bezig bent met het verduurzamen van je eigen woning, dan ga je je vast en zeker wat verder verdiepen in een warmtepomp. Dat is ook helemaal niet zo gek. Want dit is een van de investeringen waardoor je aardig wat kunt besparen op de maandelijkse kosten. Ook staat het gebruik van een warmtepomp bekend als dé toekomst in de wereld van verwarming. Kom je er daarom graag wat meer over te weten? Om je hier wat verder wegwijs in te maken, hebben we de belangrijkste informatie alvast voor je op een rijtje gezet.

Een warmtepomp werkt enkel op elektriciteit

Voordat je je wat verder gaat verdiepen in het actuele aanbod aan warmtepompen, is het natuurlijk belangrijk dat je als eerste wat meer komt te weten over deze investering voor je eigen woning. Door een warmtepomp in huis te halen, kan je cv-ketel volledig worden vervangen. Maar het kan ook zo zijn dat het samen gaat werken met de cv-ketel. In dat geval investeer je in een hybride warmtepomp. Door je een keer uitgebreid te laten adviseren door een specialist op het gebied van warmtepompen, kom je er al erg snel achter wat de beste uitkomst voor je eigen woning is. Dat maakt het uitzoeken ervan ook weer net even wat makkelijker.

Er wordt gebruik gemaakt van warmte uit de bodem of de lucht

Een warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de bodem of de lucht. Hierdoor vermaak je je huis, op het moment dat de warmtepomp een cv-ketel vervangt, ook het water voor de keuken in de douche. Een warmtepomp werkt volledig op elektriciteit, waardoor je een duurzaam steentje bijdraagt aan de planeet. Van het gebruik van fossiele stoffen is dus niet langer meer sprake als je gebruik maakt van de warmtepomp in huis. En dat is wel zo fijn om te weten, toch?

Ga voor de beste deal en vergelijk verschillende aanbieders een keer met elkaar

Ga je op korte termijn maar al te graag aan de slag met het investeren in een duurzame warmtepomp voor je eigen woning? Kies er dan als eerste een keer voor om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Waarom? Zo krijg je meteen een goed beeld van de aanschafkosten van de warmtepomp. En zo weet je ook zeker dat je hierdoor voor het meest aantrekkelijke aanbod kiest.