Heb je inmiddels een groot deel van je huidige hypotheek afgelost en ga je voorzichtig richting de pensioengerechtigde leeftijd? Dan is het helemaal geen gek idee om eens na te denken over een tweede woning. Niet zozeer om zelf in te wonen, maar ook deze bijvoorbeeld te verhuren. Op het moment dat je namelijk met pensioen gaat, moet je in de meeste gevallen al snel een paar honderd euro inleveren als het gaat om het verschil tussen je laatstverdiende loon en je eerste AOW in combinatie met je pensioen. Hoe fijn is het dan dat je bijvoorbeeld de overwaarde van je huis kunt investeren in vastgoed en op deze manier passief een extra inkomstenstroom kunt genereren? Uiteraard kan dit op allerlei andere manieren ook en kun je ook beleggen in een vastgoedfonds van fortus.nl waarbij je jaarlijks tot wel 8,5 procent rendement kunt krijgen en deze maandelijks kunt laten uitbetalen. Hoe dit allemaal zit en welke voordelen het verhuren van een tweede woning heeft, vertellen we je nu.

Extra bron van inkomsten

Hoe fijn is het om na de vele jaren die je hebt gewerkt te kunnen genieten van het leven? Natuurlijk maakt geld niet altijd gelukkig, maar het maakt het leven wel een stuk makkelijker, weten we uit ervaring. Stel nu dat je 40 jaar geleden je huidige woning hebt verkocht, dan heb je niet alleen je hypotheek dubbel en dwars terugbetaald, maar ook een flinke extra overwaarde weten op te bouwen doordat je huis door de jaren heen veel meer waard is geworden. Door dit geld te investeren in een vastgoed investering in een vastgoedfonds of een daadwerkelijke fysieke tweede woning, creëer je voor jezelf een extra bron van inkomsten. Aan de ene kant kan in de vorm van huurinkomsten, maar vergeet ook niet dat ook dit weer in waarde stijgt. Hoe fijn is het dat je straks meerdere keren per jaar op vakantie kunt en dat alleen vanuit de huurinkomsten van je tweede woning of het rendement uit het vastgoedfonds waarin je hebt geïnvesteerd?

Nalatenschap voor de kinderen

Wat is er nu mooier dan iets achter te laten voor de (klein)kinderen op het moment dat jullie er niet meer zijn? Door bijvoorbeeld te investeren in een tweede woning in zowel Nederland als het buitenland, biedt je de kinderen en kleinkinderen een mooie stabiele basis en natuurlijk een plek waar ze relatief goedkoop kunnen verblijven. Hoe mooi is het dat jullie een mooi vakantiehuis in Spanje hebben gekocht en de kinderen hier tot in lengte van jaren nog van kunnen genieten? Natuurlijk zitten hier belastingtechnisch wel wat haken en ogen aan, maar daarom is het ook belangrijk om alles bij een notaris vast te leggen en een financieel adviseur in te schakelen die jullie hierin kan adviseren en ook bij kan helpen.

Laat je geld renderen

Op het moment dat je niets met je overwaarde doet, dan is dat ontzettend zonde. Door je overwaarde te herinvesteren, levert het op lange termijn natuurlijk veel meer op. Houd er alleen wel rekening mee dat je de overwaarde op je woning niet zomaar kunt opnemen, maar hiervoor vaak wel je hypotheek moet verhogen, waardoor de maandlasten wat hoger uit zullen vallen. Nu is dit in de meeste gevallen geen enkel probleem, maar wel iets om rekening mee te houden dus.