In de afgelopen anderhalf jaar hebben we veel meer tijd in ons eigen huis doorgebracht dan de jaren ervoor. Naast dat we vaak thuisbleven omdat er buiten de deur maar weinig te doen was, werd ook thuiswerken steeds normaler. En dit laatste is veel mensen (en bedrijven) zo goed bevallen, dat deze trend gedeeltelijk wordt doorgezet. We vertellen je in dit artikel welke woonkamer trends er voor 2022 op de planning staan.

 

Thuiskantoor is een blijvertje

Zoals we in de intro van dit artikel al lieten doorschemeren; het thuiskantoor is een blijvertje. Niet iedereen heeft een ruimte ter beschikking welke specifiek hiervoor kan worden ingericht, dus we houden het even op het thuiskantoor in de woonkamer. Zorg dat je één plek in de woonkamer hebt waar je kunt zitten om te werken. Het beste is natuurlijk aan een bureau, maar heb een tafel en een goede stoel dan kom je ook al een heel eind. Ga niet de ene dag op de bank werken en de volgende dag in de keuken, dat werkt niet zo efficiënt. Beperk je tot een vaste routine en op een vaste plek, op deze manier kun je het meeste werk verzetten.

Neutrale kleuren

Kijkend naar het kleurenpalet voor het aankomende jaar, kunnen we niet anders dan concluderen dat mensen weer neigen naar rust binnen hun interieur. Natuurlijk kun je met accessoires nog wel een beetje speelse uitstraling creëren, echter op de muren zal de keus weer meer vallen op de neutrale kleuren zoals wit, grijs en beige. Kies wel voor een goede muurverf, welke lang blijft zitten. Als je voor kwaliteit wilt gaan kies je natuurlijk voor Sikkens Alpha Projecttex. Goedkoop klinkt misschien aantrekkelijk, maar vaak betekent dit ook duurkoop. Ben je zelf iets minder goed in schilderen, vraag dan een kennis of familielid dat hier wel raad mee weet. Niemand in de kring die de uitdaging durft aan te gaan, dan zijn er ook altijd nog professionals die het graag voor je doen.

 

Ronde vormen en zachte materialen

Waar in het verleden robuuste tafels steeds meer terrein leken te winnen, zijn het nu toch echt de ronde vormen die als winnaar uit de bus komen. Ronde tafels zonder hoeken waar je je aan kunt stoten ga je vanaf aankomend jaar steeds meer terug zien binnen het interieur. Daarnaast zijn zachte materialen zoals fijne kussens weer helemaal terug van weggeweest. Doordat we meer thuis zijn geweest (en dit dus hoogstwaarschijnlijk ook in toekomst een gewoonte wordt) hechten we meer waarde aan comfort, warmte en gezelligheid.


Stalen deuren zijn hot

Niet alles is rond en zacht, want stalen deuren zijn het helemaal in 2022! Ook deuren van messing en koper worden uiteindelijk een optie. Het geeft allemaal net weer een iets stoerdere look aan het geheel. En vaak hebben deze deuren ruitjes waar je doorheen kunt kijken. Op deze manier hoort de woonkamer ook weer een klein beetje in de hal en andersom. Leuk om te kunnen zien wie er binnenkomt!