Wil je verhuizen en ben je op zoek naar een woning? Wacht dan niet met het afsluiten van een opstalverzekering. Een nieuwe start wil je zorgeloos maken, dus is het raadzaam om alles te verzekeren wat zich in en om je huis bevindt. Met Diks verzekeringen kun je direct vergelijken welke verzekering het best bij jouw nieuwe woning past. 

In deze blog lees je over de opstalverzekering en hoe je de verzekeringen direct vergelijkt om zo voordelig mogelijk uit te komen. Als het zover is en je hebt je nieuwe huis gevonden, ben je goed voorbereid en sluit je direct een verzekering af.

Je hele huis van boven tot onder verzekeren?

Een opstalverzekering dekt alle materialen en spullen die aan je huis vastzitten. Van de keldervloer tot de nok van je dak en alles wat ertussen zit. Je inboedel als het meubilair zit daar niet bij inbegrepen, daarvoor kun je een online inboedelverzekering afsluiten. Ook deze kun je direct vergelijken met Diks verzekeringen. Met de opstal- en inboedelverzekering is je complete huis verzekerd.

Direct vergelijken en weten waartegen je verzekert?

Waartegen zijn je spullen dan verzekerd? Dat hangt af van de verzekering die je afsluit. Je kunt een basis opstalverzekering afsluiten die alle schade vergoedt wanneer een brand heeft plaatsgevonden, als er in je huis is ingebroken of bij schade door slechte weersomstandigheden. Als je woning door deze factoren beschadigingen heeft opgelopen, zal de verzekeraar de financiële kosten vergoeden. Hoe die kosten worden vergoed, vergelijk je direct met Diks verzekeringen.

Heb je een aanvullende verzekering, dus de all risk opstalverzekering, dan wordt ook schade vergoed die door plotselinge onvoorziene gebeurtenissen is veroorzaakt. Andere oorzaken naast brand, inbraak en slecht weer worden in de all risk verzekering vergoed. 

Om erachter te komen welke verzekering voor jouw nieuwe woning het meest voordelig is, kun je de diverse verzekeraars direct vergelijken. In een helder overzicht zet je de kosten tegen de baten af die per verzekeraar van toepassing zijn.

Opstalverzekeringen direct vergelijken doe je bij Diks verzekeringen

Wanneer je een nieuwe woning wilt kopen, is een opstalverzekering in de meeste gevallen niet alleen verplicht, het is ook een geruststellend idee dat je niet eindeloos in de kosten wordt gejaagd wanneer je huis beschadigd raakt. En hoewel je je bij de aankoop van een huis liever bezighoudt met klaarmaken en inrichten om het tot een gezellig thuis te maken, ontkom je er niet aan rekening te houden met de risico’s die ermee gepaard gaan. Daar kun je beter goed op voorbereid zijn in de hoop dat zoiets je nooit overkomt. Om je goed voor te bereiden, gebruik je Diks verzekeringen en kun je direct vergelijken. 

Weet je niet waar je moet beginnen met het afsluiten van een opstalverzekering voor je nieuwe woning? Laat je eenvoudig leiden door Diks verzekeringen waarmee je direct vergelijkt. Met alle nodige informatie in een helder overzicht kun je de juiste keuzes maken en een voordelig én effectieve opstalverzekering afsluiten. Voorkom onnodig hoge kosten en vergelijk direct online.