Eindelijk: de vakantie is in zicht. Veel mensen willen met een gerust hart van huis kunnen vertrekken en ook weer in een opgeruimd huis thuiskomen, na het auto huren terug te keren. Maar waar hoor je allemaal rekening mee te houden wanneer je op vakantie gaat? Hier lees je tips en tricks!

 

Opgeruimd staat netjes

Het is een open deur, maar een huis netjes verlaten is hartstikke fijn. Ook al woont er tijdens de vakantieperiode niemand in het huis, stof en verschillende insecten weten jouw keuken, tafels en vloeren te vinden. Zorg er daarom voor dat je geen etenswaren laat liggen, zorg voor zo weinig mogelijk producten in de koelkast die kunnen bederven en maak alles even fris en schoon. Zo kom je op een veel fijnere manier thuis. Je hoeft dan niet na een uitgeruste vakantie direct weer aan de slag met schoonmaken.

 

Natuurlijk neem je ook een berg vieze was mee terug. Het is daarom handig om ervoor te zorgen dat je de wasmand leeg hebt. Heb je hier eigenlijk geen tijd meer voor? Zorg er dan in ieder geval voor dat de vieze was droog is. Vochtige was kan snel gaan schimmelen en weerplekken krijgen, en dat wil je natuurlijk voorkomen. 

 

Tegen inbraak

Je kunt verschillende maatregelen tegen inbraak nemen. Zo laten veel mensen vaak wat dingetjes in huis staan, zoals koffiekopjes of bordjes. Zo lijkt het alsof het huis bewoond wordt. Ook kun je buren vragen om de brievenbus leeg te maken, want vaak is een volle brievenbus een teken van niet-aanwezige inwoners. 

 

Tegenwoordig kun je heel veel smart home producten kopen waardoor je op afstand jouw lichten kunt bedienen. Er zijn zelfs lampen die ervoor zorgen dat het lijkt dat je de TV aan hebt staan! Je zou bijna aan de kerstklassieker Home Alone denken. Je kunt jouw lampen ook op een timer instellen. Even voordat je gaat auto huren spanje en je kunt met een gerust hart op reis. 

 

Zorgen voor de planten

Natuurlijk wil je niet dat je terugkomt van vakantie en je plantjes dood aantreffen. Als je planten in de tuin of op het balkon hebt, kun je gokken op een regenbuitje. Je kunt ook een waterbesproeiingssysteem aanschaffen of een bekende vragen om een aantal keer per week de tuin te bewateren. 

 

Binnenshuis zijn er ook verschillende mogelijkheden. Ook hier kun je weer een bekende vragen om de planten te voorzien van hun water. Of je brengt de planten bij iemand thuis. Kamerplanten kunnen ook door druppelirrigatie voorzien worden van water, met behulp van een plastic fles. Met een naald maak je wat gaten in de dop van de fles. Je vult de fles met water en draait de dop stevig op de fles. Vervolgens zet je ‘m over de kop bij de plant. Het water kan nu langzaamaan de grond in druppelen. Zo kun je met een gerust hart een auto huren curacao en genieten van de Nederlandse Antillen, bijvoorbeeld!